26:e mars


Jag har nytt jobb igen. Som medlemsvärvare.

Med andra ord blir det mitt jobb att stå på stan och försöka engagera människor i Zimbabwes tragedier. Svårt! När jag själv ser sådana tar jag långa omvägar. Vilket jag egentligen inte skulle behöva, för de har sagt åt oss att helst bara värva folk över 30 år - eftersom det är de som stannar lite mer långsiktigt. Jag vet inte hur länge jag kommer stå ut dock.

Jag ska försöka klara att hålla på med det ett tag i alla fall, det är det enda säkra kort jag har nu i april och maj. Jag har möjlighet att jobba vilka dagar jag vill, dock minst två dagar i veckan. Står jag ut april och maj, så kommer jag ha jobb på lagret i juni. Där tjänar jag betydligt bättre kan man ju lugnt säga! Och hur det än blir tjänar jag bättre på detta jobbet än vikariepoolen. Sen blir det Grekland i juli, kanske lite mer lagerarbete efter det och förhoppningsvis plugg i september!

Sommaren känns hoppfull när det gäller pengarna iaf. Me like :).

23:e mars

Och så var man redan hemma igen!

London var jättefint, jag tyckte verkligen om det! Önskar jag hade haft mycket mer pengar dock, men finns viss risk att jag hade handlat som en galning i så fall.
När vi kom fram på lördagseftermiddagen var det fortfarande ljummet ute och folk satt ute i parker och vid sjöarna i t-shirts eller skjortor. Det är nämligen vår i England, med massor av blommor och ca 10 grader varmare än här! Inne på London Liverpool St träffade vi kusin Helena som mötte oss med ett stort leende.

Jennifer och Totte åkte för att checka in på sitt hotell och jag och Helena satte oss på en restaurang, åt riktiga pub-hamburgare och delade på en flaska vin :). Sedan åkte vi ut till hennes skola, drack "lite" och hängde med hennes studentkompisar.
Nästa dag vaknade jag tidigt och solen sken! Varmt ute även då och vi åkte in till centrala London för att gå i affärerna, massor av roliga affärer och färgglatt i skyltfönstren. Roligt! Men först åt vi frukost på "the breakfast club". Jag och Helena delade på en tallrik med toast - skinka och cheddarost (jag äter ju inte skinka dock, men lätt att peta bort!) och en med pannkakor - olika bär, turkisk yoghurt och sirap. Till detta - kaffe och nypresad äpplejuice. Inte fel!!

Vi sammanstrålade med Totte och Jennifer igen, tittade på lite viktiga sevärdheter och naturligtvis - åt fish and chips! Det var dock förvånansvärt svårt att hitta en restaurang/pub som serverade detta. Man hade ju kunnat tro att det skulle finnas överallt!
Till slut, fem i nio, tog vi Stansted express (efter lite krånglande i tunnelbanan) till flygplatsen igen, och sov mycket obekvämt och kallt på golvet där, det lilla som gick att sova. Så idag är man lite schleten! Har dock hunnit ta en härlig dusch och tvätta bort all gammal smuts och resdamm och tvätta håret. Det kändes skönt!
En härlig kortvisit till London i övrigt, och roligt att få träffa Helena igen och se hur hon bor.

Nu skall jag ta en kort promenad i det fina vädret och sedan ska jag nog sätta mig och skissa lite. Måste skicka in arbetsprov till linjen jag har tittat på i Stockholm. Får se om jag kommer in ens. Men roligt i alla fall!

20:e mars


Hemma igen efter underbar tid i Stockholm!

Jag har verkligen börjat tycka om den staden alltså. Det enda jag inte gillar är att det är ÄNNU kallare än Göteborg, vilket inte precis är underbart. Men å andra sidan är det oftare fint väder där. Så det kanske går på ett ut.

Uppe fyra imorse för att lifta med Bad Gastein-bussen ner till Göteborg, denna gången med Johan vid min sida. Den killen alltså... har aldrig träffat någon liknande förut! Men de som följer min blogg har redan hört mig tjata om honom hundra miljoner gånger, så det får räcka.
Uppe i Stockholm köpte han förresten ett par jättefina skor till mig, utan att jag gjort något för att förtjäna det! Det måste jag i alla fall kunna få skriva :). Försökte hitta bild på dem, men jag tror de är rätt speciella, så jag lyckades inte hitta någon, ens på google. Nvm.

Imorgon går flyget till London. Passet är lokaliserat. Pengarna är inte växlade. Online-incheckning skall genomföras. Väskan ska packas om. Ska ju dock bara vara borta lördag-söndag i princip, så det kräver ju inte massor av ombyte som tur är, eller planering. Ska bo hos Helena, så det är redan löst. Jag känner mig pepp!

Ikväll ska jag umgås med mámi som jag ju faktiskt inte träffat på över en vecka! och så ska jag plugga lite högskoleprov - för det ska jag ju också göra nästa helg! Haha, har blivit kallad till skolan som ligger på andra sidan vägen. Femtio meter, om ens det, dit. Nice!

Dessutom ska jag nog ansöka till en utbildning idag. Design, datorer, Stockholm. Aldrig varit inne på den linjen förut, men jag hittade en tvåårig KY-linje och ärligt talat vill jag bara hitta lite vad som helst att plugga till hösten. Orkar inte söka mer jobb. Skulle också vara kul att få flytta hemifrån, och som jag redan nämnt, Stockholm has grown on me. Vi får se. Nu har jag massa måsten. Dags att sluta skriva!

Ciao! 

15:e mars


Jag är i chocktillstånd - typ.

Ni minns hur jag skrev att jag inte är något inbitet fan av melodifestivalen? Helt sant, MEN, när jag väl tittar på det kan jag inte hjälpa att leva mig in och bry mig lite!

Igår var jag med Johan och hans vänner Jenny och Kristoffer. Vi gjorde egna jello-shots (smakade väl sådääär och hade liten effekt, men kul ändå), spelade risk (jag vann - såklart :D! (när man vinner har man rätt att vara lite självgod)), och hade på melodifestivalen i bakgrunden.

Och jag blev superpositivt överraskad igår. La Voix - låten jag tyckte bäst om - gick vidare!! Det har aldrig hänt mig förr, att jag och svenska folket har tyckt bäst om samma låt. Men plötsligt inträffade detta mirakel. Tyvärr kan det bara innebära en sak... Nu måste jag sitta bänkad framför den stora finalen i europa också. Antagligen skulle jag ändå ha blivit tvingad av diverse människor som alla tycker om detta spektakel, men ja..., europa-finalen är ju hyfsat rolig :).  

Haha, ja usch. Jag hoppas det inte slutar med att jag själv blir en medelklasskärring som bryr sig om detta, liksom min egen fördom. Men nej för tusan, ska jag bli något ska det vara en inbiten överklasskärring!!

10:e mars


Idag var jag tillbaka på samma skola igen - som jag misstänkte. Större delen av dagen gick faktiskt ganska bra och ganska fort. Men sista två timmarna var en mardröm. Framförallt när två utav mina sexåriga killar bestämde sig för att sparka och slå på mig.
Jag blev skitförbannad, men lyckades bara rycka tag i den ena och ryta åt honom att han aldrig skulle försöka sig på att göra om det. Hade jag inte varit deras lärare utan det bara varit allmänna skitungar som gjort det, hade jag inte tvekat att ge dem en rejäl smäll. Tyvärr var det inte ett alternativ i detta läget.

Annars fungerade det bra med de flesta barnen och i synnerhet en snäll liten stackare höll sig vid min sida i princip hela dagen. Nu är det gjort i alla fall, och jag hoppas på att aldrig mer behöva återvända, trots att lärarna jag jobbade med var mycket trevliga och gärna ville att jag skulle komma tillbaka.

Men idag ringde de från ett annat jobb jag sökt och ville att jag skulle komma på intervju. Tyvärr redan imorgon, och utbildning torsdag-fredag, vilket inte var ett alternativ. Men de hade fler intervjuer om några veckor och skulle ringa mig då istället, vilket fungerar utmärkt. Så sen är det bara att hålla tummarna för att jag får det, så jag slipper vikariejobbandet!!

Fika med Sara var också mycket mysigt! Vi satt på Fröken Olssons Café, och som tidigare kunde vi enkelt sitta i en två-tre timmar utan att komma i närheten av att få slut på samtalsämnen. Både jag och Sara är helt enkelt bra på att prata och har många roliga historier och tankar på lager.

Imorgon är det äntligen dags att åka upp till Stockholm! Blir exakt två veckor sedan jag senast träffade Johan då, och bara det känns som alldeles för länge. Det kommer bli jobbigt om han ska fortsätta jobba i Österrike i två-tre månader till från och med april, utan att komma hem emellan...

En annan sak med Johan är att han faktiskt, utan att veta om det, har öppnat mina ögon för ett franskt band som heter Indochine. De sjunger bara på franska så jag fattar inte ett ord, men det är något hos dem som jag har fastnat för. Här kommer ett smakprov, lyssna igenom det är mitt råd!

Det går tyvärr inte att lägga upp varken länk eller något till youtube till just den låten, jätteirriterande. Men gå in på Youtube och sök på Indochine + J'ai demande a la lune
Sen är det bara att trycka på de rutor som finns där till du hittar en version som "går att spela upp i vårt land". Onödigt mycket jobb, jag vet, men den är så jäkla bra så det är värt det!

9:e mars


Ännu en tung vikariepools-dag. Man är inte på plats mycket mer än fem timmar, men det känns som en smärre evighet! Men det finns få saker som jag behöver så mycket som att tjäna pengar, så det är bara att hoppa på allt man kan få tag i. Framförallt inför April, då mina dagar som danslärare tyvärr är över. Det vill säga min huvudkälla till pengar.

Kanske skulle jag till samma ställe imorgon också. Jobbigt, men smällar man får ta. Som sagt är det bra ju mer jag kan jobba. Och så skulle jag fika med Sara från kursen imorrn också, det skall däremot bli riktigt roligt :D! Och upplivande!

Men mest längtar jag till onsdag, då jag skall upp till Stockholm, efter jag fått danslektionerna avklarade. Och äntligen får jag träffa min Johan igen!!

Och jag skulle ju lägga upp studio-bilderna hade jag sagt. Så här kommer de jag tyckte bäst om!

   





7:e mars


Jag är inget inbitet fan av melodifestivalen. Idag blev jag dock tvingad att titta på halva, av ett gäng nittonåriga killar (ja, inte vilka som helst förstås, utan vänner till mig). Vi tjejer ville helst inte se. Underligt, eller bara så det är i större delen av Sverige? Överlag verkar killarna helt enkelt mer intresserade. Jag har dock en fördomsfull bild av att det sitter ett gäng medelklass-tanter och på allvar följer denna hysteri med verkligt engagemang. Det lilla jag såg räckte mer än nog.

Och nu snappade jag nyss upp att Caroline af Ugglas och Sarah Dawn Finer gick vidare till final. Ugh. Jag mår fysiskt dåligt. Inte nog med att denna bunt med avskyvärda låtar får lov att samlas på en och samma plats, utan dessutom vinner de två låtarna som jag fann tråkigast och mest intetsägande av alla.

Svenska folkets (eller uppenbarligen de som ringer och röstar i melodifestivalens) musiksmak skrämmer mig. På riktigt.


6:e mars


Tänkte att jag skulle ta och skriva ett något mer meningsfullt inlägg :).

Jag blev rätt nöjd med min design faktiskt, men det stör mig att bakgrunden blir flera bilder bredvid varandra istället för bara en stor! På det stora hela blev allt ungefär som jag ville ha dock, om jag nu inte skulle hitta på något allt för avancerat.
Skit samma.


Idag vaknade jag fem över sju, pga ett gäng byggarbetare som jobbar med att lägga nytt golv på mitt tak. Det är inte tal om någon ljudisolering här inte! Först borrmaskin, vilket gjorde det omöjligt för mig att somna om. Därefter lät det ungefär som att de släpade på något extremt tungt fram och tillbaka i taket och eventuellt stampade och hoppade lite också. Följt av hamrande.

I en timma höll de mig vaken medan jag ringde vikariepoolen för att tigga jobb (naturligtvis hade de inget) och löste en Sudoku. Sen övermannade tröttheten mig trots allt, och jag lyckades somna om. Vaknade tyvärr inte förrän vid halv tolv igen. Jag vet inte alls vad jag har gjort idag! Löst Sudoku och korsord mest. Designat bloggen. Tittat på "De tolv apornas armé". Sjukt bra film för övrigt! Brad Pitt gör hela filmen. Bruce Willis är i den bästa tiden av sin karriär. Stämningen i filmen håller måttet nästan hela vägen igenom. Några små hål här och där, men all in all tycker jag absolut den är värd fyran den fick av GP!

Som ni kan se om ni läst allt detta, har jag haft en fullkomligt meningslös fredag egentligen. Men jag har inte lust att göra så mycket alls just nu. Det är mest Johan jag har i huvudet. Men imorgon kommer han hem :D!

Tyvärr dröjer det ända till onsdag tills jag kan åka till honom igen. Jag längtar. Jättemycket!!

6:e mars


Ägnat större delen av idag åt att designa om bloggen... Det var dags för något nytt nu, känns som jag är inne i en helt annan era av mitt liv nu än vad jag var förra gången jag ändrade :P.

Så som vanligt måste jag skriva ett meningslöst inlägg, bara för att inställningarna ska börja gälla...

5:e mars


Idag har jag varit produktiv! Det är minsann inte varje dag!

Först vaknade jag tjugo över nio och bestämde mig för att gå upp. Därefter tvättade jag kläder, städade, diskade och tränade. Oväntat som det är har jag ju faktiskt en bastu i källaren hos mamma också så jag passade på att basta lite dessutom. Därefter åkte jag in till stan och köpte mig ett par nya byxor, vilket var välbehövligt!

Fika med Viktor från kursen en snabbis... och köpte dessutom egobilder från "the studio" igen. FULLKOMLIGT onödigt! Jag hade egentligen tänkt köpa en bild som man kan ge bort till mamma och pappa och mormor och sånt... Och jag hade med mig mamma för att välja ut vilken som var finast och så att hon skulle se till att jag inte köpte mer än en. Det slutade dock med att mamma köpte tio bilder med sitt Visa-kort!
Ja jösses... Jag ska aldrig gå på en sån grej igen! Det blir alldeles för dyrt och både jag och mamma har alldeles för svårt att säga nej.

Får inte disketten förrän imorrn, så jag lägger väl upp lite bilder då... Å andra sidan, om fyrtio år kommer jag kunna se på dessa bilder och känna mig nöjd med att jag en gång i tiden såg ut på ett annat sätt. haha, usch vad deprimerande. Tekniken kanske har gått framåt så mycket så att jag ser likadan ut tills dess. Knappast troligt, men vad vore mänskligheten utan hopp?

RSS 2.0