29:e april - happiness and cyanide


image70


image71




För alla som behöver ett gott skratt!! (och har den typen av humor)

Många fler finns på http://www.explosm.net/comics/60/   

27:e april - dance, dance


Idag hade jag dansuppvisning!

Tråkigt att det är slut nu faktiskt, nu har jag inte längre varken dansen eller sången eller musikalen och snart har jag inte ens skolan längre. Herregud, vad skall det bli av mig?

Det var dock inte alls dit jag ville komma med mitt inlägg idag. Det verkade som att ingen jag känner skulle se min dansuppvisning (ja, jag vet inte hur mycket man missade egentligen i så fall), då mina föräldrar som först skulle dykt upp kom på att det var just den här helgen de skulle träffa min brors flickväns föräldrar för första gången!
Mathilda skickade ett sms om att hon helt glömt bort det och därmed inte skulle kunna komma och Bullen trodde inte han skulle hinna dit.
"Jaja", tänkte jag, "inte mycket att göra åt då..."

Jag tog mig till Västra Frölunda där danslokalen ligger, men där var det till min förvåning stängt och låst! Det var ju mycket underligt tänkte jag och ringde till dansskolan. När jag väl fick tag på någon undrade de var jag var någonstans. "Ja jag är vid dansskolan", svarade jag.
"Men du ska ju till Liseberg!" utbrast människan i andra änden och det var inte utan att jag undrade hur fan jag hade lyckats missa den lilla detaljen.
Jag skulle försöka hinna dit sa jag, utan några större förhoppningar på att faktiskt lyckas, och det var inte utan en viss känsla av ironi som jag tänkte på att jag själv skulle missa min dansuppvisning - liksom alla andra.

Men plötsligt ser jag faktiskt Bullen komma gående längs gatan! Extremt överraskad ropar jag till honom och det visar sig att han till och med har med sig Totte och en bil! De bannar mig lite för att jag var så klantig och dirigerade dem till Västra Frölunda, men vi hoppar in i bilen allihop och kör till Liseberg och de betalar till och med den hutlösa summan på 100 kronor per person för att se mig dansa :). Det var utan tvekan det absolut snällaste någon har gjort för mig på mycket, mycket länge och jag blev verkligen otroligt glad :D.

Så efteråt bjöd jag dem på glass, då blev de glada :).


image69


"And the vision that was planted in my brain - still remains, within the sound of silence"

23:e april - Projektrapporten är min bane


Här sitter jag och bloggar istället för att ta itu med min projektrapport vilket jag borde.

Jag har nu skjutit upp det så mycket som bara möjligt tror jag. Passade på att sätta mig på min nya favoritplats utanför huset - en stor gräsmatta där man kan luta sig mot en husvägg och så är det lä och solen lyser in perfekt i flera timmar. Där satt jag och läste Brott och Straff från klockan tre till halv sex, lyssnade på musik och bara njöt av solskenet i mina sommarkläder.
Det hela resulterade faktiskt i att jag brände mig lite för mycket. Men det var kul så länge det varade i alla fall.

Därefter åt jag lite mat, spelade lite gitarr och sen hade jag yoga tillsammans med Johanna. Jag lovar - våran yogalärare måste vara den mest böjliga människan i hela världen i princip, hon kan verkligen böja sig i vilken vinkel och riktning som helst och få det att se ut som den lättaste sak i världen. Mina värkande armar är ett bevis på att det inte är det.

Hursomhelst, jag kom hem, duschade, åt lite kvällsmat, diskade och gjorde te. Men nu kan jag nog inte skjuta upp det mer. Det är oundvikligt. Dags att sätta igång...





Roxy uppskattar också solsken :D

22:a april - Brott och straff i vårsolen


Igår jobbade jag. Då ville jag bara gråta när jag kom hem för att jag missat en hel dag som var så fin!

Men idag har jag gottgjort det lite genom att spendera nästan hela dagen utomhus och läsa brott och straff, som jag tydligen ska göra en redovisning om i svenskan imorrn. Det var ju tur att jag fick veta det idag då :D.
Hursomhelst, det har varit riktigt mysigt, och faktiskt - jag har blivit lite solbränd :D. Då blir man glad, hoppas vädret håller i sig!

Brott och straff är för övrigt väldigt spännande än så länge faktiskt. Fjodor Dostojevskij skriver på ett sätt som fångar i alla fall mig. Men den är hemsk också. Handlar om fattiga människor i obeskrivlig misär (eller uppenbarligen inte helt obeskrivlig, eftersom han skriver om den). Och om moraliska tankegångar och religion vs. logik.

På tal om religion och sådant, vi snackade om sekter på religionen och Jehovas vittnen kom på tal och vi diskuterade dem lite osv. och sen när jag gick hem från skolan, tror ni då inte att jag får en broschyr från Jehovas vittnen tryckt i handen? Haha, jag läste den för underhållningens skull i alla fall - och jag skrattade gott vill jag lova.
Hur kan folk köpa deras skitsnack?

Nu skall jag äta blodpudding - mums :D

image67



"Please call me only if you are coming home..."

20:e april - biljardmästARN


Jag spöade far och äldsta brodern i biljard tillsammans med Tilda :D. Det är jag nöjd med.

Äntligen har jag gjort klart min jävliga religionsuppgift, det känns fantastiskt bra. Och det skall vara fint väder hela veckan! Imorrn kommer jag dock inte få se så mycket av det, då skall jag jobba igen. Usch, att jobba på lager är verkligen bland det tråkigaste man kan göra. Hoppas verkligen Mathilda också får jobb där i sommar, annars vet jag inte hur jag ska kunna stå ut!

Lääääääääängtar så till studenten!!!

17:e april


Glädjen håller i sig :D!

Idag har det varit ljummet väder ute, sånt är helt underbart! Så underbart att jag gick hem från gymmet efter 90 minuters yoga *puh*!

Och imorgon är jag ledig. Dock inte fri från förpliktelser. Först tandläkaren - en av mina värsta fiender, inte för att jag har dåliga tänder men för att jag avskyr bara tanken på att folk ska fingra i min mun. Därefter skall jag ut och rida på Trident - vilket faktiskt var ett tag sedan nu! Och sist med inte minst blir det till att repa lite Qotsa med Johanna, Tjus och Simon - Song for the Dead eller Go With the Flow skulle jag tro, beroende på vilken som kommer låta bäst.

Och idag blev jag äntligen av med Afrikatemat på musiken som jag har avskytt och därefter repade jag The Who - Pinball Wizard med Johanna, Filip och Petrus, vilket gick riktigt bra :D. Så det har varit en riktigt trevlig dag :), utom det faktum att jag fortfarande har en massa skolarbete att göra! Dags att ta itu med det där nu faktiskt!

Numera har jag förresten comviq sms-kompis på min mobil! Så allt det där är äntligen fixat nu också. Och så har jag köpt min studentklänning! Another weight of my mind.





Totte har tagit körkort :D

15:e april - :D


Helt plötsligt blev jag på jättegott humör ^^.

Fan vad det är jobbigt ibland ändå att svänga från HELT nere till plötsligt jätteglad. Och från att ena sekunden tycka man är snyggast i hela världen och sen kan man plötsligt titta sig i spegeln och bara vilja spy på sig själv. Är det alla tjejer, eller är det bara jag?

Jag vet inte om alla har så extrema svängar som jag. Ibland har jag funderat på om jag är manodepressiv. Det hoppas jag inte. Tyvärr ligger det lite i släkten. Vad kan man göra liksom? Men nu är jag glad :D. och jag älskar att vara glad!

Det är soligt, lyssnar på riktigt härlig musik jag inte lyssnat på på länge, ska träffa en gammal kompis jag inte träffat på riktigt länge imorrn, har hur mycket arbete som helst att ta itu med men har förträngt det för tillfället! Bara njuter av denna stunden.

Tack alla underbara människor som står ut med mig trots att jag är så schizofren!

image65

13:e april - om jag kunde flyga...


... skulle jag lämna detta solfattiga land.

Nu skiner solen, det gör mig glad, men tyvärr finns det inte mycket värme i den. Å andra sidan blir det varmare för varje dag, alltid något att se fram emot. Just nu finns det mycket att se fram emot dock, först studenten, sen antagligen Hultsfred med Johanna, två veckor Grekland, sen sorgligt nog en månads jobbande och sedan en eller två veckor i Turkiet :D. Det ska bli riktigt grymt! 

Sen står jag plötsligt själv, utan skolan att falla tillbaka på till hösten. Det känns riktigt skönt, men samtidigt lite läskigt :P. Och om mamma flyttar till norge och pappa till USA, då är frågan vart man ska ta vägen. Haha, Bullen och Totte ville att vi skulle ha ett kollektiv på Vasaplatsen. Det hade vart sjukt roligt, men vi får se :P.

Det enda jag är säker på är att inget är säkert. Jag vill resa runt och se världen. Försöka få perspektiv på saker och ting. Och under tre femtedelar av året har jag svårt att riktigt stå ut med Sverige. Det är så mycket jag gärna vill lämna bakom mig och annat som jag skulle sakna otroligt. Vågar jag bara dra? Och finns det då någon kvar när jag kommer tillbaka?

image64 


9:e april - You're my favorite thing


Molnigt ute idag... och kallt :O. Men jag ska inte klaga så mycket, har varit två superfina dagar måndag och tisdag, utan att det "skulle" vara det. Och påstås att det ska bli fint imorrn igen :)! Vi hoppas på det.

Just nu känner jag mig lite sådär störigt blandad i mina känslor när jag är både jätteseg och alldeles rastlös på samma gång. Spinning med mor klockan sex, sedan yoga med Johanna till ungefär halv nio. Efter det känner man sig hyfsat mör. Sedan är det "Sverige pussas och kramas" att se på, med Johan Glans, Björn Gustafsson och Magnus Betnér bland annat. Ett behagligt sätt att spendera en dag.

Haft massa grejer för mig faktiskt, både varit i Varberg med Jeppe och Totte och träffat Lunda-Tilda, det var riktigt mysigt - och jätteskönt att komma ifrån Göteborg. Sedan träffade jag Hammar på stan i måndags och vi tog en fika innan min sånglektion, därefter skaffade jag helt ny mobil, nytt abonnmang och ny digitalkamera :D. Så stolt jag är över mig själv! Och igår var det longboarding/skateboarding med Jonte och Remina i slottsskogen, också det jättemysigt!

Så rastlös borde jag verkligen inte vara... Orkeslösheten kan nog härledas till det faktum att jag har MILJONER skolarbeten att göra. Det känns verkligen inte bra. Men det får bli ett senare problem....

Imorrn ska jag vara med på lunchkonsert igen... Ibland vet jag inte varför jag älskar att göra sånt när jag blir livrädd så fort jag kommer upp på scen och innan dess bara sitter och mår illa i princip. Ändå är det så skönt när man gjort det. Skumt.

image63

Bildbevis på att det faktiskt är sol i Göteborg ibland! Och sån sjukt skön bild :D!

"All the five horisons revolved around her soul..."

3:e april - Våren!


Ja äntligen kom det lite värme och solen log mot mig denna dagen. Det är verkligen ren och skär lycka!

image62

För all del, bilden är tagen i Turkiet i slutet av sommaren, men den strålar verkligen värme :D!


2:a april -


Idag är det 2:a april. Dags för våren att komma och hälsa på nu. Det får räcka med kyla och det får hemskt gärna sluta regna också. Och nej - nu vill jag inte ha någon mer snö heller. 

Har det egentligen hänt så mycket sedan jag skrev senast? Nja, inte direkt. I söndags var Mathilda hemma hos mig på vasa och vi såg Disturbia, då båda var lediga måndag :D. Jag kopplade inte att det var en skräck/thriller förrän efter ungefär halva filmen och efter det var det ju verkligen kul att sova själv :P. Men det var värt det. 

På måndagen passade jag på att träffa Bullen inne i stan, innan han skulle åka iväg till Spanien - den jäveln :P. Vi gick runt på Åhléns i ungefär en och en halv timme för att hitta något "typiskt svenskt" att ge hans värdfamilj. Samtidigt passade vi på att skratta åt alla fula manicker med onödiga funktioner som man kunde köpa därinne - exempelvis en potatisskalare som var som en gummivante man satte på fingrarna... Nödvändigt? 
Sen joinade Sezer oss och vi gick runt lite i stan. Hamnade i en löjligt dyr affär där man hade möjlighet att köpa en skinnjacka för 20 000 kronor... Allvarligt talat, vem vid sina sinnens fulla bruk skulle köpa en jacka för så mycket? 
Varför inte bara resa till Thailand några veckor istället? Den var inte ens särskilt snygg. Å andra sidan var ju affären typ tom också :P. 

Sedan drog vi alla tre hem till mig för att dricka te, men det blev att Sezer skulle se över ljudet på tv:n, och filmen vi testade fastnade vi vid, så den såg vi. I skuggan av Bronx - sån sjukt bra film! Men det har jag förstås vetat länge :P. Måste hitta ett soundtrack till den alltså! 

Sedan lovade Sezer att hälsa på på tisdagen också för att laga mat åt mig då far min är i USA som vanligt, och det gjorde han också :). Sen såg vi på 27 dresses, riktig tjejfilm alltså, men jag tyckte den var söt :). 

Idag har jag varit i skolan. Känns inte som att jag varit där på evigheter! Min första riktiga skoldag på över en månad tror jag. Det var lite skönt att faktiskt göra något vettigt dock, men faaan vad trött jag är. Hade ju vänt dygnet jättemycket, och trots att jag försökt ställa tillbaka det somnade jag inte förrän vid två, och gick sen upp halv sju. Tungt alltså! 

Ikväll blir det yoga med Johanna ^^.  



 

RSS 2.0