29:e maj - sista dagen innan...


Maten har börjat förberedas, hälften av släkten har anlänt, gamla familjevänner och alla möjliga olika människor är på ingång...

Ångesten över att glömma något är total! Champange-flaskan i kylen, vart är örhängena? Där var tofsen, ladda kameran, hoppas det går snabbt att locka, tänk om jag skulle glömma mössan?! Mamma fick med ombytesklänningen och andra skor lämnade jag väl kvar och väskan, tänk om jag skulle glömma väskan?! och fick jag med mig fel grejer nu, de skulle ju tillbaka till vasa! Åh herregud, där låg läppennan, den hade jag aldrig hittat i stressen imorgon, vilken tur att jag fick syn på den! Hur många andra sådana grejer ligger det här runtomkring? Saker man kommer leta efter i panik imorgon.

Måste få sömn också, det är länge man ska vara uppe och det är bra att börja med att vara utsövd! Kommer jag kunna somna? Tänk om jag missar bussen! PÅSEN! Jag får inte glömma påsen!! Vart fan skall jag göra av de grejerna sen? Dem vill man ju inte ha i handen när man springer ut genom entrén... mot framtiden, och resten av livet?

Så jag försöker hitta smarta lösningar. Hoppas bara vädret blir bra, det är det absolut viktigaste, bara vädret blir bra! Det kommer hursomhelst bli en underbar och fantastiskt rolig dag. Synd att det är så mycket att hålla reda på bara! Skit samma, bara alla de jag bryr mig om är där, så kommer det bli underbart!

Mot oänligheten, och vidare...!

image95

22:e maj - Billiga Budapest och Bal :)


Min uppdatering på den här sidan har varit medelmåttig nu på ett tag...

Men jag har varken haft tid eller ork att skriva något - såhär veckan innan man tar studenten!

Först var det Budapest, helgrym resa med världens bästa klass och kamrater, bästa rummet, billigaste spriten, kyckling med sallad hela veckan, massa sevärdheter och grymt mycket promenerande (och i detta avseendet menar jag bokstavligt grymt, ty mina fötter HAR känt sig gladare förr) men det var mestadels fint väder och i alla fall betydligt varmare än detta svinkalla land. Så verkligen, helskön resa.

Hemkomst - det medköpta klarade sig genom tullen och utan att gå sönder, stiger ut från flygplanet och känner iskylan komma emot mig! Varför bor man här egentligen? Ganska skönt var det att komma hem och sova i egna sängen och träffa kompisarna som blev kvar här hemma dock.

Tisdag - Bal! Alla var andlöst vackra och jag kunde inte sluta stirra på dem! Själv hade jag varit hos frisören för håruppsättning och jag blev inte besviken. Det var ingen risk att den skulle förloras efter halva kvällen heller, då den var stenhårt sprayad och fastsatt med uppenbarligen sexton hårnålar! Jag blev lite chockerad faktiskt när jag tog ut alla ur håret, för jag märkte aldrig att hon satte i så många. Trodde jag hade typ fyra stycken eller något.

Härlig kväll med god mat, trevligt sällskap och kanske aningen för mycket alkohol för min del, men utan några incidenter och sedan kom man hem klockan fyra på natten och stupade i säng utan att orka tvätta bort sminket.
Dagen efter satt håret fortfarande exakt likadant som det suttit innan, SÅ pass hållbart var det och det blev till att käka en hastig frukost och åka till skolan (dock x antal timmar försenad), det var först när jag lämnade lägenheten som jag insåg att min t-shirt var ut och in.

En lång dag igår, fylld av måsten och en aning illamående och jag lovar att det skar i hjärtat när man tvättade ur alla lockarna ur håret... Men lite fina kort har man i alla fall :D.

image77

image78

         

           

image94

Godnatt!!!!

"VART FAN ÄR PYSSLING?!?!?!?!?"




10:e maj - Sommarfeeling!


Här följer en kort resumé om vad som har försiggått senast passerade dagar:

8:e maj - Såg ST2:ornas konsert. Den var rolig :). Var även en sväng hos frisören och lite nödvändiga inköp som var kvar inför bal, budapest och dylikt inhandlades.

9:e maj - Haha, såg samma konsert en gång till, senare på kvällen grillade jag med massa folk vid Kåsjön (varför man nu fortfarande åker dit förefaller mig lite gåtfullt, finns absolut inget att göra där). Men det var mys ändå :).

10:e maj - Årets första dopp i sjön!! Och till alla er skeptiska vill jag bara säga att det var hur skönt som helst, inte alls kallt vilket jag hade räknat med, utan rentav samma temperatur som det ofta är på sommaren. Det är ju dock inte en jättestor sjö förstås. Folk må tycka att jag är dum i huvet som badade precis när jag varit så sjuk och fortfarande inte är helt hundra procentigt frisk - men det kan de få tycka i så fall. Jag lever ännu.

Ser fram emot Budapest nu på tisdag och ikväll är det fest i Backatorp med alla möjliga roliga människor, folk man träffar jämnt, folk man inte träffat på hur länge som helst samt säkert en och annan man aldrig träffat. Det blir nog kul :D.




Totte ser väldigt bekymrad ut. Är det kameran som skrämmer honom?

7:e maj - Inte en enda IG-varning


Jag är ganska nöjd.

Mindre än en vecka kvar till Budapest, varmt väder och vacker natur utanför :D. Dessutom har mitt halsonda nästan lyckats försvinna och så har jag skrivit klart en ny låt nu :). Detta är faktiskt en av de första låtar jag skrivit som jag varit riktigt, riktigt nöjd med.

Så nu ska det bara bli av att jag köper lite inspelningsutrustning så jag kan få in allt jag skriver på datorn också. Detta har jag planerat länge, men det har aldrig riktigt känts som rätt tillfälle. Nu däremot, när jag får in 7000 på restskatt, tar studenten samt får studiebidrag och fyller år i maj månad så börjar det kännas mer som rätt läge ^^. Dessutom kommer jag ju jobba hela juli, så jag kommer ju inte stå utan pengar efter sommaren heller :).

För övrigt måste jag bara lägga in ett urdrag av en tämligen IQ-befriad konversation som jag och Bullen råkade snappa upp vid Lunds station:
En tjej (ca fjorton år) utbrister förfärat: "VA?! Har du inte EN ENDA IG-varning?!" Den andra skakar lite på huvudet och rycker urskuldrande på axlarna.
Samma tjej som förut: "Men va? Du suger ju mer än jag gör på lektionerna!"

ALLA i tågkupén vänder bort sina huvuden och har svårt att hålla sig för skratt.

6:e maj - Livets gång


Japp, jag passade på att bli jättesjuk på söndagskvällen.

Jag vet inte när eller hur det kom över mig, men på kvällen kände jag hur ont jag hade i hela kroppen. Gick och la mig halv elva på kvällen och somnade omedelbart. Jag hade verkligen de sjukaste feberdrömmar som kändes som att de varade i en evighet, men när jag vaknade upp igen var klockan bara två på natten.

Härligt nog hade jag ännu värre ont när jag vaknade, det gjorde ont att ligga stilla och när jag rörde på mig kändes det fruktansvärt så att jag inte kunde andas och fick ligga stilla och bara flämta efter andan ett tag. Och det var outhärdligt varmt samtidigt som det hela tiden kändes som att jag höll på att frysa ihjäl. Mys.

Jag somnade och vaknade och somnade igen och varje gång jag somnade drömde jag samma sjuka dröm och när jag vaknade tänkte jag att natten snart måste vara slut men då hade det för det mesta bara gått en halvtimma. Hela måndagen låg jag utslagen på samma vis och kunde inte göra annat än ligga i sängen eller soffan hela dagen och skaka. Det snackades om att åka till sjukhuset men vi bestämde oss för att vänta en dag till och det var väl lika bra, för efter ännu en febernatt vaknade jag idag och kände mig betydligt bättre. Febern var nere och halsont var vad som fanns kvar.

Så jag lyckades ta mig till Mimmis lillasysters begravning. Om hon ändå i livet hade insett hur många som älskade henne, det var verkligen jättemycket folk där och alla grät och ja, det var hemskt. En jättesöt bild fanns uppsatt och det enda man kunde tänka var hur onödigt det var att hon gjorde som hon gjorde.
Jag som tror på återfödelse hoppas i alla fall att hon kommer födas igen och vara lyckligare i nästa liv.

image75

4:e Maj


Nu är jag hemkommen från Skåne. Grymt mysig resa, och Johan Glans infriade alla förväntningar man hade, herregud vad han var bra!

Idag fyller min brorsa år så det blir familjemys ikväll :D. Och igår fyllde Johanna år, så det blir ett grattis till henne också! Nu är det maj, det är verkligen från och med nu som hysterin börjar för mig. För det första tror jag att jag känner åtminstone 6-7 stycken som fyller år denna månad. Sedan är det så brutalt nära studenten nu och så mycket som ska hinnas klart med i och med det. Och sen i slutet av månaden är det äntligen dags!!!!!!

För övrigt har jag läst klart Brott och Straff! Det är nog eventuellt min nya favoritbok, den var verkligen hur bra som helst :D. Jag måste verkligen köpa den boken, om jag inte bara "glömmer" att lämna tillbaka den till skolan. Jag vet inte hur bra koll Anngerd har på sina böcker :P.

image73

Mumsig middag i Skåne :D! Nu är jag grymt hungrig också, så denna bild är nästan lite plågsam.

1:a maj - jag bluffar bara


För det är egentligen inte första maj längre när jag skriver detta. Men det skiter jag (och antagligen alla andra också) fullständigt i.

Valborg var mys, det blev dock inte helt som planerat, haha. Nevermind though, nu bär det av till Skåneland för att se Johan Glansajävel och mysa med Matilda och Bullen! (En av Matildas kompisar har kommenterat en gång att det är mer spännande att följa alla drastiska vändningar mellan dessa båda sistnämnda, än att följa dokusåporna på TV)

För övrigt såg jag Bröderna Lejonhjärta idag för första gången någonsin. Det var framförallt vackert hur Jonathan övertalar sin lillebror att de båda ska ta självmord i slutet (?). Logiska flippar åsido dock, "barnfilmer" är så mysiga och Astrid Lindgren har nu på senare år visat sig vara bland de bästa. Man kanske borde ta och se Ronja Rövardotter någon gång också, som jag heller aldrig har sett?

Och just det, till alla klasskamrater som läser denna blogg, så får ni gärna påminna mig om att jag skall prata med folk i klassen om att jag har pratat med Sezer angående att spela in våra musikallåtar i studion vilket i alla fall han tyckte lät mycket roligt :). Så nu hoppas vi på att det faktiskt blir av!

Slutligen skall jag tragiskt nog säga att det enda par jeans jag äger som jag faktiskt tycker om för tillfället håller på att gå sönder. Då blir man inte nöjd, framförallt eftersom jag inte skulle anse att de var billiga heller. Idag kan man tydligen inte lita på varken kvantitet eller kvalité. Vad hände med alla jeans som fanns när man var liten, som man kunde springa runt med hur länge som helst utan att det märktes att de använts? Mer sådant, tack!


image72

Godnatt go vänner!


"So blow your tears into my face, sadness is for later days"

RSS 2.0