18:e juni


Idag åker vi ner till Simrishamn för att fira midsommar! Det ska bli roligt. Men jag har så fruktansvärt ont i ena sidan av halsen/nacken, uppe vid strupen ungefär, och jag fattar inte vad det kan bero på eller vad jag ska göra åt det! Det bara kom över mig igår när jag skulle sova.

I övrigt har jag en väldigt välbekant känsla i maggropen, något som nog bara kan rubriceras som ängslan. Jag är så ängslig av mig. Vad ska jag göra för att bli mindre ängslig?!?! Jämt ligger jag vaken på nätterna och oroar mig för det ena eller andra. Och jag försöker tänka: Det är ingen idé att oroa sig, det löser sig, jag klarar det. Men det hjälper inte.

Jag skulle vilja bli psykoanalyserad. Bara för att höra vad någon annan skulle säga. Är det dyrt?

17:e juni

Idag fyller bror Kristoffer år. Grattis bror!

I övrigt är jag så sugen på att få åka ut och se världen lite! Jo, jag åker ju till Grekland på söndag, så då får jag ju se en del och det ska bli enormt roligt och skönt att komma ifrån detta kalla blöta land! Men nu tänker jag mer åka och "backpacka" i Asien, bo på konstiga hostels och uppleva knäppa saker. Men så kommer det där eviga oket... Pengarna! Hur man än gör tycks man aldrig ha tillräckligt med pengar.

Det finns så mycket grejer jag vill göra, som alla kräver mängder med pengar! Jag vill resa runt världen, jag vill operera mina ögon (för tro det eller ej, det ÄR ganska jobbigt att plocka in och ut linser morgon och kväll, hålla reda på dem och dessutom är de dyra!), ge pengar till välgörenhet och jag vill kunna plugga utan att få CSN-skulder upp över öronen!

Och nu spårar jag lite. Visste alla att om man tjänar "för mycket" pengar på jobb så får man csn-bidraget indraget? Med andra ord, lyckas man samla ihop lite pengar på att arbeta så man kan leva ett hyfsat bra liv trots att man studerar så kommer de dra bort sina pengar, alt. minska bidraget. Så det är alltså ett kriterie att man måste vara fattig om man ska plugga?!?!

16:e juni


Kära Vägverket.

Man behöver inte bygga om överallt samtidigt. En bra idé är att påbörja ett projekt och sedan bli klar med det innan man påbörjar något annat. Detta är något de flesta lär sig under tidiga år. Läxan verkar inte riktigt ha gått in hos er.
Det faktum att det inte går att komma fram någonstans gör att bilarna står längre inne i stan och mer avgaser sprids, dessutom hittar man ingenstans, så man virrar runt onödigt länge för att försöka hitta en körbar väg. Detta leder till ännu mer avgaser och buller, och dyrbar bensin går till spillo.

Jag brukar i vanliga fall gå in till stan för jag tycker om "gratis-motionen", den friska luften, tidsfördrivet och lite duktig känner jag mig allt när jag inte bidrar till miljöförstöringen mer än mina andetag (som bekant släpper ut koldioxid). Men idag hade jag bråttom och skulle hämta ett par tunga pjäxor innan STS-kontoret stängde (lång historia), och att gå hem släpandes på ett par pjäxor är inte det lättaste. Så jag tog bilen. Och det tog mig 50 minuter att komma till ett ställe som i vanliga fall tar tio.

Så snälla vägverket. Ett område i taget räcker.

13:e juni


För att summera Ullared för mig så är det fullständigt livsfarligt!

Man går runt i ett enormt varuhus där allt är mycket förvirrande. Man kommer från tvål till smink till väskor till kläder till inredning. Och mat och elektronik och leksaker och allt möjligt krimskrams som man kan föreställa sig. Och allt är ju så roligt!!
Man har en föreställning om vad man tänkt köpa och ungefär hur mycket det får kosta, men plötsligt står man där med en elvisp i handen för 99 kronor och tänker: "ja men en sådan behöver jag ju!" Varefter man får syn på en kaffekokare för samma pris och faller nästan omkull av upphetsning!

Jag fick köpt det jag skulle ha i alla fall plus en hel del till. Det farligaste är när man befinner sig på hår och hudvård. Plötsligt har man köpt på sig sex paket bomullspads, balsam, hårnålar, tofsar, deo, tvålar, ansiktsmasker och diverse annat skräp, bara för att det är så billigt!
Jovisst, men även många billiga saker blir ganska dyra till slut!

Dock slutade det inte alls lika illa för mig som för två av mina vänner som var med. De handlade för 4000 :-. Och det kan jag säga att när man hamnar på en slutsumma av 4000 :- på Ullared, har man köpt på sig mycket!
Nåväl vi hade en trevlig utflykt tillsammans och i slutändan var det jag som hade köpt minst! Så jag var ändå nöjd :)!

11:e juni


Jag hann knappt posta det förra inlägget för att börja känna mig mycket bättre. Ibland måste man nog helt enkelt bara få lufta/avreagera sig! Men jag tackar för de uppmuntrande kommentarerna, för de fick mig verkligen att må bättre :)!

Idag har jag, Bullen, Totte och Jennifer haft en riktig sommar-mys-dag trots att sommarvädret uteblev. Så vi har spelat kubb, grillat och spelat ett turkiskt spel som var mycket roligt. Och imorrn bär det för första gången (för mig i alla fall) av till Ullared. Jag har ingen aning om vad jag ska vänta mig, förutom låga priser, så det ska bli spännande!

10:e juni


Jag har nog aldrig i hela mitt liv känt mig så ensam, som jag gör precis just nu.

Mitt liv har aldrig känts såhär meningslöst förut. Ibland undrar jag om universum bara har bestämt att jag ska vara olycklig för resten av mitt liv. Några få stunder av lycka så att jag ändå ska orka leva och tycka att det är värt det. Men när jag står som högst på himlen är jag dömd att bli nerskjuten och falla. För det är så jag känner just nu.

Finns det någon som kan förstå det? Jag är så tacksam för alla mina kompisar som vill prata med mig om detta och krama om mig när jag är ledsen. Men inget av det kan ta bort den fruktansvärda känslan som jag har. Känslan som gör att jag varken kan äta eller sova.

Just precis nu har jag en ångest olik något annat jag varit med om. Och det finns INGET jag kan göra för att lätta den.

9:e juni


Idag har jag och mamma varit på en föreläsning om vad man kan göra med sina pengar för att få ut mer av dem, t.ex. lägga dem i fonder, optioner etc. Det var hyfsat intressant men vi var egentligen mest där för att det ingick en gratis trerätters-middag. Och det var inte fel!

Det var trevligt att få sitta på en föreläsning, lära mig något nytt och bli lite uttråkad då och då igen dock! Så nu ser jag faktiskt verkligen fram emot att få plugga till hösten. Synd att jag inte har något kapital att investera någonstans bara!

Jag har ju länge varit lite sugen på att få tjäna ihop lite pengar i Norge så jag sedan kan åka och "se världen" lite innan jag börjar plugga "på riktigt" igen. Nu har jag fått nys om en förening som kan hjälpa mig med just bostad och jobb i Oslo. Det hade varit rätt nice till nästa vår kanske. Men vi får se hur läget ligger just då. Fylla i pappren kan jag ju i alla fall göra.

Snart dags att på allvar börja fundera på hur jag ska packa och vad jag ska ha med mig till Grekland. Det känns härligt!

7:e juni


Vet ni vad? Idag är det exakt två veckor kvar tills jag och mor åker till Grekland!

Det är lite läskigt att det är Air France vi ska åka med bara. Jag är så löjligt nojig ibland! Eftersom det bara var någon vecka sedan ett av deras plan kraschade och med tanke på flypglanskrasch-statistik så är oddsen att vårat plan skulle störta närmast nollpunkten. Dessutom ska vi inte flyga genom en orkan utanför Brasilien. Vi ska flyga över europa.

Men nu tror man att det är en felkonstruktion på autopiloten i just den flygplanstypen som Air France använder sig av som kan ha fått planet av störta. DET tycker jag är obehagligt. Och jag tycker så fruktansvärt oerhört synd om alla människorna på det planet. Jag har tänkt på dem varenda gång jag hört något nytt om olyckan. Att sitta där på planet, på väg hem från semestern eller vad som helst och plötsligt förstå att: "Nu är det kört. Nu kommer jag att dö."
Jag önskar så mycket att de ska hitta ett gäng med överlevare flytande i vattnet!

Så mycket som jag har flugit kors och tvärs över världen borde jag verkligen inte vara rädd. Och det är jag inte speciellt heller. Jag tänker bara på det faktum att när det gäller olyckor, finns det nog inget som leder till en så nästan garanterad död som flygplanskrascher.

Men alla sådana tankar skall vara borta när vi väl kommer fram till Landvetter med resväskorna fulla med sommarkläder och tre härliga veckor framför oss! :D


5:e juni

Enjoy The Silence är den första jag föll för. Men när jag lyssnade lite mer insåg jag att Depeche också har andra låtar som inte är så dumma. Vem hade kunnat tro det?

The Sweetest Condition


Taken in by the delicate noise
Knocked to the ground by the subtle thunder
Shackled and bound by the sound of your voice
Wandering around in silent wonder

What chance did I have
With the silver moon
Hanging in the sky
Opening old wounds

Taking hold of the hem of your dress
Cleanliness only comes in small doses
Bodily whole but my head's in a mess
Fuelling obsession that borders psychosis

It's a sad disease
Creeping through my mind
Causing disabilities
Of the strangest kind

Getting lost in the folds of your skirt
There's a price that I pay for my mission
A body in heaven and a mind full of dirt
How I suffer the sweetest condition

Taken in by the delicate noise
Knocked to the ground by the subtle thunder
Shackled and bound by the sound of your voice
Wandering around in silent wonder


Goodnight Lovers

Here, somewhere in the heart of me
There is still a part of me
That cares

And ill, Ill still take the best youve got
Even though Im sure its not
The best for me

When youre born a lover
Youre born to suffer
Like all soul sisters
And soul brothers

I, I can see the danger signs
They only help to underline
Your beauty

Im not looking for an easy ride
True happiness cannot be tried
So easily

When youre born a lover
Youre born to suffer
Like all soul sisters
And soul brothers

You can take your time
Ill be waiting in line
You dont even have to give me
The time of day

When youre born a lover
Youre born to suffer
Like all soul sisters
And soul brothers

3:e juni


Idag har jag varit på den nästsista studentmottagningen jag ska på tror jag.

Det har varit tuffa dagar nu ett tag, massor av fest varje dag nästan :P. Somliga har det svårt här i livet.

Min tand är lagad! Den blev nog lite bättre nu än den har varit faktiskt! Bättre färg, mindre konstiga kanter. De är duktiga på Olskrokens folktandvård! Och gjorde faktiskt mycket lite ont att få den fixad. Däremot blev jag mer eller mindre dränkt i vatten som de skulle spola i min mun, men det är en annan femma.

Jag vill att det ska bli fint väder igen! Jag älskar att kunna ligga vid havet och sola och bada! Men nu är det bara två och en halv vecka kvar till Grekland! Tjoho!

1:a juni


Min tandjävel har ramlat av igen. Det var åtta år sedan sist. Och det var inget jag grät över!

Mamma är på gnällhumör. Hade egentligen tänkt borsta tänderna och gå och lägga mig för att tidigt ringa tandläkaren imorgon. Men jag är lite orolig för att bli påhoppad om jag lämnar rummet. Suck och pust. Om man ändå vore osynlig ibland. Undrar om man fortfarande skulle vara bränd över huden om man var osynlig? Och om tänder skulle ramla av?

Och skulle man inte ha någon känsel eller talförmåga kvar som osynlig? Annars vore det ju grymt att vara osynlig! Aldrig några komplex! Men ändå kan man umgås med folk. Eller inte, om man inte vill. Skulle nog bli jobbigt med människor som råkar gå in i en förstås. Och lite tråkigt att aldrig kunna kolla sig i spegeln och göra något roligt med frisyren eller så. Balansen skulle kanske också få sig en törn, när man inte vet var man sätter fötterna.

Hm. Nej. Jag får nog ta det onda med det goda och fortsätta vara synlig. Och borsta det som är kvar av mina tänder. Aj.

RSS 2.0