Frust

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH ibland känns det som att jag bara står stilla på en plats och stampar!

Efter genomgång av mina provsvar på det nya högskoleprovet så visar det sig att jag som vanligt gjort en hel bunta slarvfel pga tidspressen. Jag har inte läst frågorna ordentligt och därför missat att skriva rätt svar trots att jag visste det!!
Procentuellt sett, om normeringsvärdena kommer bli ungefär samma som vanligt, så ligger jag fortfarande på 1.6, vilket i så fall blir tredje gången jag får det.

Om jag inte kunde bättre skulle jag inse att "okej, det är där jag ligger". Men jag gör så jävla många slarv varje gång. Jag skulle lätt kunna ligga på 1.9 - 2.0, men jag klantar till det varje gång. Åh jag blir så trött på mig själv!!

Om några veckor får jag det svart på vitt. Tills dess är det bara att förtränga det och gå vidare med sitt liv. Men jag är så trött på att inte leva upp till min potential...

take 5

Ojoj, då var det dags för högskoleprovet imorgon igen då...

Jag kikade igenom övningsprovet idag och blev en aning överraskad när jag fick alla rätt på NOG-delen! Vi snackar alltså matten och en av de delar jag har haft svårast med! Känns helt otroligt. Även DTK gick jättebra, fick bara ett fel. Så det var ju typiskt att det inte var det gamla provet man ska göra nu då!
Däremot gick det dåligt på orddelen till min stora förvåning! Som jag alltid varit bäst på! Blir en spännande dag imorgon...

Annars har jag min första dugga på måndag. Gick igenom övningsduggan idag och klarade den utan att ha pluggat någonting, så jag känner mig ganska lugn faktiskt :).

Just nu är jag mest hungrig och längtar efter lite godis... Det är ju ändå fredag... Då får man gå och köpa lite om man vill :). Dessutom ska vi se på bra film och mysa ikväll, så då måste man ju ha något gott... eller hur?

Myshelg!

Söndagkväll och jag känner mig lite lätt seg - dock inte bakis!
Efter att vi på sex pers lyckats sätta i oss nästan fem liter vin och endast sovit 5 1/2 timma inatt, kan man ju förundras över detta faktum, men jag misstänker att de facto att jag satte i mig ganska många glas vatten på klubben och vi sedermera gick hem mitt i natten, kan bidra till att jag mår tämligen bra idag!

Det har varit en härlig helg med fest och uppdatering hemifrån och man kan säga att det nog blir ganska tidig läggdags idag! Nu känner jag mig pepp för runday imorgon och att sova ut ordentligt inatt!

Sjukt lost in space

Um, ganska omvälvande. Fick sms från mamma igår kväll vid tio-tiden. "Hej nosen! Är allt bra? Har du hört att du ska bli faster?"
Nej, det hade jag inte hört då min kära bror inte direkt är typen som ringer upp folk och berättar någonting.

Planerat från han och flickvännens sida kan man ju misstänka, resten av familjen fick sig dock en smärre chock. Men, nu är det som det är. Känns ganska ofattbart med tanke på att min bror ungefär är lika vuxen som en 15-åring. Men för all del, han är 26 år.

Var och en bestämmer ju över sitt eget liv! Själv tänker jag antingen ha kommit en bit in på min utbildning eller vara färdigutbildad. Skulle gärna ha fast jobb, hinna resa runt och haft hund i några år innan det blir aktuellt.

Men när jag nu helt enkelt får komma över det faktum att jag inte är särskilt förtjust i barn, har jag bestämt mig för att bli en grymt cool faster. Stackars barn lär ju behöva någon som lär den att leva livet också.

Nu har det slutat regna...

Puh, tisdagskväll! Här sitter jag och pustar ut efter kvällens spinning-pulse. Eller ja, jag har redan duschat och bastat och ätit middag, men nu kom tröttheten över mig...

Roligt spinningpass med Matilda som wingman och stenhård max-gräns. Var dock mindre nöjd att någon stal mitt paraply som jag glömt låsa in! Tjyvar och banditer! Hoppas dålig karma kommer över henne! Att hon aldrig någonsin kommer ihåg en enda bankkod!

Annars en trevlig dag som nu börjar gå mot sitt slut...! Redan tisdagkväll, tiden går allt bra fort! Och härifrån känns resten av veckan liksom lite som... nerförsbacke :).

Super-måndag!

Eftersom nu Matilda vägrar svara på mina fina PIL-frågor, är det bara att lägga upp ett nytt inlägg ;).

Det är en kall och mulen måndag (men det ser ut att kunna spricka upp), och en superbra dag - faktiskt! Först och främst började dagens första lektion kvart över elva (jag var ändå trött när jag masade mig ur sängen halv tio), alla bussarna var i tid, och på lektionen fick jag veta att tentorna var rättade och resultat inskickade.

Så direkt efter skolan skyndade jag hem och kikade på min mail, visade sig att jag fick B! Det får man ju vara nöjd med när enbart två personer i hela klassen fick A. Och vi var bara 6 som fick B. Naturligtvis hade jag hellre fått ett A jag också, men jag hade i rättvisans namn inte lagt ner A-nivå-energi på mitt pluggande.

I övrigt bjuder dagen på lite löpträning i denna isande kyla (hoppas jag överlever) följt av en härlig taco-middag då jag med Stefan kom överens om att man behöver lite extra pepp och helg-känning just på måndagar!

Jag har fortfarande pengar kvar på kontot och årets första julklapp inhandlades i lördags. Humöret är på topp!

Nja...

Då var PIL-testet klart. Och det gick inte alls bra. Vilken idiot jag kände mig som när jag insåg att det var precis samma prov som förra gången!!! Hade jag vetat det hade jag diskuterat de förra frågorna mer med de andra som gjorde det då...! Superdumt av mig. Men en del kom jag ihåg som vi diskuterat, och alltså har jag inhämtat några poäng som jag missade förra gången. Men sen tappade jag några poäng på sådant som jag gissat rätt på förra gången...
Det kan ha gått hur som helst, men jag tror inte jag kommer gå vidare. Nyfiken på att testa dig själv?
Lägger upp några som jag minns lite grann (några namn i frågorna minns jag inte, men frågorna i sig är desamma)!

"Måsen dödade rödhaken" sa ugglan.
"Ja, det var måsen som dödade rödhaken" sa sparven.
"Sparven ljuger", sa höken.
"Inte jag", sa örnen.
Om alla andra ljuger, vem talar sanning då?

a) sparven  b) örnen  c) ugglan  d) höken

En man i öknen har fyra dunkar med vatten. Den minsta innehåller hälften så mycket som den näst minsta, som innehåller en fjärdedel av den största, som innehåller dubbelt så mycket som den näst största. Den tredje minsta innehåller 12 liter vatten som dricks på fyra dagar. Hur länge räcker det återstående vattnet om vattenåtgången hela tiden är den samma?

a) 24 dagar b) 26 dagar c) 30 dagar d) 36 dagar

Sfär: cirkel ,  Boll: ?

a) rund b) klot c) ring d) sfär

Vilket tal passar inte in?
17  19  23  51  53

a) 17 b) 23 c) 51 d) 53

Gör sedan 44 liknande frågor under 60 min! :)PIL-dag

Grymt bra dag! Imorgon gäller det igen - PIL!

Fredagsmys

Här sitter jag med ett glas vin och skäms över mig själv! Ingen springtur idag heller, trots att vädret sprack upp på eftermiddagen!
Istället köpte jag vin och godis och fredagsmyser nu med tända ljus - helt oförtjänat! Men, what's done is done! Så då kan man lika gärna njuta!

Jag blev godkänd på min labbssäkerhets-tenta, alltid något att fira! Hur den andra tentan har gått har jag FORTFARANDE inte fått veta, tycker det tar lite väl lång tid nu alltså...

Funderar på att fortsätta mitt lilla "konstprojekt" som jag påbörjade igår i väntan på att Matilda ska ringa när hon har barnvaktat färdigt. Och imorgon följer hon med på veckans utmaning - BodyCombat!!

Torsdag 16:08

Jag känner mig inte helt 100 %-ig denna kalla, isande torsdag. Ville egentligen ge mig av på springtur i det fina vädret, men det fina vädret gick över och det blåser hårda vindar och som sagt känner jag mig inte helt 100, så kanske ska man hoppas på bättre lycka imorgon och springa då istället?

Jag har ett ohemult sug efter choklad idag. Måste vara efter den där artikeln om att en bit choklad om dagen tydligen ska skydda mot stroke. Dessutom är det alltid oerhört synd om mig när jag är krasslig och då måste jag tas om hand med te och choklad och film under täcket!

Men jag tänkte mig att jag skulle spara på allt sådant till imorgon då det äntligen är efterlängtad fredag igen! Åh fredag, ljuva helg, min favoritdag på hela veckan!!

Tydligen är detta också en låt av the Cranberries förresten:
"Där står han denna stålman, nånting nånting är han..." Och så lite mer text och så: "så var får han då all denna visdom ifrån, var nånstans sitter allt det du veeeet? Jo i ditt huvve, i ditt huvve, To-ommy, To-ommy, To-ommy-y-y"

Jag reserverar mig för att texten inte går riktigt så, men så låter den i mitt huvve!

The Cranberries

Sitter och lyssnar på lite Cranberries i mina unkna träningskläder.
Aldrig direkt lyssnat på dem förut, men hört talas om dem och nu ca sju år senare är en av deras låtar med på ett av mina spinningpass och jag fastnar totalt för den låten! Så nu kikar jag igenom lite "best of" - och de är riktigt bra! Coolt irlandsband, inte att förväxla med the Corrs!!

För övrigt segade jag mig iväg till pilates halv åtta ikväll och la märke till vad snabbt det blir mörkt nuförtiden! Är rätt säker på att ljuset började dala redan vid femtiden! Har det blivit så illa allaredan? Stolt att jag kom iväg i alla fall, för jag var otroligt osugen!

Nu ska jag duscha!


http://www.youtube.com/watch?v=Yam5uK6e-bQ

11:e oktober - 2011

"7-åringen, snart 8-åring, kräver födelsedagskalas på Teatergrillen. Vafan När ja fyllde 8 fick ja ett glas regnvatten, en kotte å en örfil" - Hans Wiklund
Hahaha jag höll på att dö av skratt!!

Idag är det en solig och kall tisdag, och klockan 18 ska jag träna cykling pulse och svettas som en gris. (konstigt uttryck, kan inte minnas att jag sett en gris svettas?). Det blev ingen yoga igår.

Fick också vika mig för Matildas oändliga visdom och erkänna att pannkakor är en trevlig middag även om det inte direkt är "riktig" mat.

Undrar om hon fortfarande ser ut såhär när hon steker pannkakor??


10:e Oktober - 2011

Idag är det en gråmulen och kall måndag.
Och idag kliar det i mina fingrar att få köpa något! Jag vill köpa nya skor, ny vinterjacka (för min höstjacka är helt klart inte tillräckligt varm, upptäckte jag idag... eller så får jag klä på mig mössa och vantar också... och kanske en varmare halsduk... fast det känns för tidigt för det!) och festkläder.
Och när det dyker upp lite annonsreklam vid sidan om facebook eller andra livsuppehållande sidor, får jag aktivt hindra mig från att gå med på något meningslöst erbjudande som dock låter jättebra för stunden. Dagar som dessa borde man ha skygglappar.

Dessutom kan jag inte bestämma mig för om jag orkar gå iväg och träna senare eller inte. Jag har också en brinnande känsla av att jag borde plugga, men jag har egentligen inget att plugga på. Tentan förra veckan som fortfarande ligger och spökar kanske?

Imorgon är det tisdag. Veckans avgjort tråkigaste dag. Men sen blir det onsdag och så börjar trivsel och mys-kurvan stadigt gå uppåt igen :).

Hoppas det kommer lite snö snart.

RSS 2.0