31:e Januari - När man egentligen inte har något viktigt att säga...Så varför i så fall skriva över huvudtaget? Jo, det ska jag säga dig!
Bara för att skjuta upp alla andra arbeten man borde göra, i skolan och sånt... genom att sitta här och flumma kan jag skjuta upp det några minuter till... och så försäkrar jag mig om att mor inte kommer tvinga mig att se på ännu en dansk deckarserie på tv.

Jag känner nog ingen annan förälder som på allvar blir sur om man säger att det är något man inte vill se på tv.
I mors fall är det alltid antingen en dansk eller brittisk deckarserie. Är det danskt, eller brittiskt, och det är en deckarserie, då är hon klistrad varenda gång. Och det spelar ingen roll hur dåligt det än är.
Mor: "Men ska du inte se på det här med mig nu då?" Jag:  "Men nej, jag såg förra gången och jag tyckte inte det var bra." Mor: "Så säger du bara för att det är jag som ber dig att se det!" Jag: "Nej, men du sa ju till och med själv att det var tråkigt förra gången." Mor: "Men jag tänkte att jag skulle ge det en ny chans, ibland får man låta det gå några program innan man fastnar vid det det."
Ja, det är säkert sant, men vill jag inte fastna vid det så vill jag väl inte :P. Jösses!

Stormar gör det också. Hoppas det inte blåser och håller på en massa när vi är i Hemsedal... Så sjukt obehagligt att åka skidor i sånt väder!

Och idag är det faktiskt sista januari...! Första månaden på året avklarad, bara 11 månader kvar tills det är nyår igen, haha. Usch, vad hemskt om man skulle längta dit redan. Just nu vill jag åka till vintern och skidåkningen i Hemsedal en vecka, men när jag kommer hem får det gärna vara sommar för min del!

Nej, jag kan inte skjuta upp detta längre, mor lämnar mig inte ifred förrän hon ser mig med näsan i en läxbok.
Jag vet inte hur jag någonsin kunde se någonting på den tiden...

"If I were to listen to everything that people say to me, I'd be insane... - Oh wait, I am!"

30:e januari - Hmm...


Tänk ändå, snart är det redan februari! Tiden går fort, får man säga...

Innan jag glömmer, skall jag skriva ner drömmen jag hade igår (kommer inte ihåg vad jag drömde inatt).
Det var nämligen så att jag drömde att jag sa till mamma *för ungefär triljonte gången* att jag så himla gärna ville ha en hund! och den här gången gick hon till slut med på det!
För att få fram en hund skulle man sätta in en liten isglass i en kärleksmums och låta det vara så ett tag så skulle det bli en hund... Men jag blev så sugen på den där kärleksmumsen, att jag plötsligt började äta den! Och ni anar inte vilken fruktansvärd känsla det var när jag insåg att jag ätit halva kärleksmumsen och plötsligt kom på att: "Jävlar ja, den skulle ju bli en hund!"
I hopp om att det inte skulle vara försent, tryckte jag in isglassen i det som fanns kvar av kärleksmumsen och lät det vara... och så plötsligt fick isglassen ögon och började hoppa runt och skälla som en hund.
Men jag förstod hur misslyckad den hade blivit och ville inte ha den längre!

Jättehemsk dröm!

Jaja. Angående igår var det faktiskt lunchkonsert då också och jag, Johanna och Alexandra spelade en låt, vilket var roligt :D. Framförallt eftersom låten bara var ungefär 1, 30 minuter lång, så jag kände mig inte alls lika nervös som jag gjort innan när jag försökt mig på lite singer/songwriter.
Den här låten är inte så mycket singer/songwriter dock, jag vet faktiskt inte vilken genre man ska sätta den i.
Roligt var det i alla fall!

Idag har jag till slut varit och köpt en ny D-sträng till min ackustiska gitarr, så att det ska gå att spela på den igen... Det var på tiden kan man säga, var några månader sedan den pajade...!

Och ikväll är det spinning, dock bara 45 minuter, för 60-minutersgruppen var redan fullbokad :(. Störigt!Ah, jag minns "Lamm"-tiden så väl!

"I need something good to die for, to make it beautiful to live"
- Bara 27 dagar kvar nu :D!

28:e Januari - I Realise That Music Then Was Really Just a Song Inside My Head... And you will know us by the trail of dead kommer alltid hålla en speciell plats i mitt hjärta :). Fantastiska musiker, och så sjukt bra musik, som faktiskt är originell, vilket är svårt att åstadkomma i dagens musikvärld.

Allt tuffar på som vanligt ungefär här i livet. Musikalarbete hela dagen idag med rytmik på morgonen.
Men självklart ska ALLT hända v. 6 bara för att det är just den veckan jag är i Hemsedal! På rytmiken nästa vecka ska vi läsa upp det vi skrivit om våra karaktärer, samt agera som våra rollfigurer i olika situationer. Sånt är ju verkligen hur roligt som helst, och självklart missar jag det!
Dessutom är det då vi ska börja repa de första scenerna med musik och dans och i aulan och alltihop. Samma onsdag ska även Minna *jag tror hon heter så* komma och visa oss hur man sminkar bra med teatersmink. Så trevligt att jag missar det också!
*Suck*, jag visste att det inte skulle vara bra att åka v. 6 eftersom vi skulle ha mycket med musikalen då...! Men det är inget att göra något åt nu och så var det ju enda veckan då det fungerade för alla.

Idag hade jag min första sånglektion för en sångpedagog, det var roligt! 45 minuter flög förbi som ingenting och jag fick lite att öva på hemma och så. Haha, jag börjar få mycket sånt nu... Jag måste både öva dansen som en liten gnu för att kunna hänga med de andra och egentligen hade jag biologi till imorgon, men jag hade helt glömt bort den och nu vet jag inte vart häftet vi skulle arbeta med har tagit vägen, så jag får faktiskt skita i det.
Sen har jag inte haft tid att kolla upp hur gitarren låter på QOTSA-låten vi spelar i musiken. Och jag måste köpa en ny sträng till min ackustiska gitarr som på något mystiskt sätt lyckas finna egna vis att förstöra sina strängar på även fast jag knappt spelat på dem och de var helt nya.

Och jag har inte ägnat alls lika mycket tid som jag skulle vilja åt mitt skrivande och åt att bara mysspela gitarr, eller till att läsa och allt sådant... Åh, jag saknar lovet, då kommer man ikapp med allt sånt där. Även fast mitt skolarbete inte direkt är överväldigande jobbigt just nu, så tar själva skolan upp så himla mycket av min tid så jag får knappt någon tid över. Ärligt talat, jag fattar inte hur Becky klarar av att hinna med allt som hon gör!
She must be super-woman!

Hihi, Totte hittade en ganska rolig sida :). Recept på Norrländska drinkar ^^. Här följer ett exempel:

Tequila Sunrise:

- 1 liter Tequila
- Drick Tequilan
- Slut ögonen
- Vakna i sol-eller trappuppgången


            

Snart susar man ner för backarna i Hemsedal igen... :D!


"How near, how far? How lost they are" 
    

27:e Januari


Söndag. Återigen har den kommit för att plåga mig, och begrava mig i rådvillhetens mörka jord...
Yoga, eller inte yoga, det är frågan. Ty det var fullbokat, så när som på en plats, så jag skulle kunna gå dit och jag vill gå dit... Men samtidigt skall vi ha familjemiddag och min käre fader är bara hemma idag för att åka iväg igen imorgon...
Om man räknar idag så har jag träffat far ungefär fyra gånger på tre veckor nu. Och på måndag åker han som sagt igen, och när han kommer hem så åker jag iväg till Hemsedal... så det var ju lite småtypiskt.

Det har varit en väldigt händelserik helg i alla fall... Först Sticky på torsdagen, sedan fest hos Alexandra på fredagen som avslutades med att vi gick ut tills baren stängde, och sen var jag trött och åkte hem :P.
Sedan hade jag danslektion på lördagen, vilket var jätteroligt :).
En rolig grej var när vi skulle gå ihop två och två och göra en viss rörelse över diagonalen... och den tjejen som jag stod tillsammans med sa att hon tyckte sig känna igen mig... Vilket var lustigt, eftersom jag tyckte jag kände igen henne också...
"Vilken skola gick du på?" frågade jag och hon svarade "Förut gick jag på Hovås, nu går jag på Strand"... Hmm, ja det var inte genom skolan då, men jag funderade lite mer på det där med Hovås och tänkte nästan säga: "Jag hade en pojkvän som bodde i Hovås förut..." men jag tyckte det verkade långsökt att hon kanske skulle sett mig på bussen någon gång...
Så vi funderade lite mer, sen frågade hon: "Vad heter du förresten?" jag svarade "Sofia... och du då?" ... "Juliette"
 Och EXAKT samtidigt kom vi på att vi båda två har varit tillsammans med samma kille :P. Så vi började gapskratta båda två, det var sjukt roligt :P.
Jaja, dansen var riktigt rolig som sagt, sedan åkte jag till Mölndal för att rida på tok-Trident, som var lite småtokig som vanligt ^^, men det är verkligen roligt ändå, och det gör ändå att jag känner att jag håller igång min ridning så att jag inte blir sämre bara för att jag inte rider så ofta.
Sen åkte jag hem och åt mat med mor och far och åkte därefter till Mölndal igen för att spendera resten av kvällen hos Mathilda med att se "Den svarta dahlian"´. Det var en väldigt skum film, men helt okej :).

Och det var min helg sammanfattad. Den har varit väldigt rolig i alla fall! Och imorgon ska jag ha min första sånglektion hos en sångpedagog, det ska bli riktigt spännande :D!
Och idag är det så himla fint väder att jag egentligen vill ut och gå en sväng... jag kanske ska ta och göra det! Jag älskar blå himmel!

Sen tänkte jag bara avsluta med att säga att jag som vanligt hade en sjuk dröm. I korta drag var det musikaldag, och det enda jag kunde hitta var min lila peruk. Och så var jag plötsligt någon helt annanstans och insåg att musikalen skulle börja om fem minuter och jag skulle aldrig hinna i tid till min första scen! Sen var jag plötsligt på kinesiska muren som var full med jättepåsar med ostbågar och en massa soldater nedanför.
Och så började Bullen kasta ner påsar till dem och det var någon som blev jättearg över detta, så vi fick springa. Och plötsligt satt jag istället vid matbordet med min mormor som plötsligt hade blivit jättesenil och tappat allt sitt hår och hade konstiga märken i ansiktet.
Det var... tja... en lite småunderlig dröm kan man säga. Nu är det dags att sluta sitta vid datorn.

image39

Så mysigt det är att bada på sommaren...!

25:e Januari


Japp, 25:e januari idag, vilket även är en fredag!

Igår var det Sticky med Remina och Sandra :). Det var inte så mycket folk där på en torsdag, när det inte var top-floor, men det var trevligt ändå ^^.
Först kom vi in gratis, eftersom vi gick in innan klockan nio (jag får för mig att klockan var kanske 20:55 eller något :P), sedan var det dessutom Happy Hour ^^. Aah, Happy Hour är härligt alltså!
Bad bartendern fixa någon drink till mig, vilken som helst och det gjorde han snabbt, och den var så sjuuuukt god! Kostade mig bara 33 :- dessutom, eftersom det som sagt var Happy Hour, så jag var riktigt nöjd.
Sedan såg vi en kille i baren som var så sjukt lik Poya i min klass, att vi var övertygade om att de var besläktade.
(Vilket det visade sig att det inte var när vi frågade honom lite senare på kvällen, men det visade sig att han faktiskt kände Poya i alla fall, och den kompis han hade med sig hette dessutom också Poya!)

Vi lyckades få tag på ett bord att sitta vid och där satt vi och snackade en stund. När det var dags att köpa en ny drink fick vi syn på att några f.d. NS3:or också var där, så dem gick vi fram och hälsade på.
Sedan spenderade vi resten av kvällen med att prata med dem, vilket var trevligt, men vi gick hem rätt så tidigt.
 
Jag var lite oroad över det faktum att mina pengar har börjat sina en aning, men jag bad att få låna en hundring av mor, och den spenderade jag inte hela, så jag kom undan billigt :D. I själva verket tjänade jag pengar på att gå ut igår ^^! Men så ska jag ut idag också, med massa annat folk, vad jag har förstått så är det i princip bara tjejer.
Vi ska nämligen fira att Alexandra fyller 18 och ett halvt! Haha, mest en ursäkt till att ha fest och sedan gå ut misstänker jag, men en ursäkt lika bra som någon annan ;).

Sedan ville Mathilda att vi skulle dra ut imorgon också...! Haha, jag vet inte hur jag kommer känna mig när den här helgen väl är över alltså, men nåja, det är roligt att man har mycket folk som vill att man ska hänga med ut med dem ^^. Hade varit tråkigt om det var tvärt om!
Och sedan är det revyfesten nästa lördag, och efter det Hemsedal en vecka! Det är verkligen tur att man får studiebidrag nästa vecka, annars skulle jag vara lite småkörd tror jag!

Ikväll är det en timmas spinning igen i alla fall, börjar bli dags att sticka dit snart! Och imorrn har jag både min första danslektion i jazzdans och därefter ska jag rida på tok-Trident. På söndag är det yoga och familjemiddag och på måndag ska jag ha min första sånglektion. Busy weekend kan man ju säga! Dessutom har jag nu fått hem hela tredje säsongen av Scrubs samt de tre filmerna för 99 :- som jag beställde från CDON. 
Åh, vad jag känner för att bara ligga och mysa vid teven ikväll egentligen, menmen, har man lovat någon så har man, och det blir säkert jätteroligt bara jag kommer igång lite!

Det är det som spinningen ska fixa ;).

image37

Såhär ser Vasaplatsen ut när det är mörkt... i alla fall när man darrar på handen när man ska försöka ta kort :D

Vi hörs!

23:e Januari - Hemska mardröm!Idag började vi spela Queens of the Stoneage i musiken, aaah, lycka :D! Det var bara jag och Johanna som var helt nöjda med detta, men de andra gav med sig efter ett tag :P. Efteråt spelade vi in vårt Elvis-medley och tja, det kändes inte som det gick så dåligt, men de andra höll visst inte med :P.
Nåja, det blir som det blir, förhoppningsvis lär man sig något när man ser videon ^^. När nu det blir :P.

Sedan hade vi fotografering på PA till musikalen. Det var roligt ^^. Men scenografi har införskaffat en hemsk lila peruk till mig. Nåväl, jag får väl leva med det, den ÄR ganska fräck faktiskt :). Men inte kommer det vara snyggt i alla fall :P. Inte för att den frisyr jag skulle haft annars skulle varit snygg den heller kan jag tänka mig, men lila och raklugg?!
Bullens spontana kommentar när han fick syn på mig var: "Vad hemsk du ser ut Morsing!" Jo, jag tackar jag :P.

Wiie, Mathilda ska sy den klänningen jag ska ha på musikalen ^^. Det kommer bli sjukt grymt :)! Jag har största tilltro till Mathildas syfärdigheter :). Och det är en skitfräck klänning som hon ska göra från en bild på en 20-talsklänning, så det kommer verkligen bli som en riktig sådan ^^. Musikalen är verkligen härlig att hålla på med :D!

Menmen, förutom allt med musikalen har det inte hänt så mycket mer spännande idag... Sitter här och lyssnar på lite Green Day och minns när jag köpte den här skivan för vad som börjar bli några år sedan nu, och hela familjen var i Florida och allt var så underbart... Vi åkte i februari då det var iskallt här hemma i Sverige och så när vi kom till Florida vaknade man och så var det varmt och klarblå himmel och palmer, och så drack man mjölk som man hällde ut från stora dunkar och åt Fruit Loops eller Cinamon Toast Crunch och så åt man sin frukost på baksidan av huset, bredvid poolen... aah, det är så det ska vara.

Drömde förresten en fruktansvärd mardröm inatt! Så det var verkligen skönt att vakna...
Det började inte så farligt, jag och min bror Johan åkte tillsammans med Johans kompis Lukas och hans föräldrar i en bil, på väg någonstans och så satt vi och spelade något tillsammans.

Sedan vaknade jag upp och hade fortfarande ont, så jag fick gå upp och käka en ipren... Men när den väl hade börjat verka kunde jag somna om och det var då den verkliga mardrömmen började.

Jag och Johan satt fortfarande i en bil, på väg någonstans, men vi var mycket mindre, Johan var kanske 11 och jag 7. Det visade sig att vi var på väg till ett nytt hus.
Men det visade sig att huset var alldeles ondskefullt, när vi satt och åt mat krälade det plötsligt massa insekter i maten och så fort man försökte gå ut ur huset så var det som en osynlig kraft som höll en tillbaka och gjorde att man knappt kunde röra sig. Och så hade vi ett par grannar, några skumma ungar som vi brukade leka med, en kille och en tjej.
Och sen hände det något i huset, jag minns inte vad, men jag försökte fly och lyckades till slut pressa mig ut genom ett källarfönster, vilket var osannolikt svårt. Så jag sprang över till grannarna och knackade på den lilla killens rum. Och jag såg att det var något svart på dörren, men jag såg inte vad det var, men ändå insåg jag på något vis att det var blod som rann längs dörren och jag visste redan att jag skulle få se något fruktansvärt när dörren öppnades, men det var som i en film, jag kunde inte sluta knacka.
Så öppnades plötsligt dörren och det var alldeles mörkt därinne, men jag såg ändå silhuetten av den lilla killen i dörren.
och jag frågade: "Är det något fel, vad är det som har hänt?" och han svarade med en jätteobehaglig röst: "nej, men det är inget fel, kom in du bara." men jag envisades och utbrast: "Nej men något är ju fel, vad är det?!" Och då tog han plötsligt tag i min arm och när jag såg honom i ljuset så var han alldeles grå i ansiktet och han hade en stor kniv i huvudet och det rann blod längs med hela ansiktet och ner över honom.
Och jag började skrika, men jag lyckades knappt få fram ett ljud, och han fortsatte dra i min arm och försöka dra in mig i rummet och jag vet bara att det kändes som jag skrek och skrek i en evighet, innan min brorsa plötsligt kom och slog ner honom och så sprang vi tillbaka upp i något konstigt torn i vårat eget hus.
Och vi sa att vi var tvungna att lämna huset och Johan sprang ner för att hämta mamma, och när jag blev ensam så började plötsligt tornet snurra runt, runt i en jättehög hastighet som en karusell och en röst sa "du kommer aldrig härifrån!"
Och så slutade det plötsligt snurra och där satt Hammar och tittade på mig helt lugnt och sa: "Men lilla Morsing, vad gör du?" och det var en sådan lättnad att se honom att jag blev alldeles tårögd. Och så sprang jag ut ur tornet och därnere satt pappa i en bil och väntade på oss.
Och så tittade jag upp mot våra grannars hus, och där stod de hela familjen, gråa i sina ansikten och med döda blickar och vinkade hejdå till oss. Och så kastade jag spaghetti mot deras fönster och pekade finger åt dem och sedan hoppade jag in i bilen med Johan och mamma, och då ringde min väckarklocka.

Det var nog något av det vidrigare jag drömt faktiskt...

Sen fick jag höra idag från mamma att Heath Ledger tagit livet av sig :(... Rest In Peace, vackre pojke.

22:e Januari - AjajJa, idag har varit en... ganska ansträngande dag.
Först vaknade jag hela tiden... Men det var ganska häftigt, för det var en jättestor full silvermåne som lös in genom mitt fönster och verkligen bokstavligt talat gjorde att hela rummet badade i silver... Det var vackert men inte helt lätt att sova i, för det var som en lykta i mitt ansikte.
Jag skulle dock aldrig få för mig att dra igen gardinerna på något så vackert.

Självklart drömde jag också en underlig dröm... Vi bodde i någon slags vattenstad... Eller, det var en stad som var byggd på en brygga... och jag hade en lillebror vars favoritsak var en liten svart diamantformad plastsak, som jag, Becky och lustigt nog några från NS2 snodde från honom bara för att retas och började kasta mellan varandra. Sen råkade vi kasta den i marken så den gick sönder... Det var nästan så jag fick dåligt samvete till och med, men någonstans i mitt bakhuvud låg nog faktiskt tanken "men hallå, jag har inte ens en lillebror." Hoppas jag väl, så jag inte är helt samvetslös :P.
Sen gick vi ner och kollade på en agilityuppvisning som visades nere i hamnen och sista hindret var att alla skulle hoppa i vattnet och simma bort till en liten brygga, där vi satt och stirrade resten av tiden tills jag vaknade.

Därifrån gick dagen utför... För det första mådde jag illa hela dagen och då den typen av illamående som endast kvinnor kan förstå sig på. För de som inte kan tänka sig in i situationen kan jag bara beskriva det med en fruktansvärd smärta som inte ger med sig vad man än gör och får en att vilja klösa på väggarna.
Och just denna dag bjöd Josefin på saft och bakelser, men jag kunde inte förmå mig att äta eller dricka något.
Sen hade vi audition, som var extremt ogenomrepad och gitarrerna gick inte att stämma ordentligt och jag mådde fortfarande illa och Mimmi var sjuk och vi hörde inte oss själva i monitorerna och jag vill inte ens veta hur det lät.
Som grädde på moset var det dessutom fiskgratäng i skolan :S. Jag nöjde mig med att äta morötter och ärtor.

Efter skolan åkte jag och Johanna in till stan för att se om vi kunde hitta någon cool peruk till henne till musikalen. Vi hittade inget klockrent direkt, så sedan åkte jag hem till far för att hämta lite grejer till fotograferingen imorgon och se om mina cdon-filmer som jag beställt hade kommit, men det hade de inte :(.
 
Sedan åkte jag hem och där låg mamma och mådde jättedåligt. Hon misstänkte dock att hon blivit matförgiftad av ett gäng dåliga räkor som hon ätit vid något tillfälle om det var idag eller igår eller när det kan ha varit, så hon har spytt och haft det trevligt, stackarn.

Så ja, jag hoppas imorgon blir lite mer smärtfri för samtliga i detta hushåll...! Grattis Johanna till körkort!Don't Drink and Drive ;)! 

21:e Januari


Usch vad dåligt jag sköter mig ibland alltså...
Jag har inte skrivit loggbok sedan jag vet inte när och har inte renskrivit min projektplan. svårt är det faktiskt inte, men alltid när jag tänker mig att jag ska göra det, så kommer det något emellan. Och nej, få inte för mig att det är något viktigt som kommer emellan... Oftast är det bara en extrem önskan att få se lite mer Scrubs...

Alltså, jag måste verkligen ge mig med den serien snart, jag har fått den på hjärnan! Inatt så drömde jag om den!
Jag drömde att jag var Eliott, men ändå mig själv... Och så var JD där, men det var samtidigt Totte, men det var mest JD. Det är verkligen stört hur ofta människor jag känner dyker upp i mina drömmar... Men väldigt sällan som sig själva dock.
Så skulle vi i alla fall komma undan någonting, så vi skulle åka ner för en gigantisk rutschkana, men det slutade förstås inte bra. Så JD (Totte) fick åka iväg till sjukhus, och sen kom Dr. Cox och skulle bära mig till sjukhuset... Och så låtsades jag vara medvetslös eftersom jag inte orkade gå själv och det var roligt att bli buren av Dr. Cox.
Det måste verkligen vara något allvarligt fel på mig med tanke på hur störda saker jag drömmer!!

Jaha, och det här är tydligen något jag börjat hålla på med, helt omedvetet. Att skriva ner mina drömmar...
Men angående Scrubs så lär inte min besatthet gå över någon gång snart, för jag beställde tredje säsongen idag :P. Men det är ju så bra!!!!!!!!!!!

Hursomhelst, idag upptäckte jag att Sebbe hittat min blogg, vilket var roligt :D, men jag har ingen aning om hur han lyckades göra det! Och Frida hade hittat min bilddagbok, det vet jag inte hur hon lyckades med heller! Lustigt hur det kan bli ibland :).

Nåja, idag var det som sagt musikalarbete hela dagen... Just nu längtar man dock bara tills man kan börja repa in scenerna! Men på onsdag ska vi fotografera till affischen... Det ska bli roligt det med :). Men det är först nu jag verkligen inser att det ska vara 20-talstema på oss... Jag kommer se sjukligt dum ut i de frisyrerna :P. Men nåja, det får man väl leva med. Det är så sjukt roligt ändå!

Det hade varit inbrott hos polisen som bor nedanför oss idag... det måste kännas ganska surt. Men det har tydligen aldrig varit inbrott i någon av de övre lägenheterna, så det känns inte så otryggt för vår del :P.

Och som en sista grej måste jag faktiskt ge mig själv en klapp på ryggen för att jag för en gångs skull tog tag i något ordentligt och städade hela mitt fruktansvärda rum (det tog tre timmar om jag inte minns fel, och det är inte ett stort rum, vill jag lova) samt att jag städade i ordning det sista i köket.

Nu är det dock dags för mig att sova och säkert drömma något riktigt sjukt, som jag kan skriva om imorgon :).

image35

Där har vi dem ju :). Surprise!!


Nattinatti!

20:e Januari


Idag var det söndag... igen!
Söndagar är rätt sega dagar... Mest sitter man och lever med ångesten att det är skola dagen efter. Och det trots att det bara är rolig skola hela dagen imorgon! Musikalarbete, hela dagen :D!
Och jag är så glad att jag redan har hållt min uppvärmning i rytmiken, nu slipper jag känna mig stressad över det också.
Trots det - söndag! Man kan inte bestämma något för kvällen, för man vet att man måste lägga sig tidigt...
Mina söndagar brukar iförsig vara ganska trevliga... Deg hela dagen, sedan yoga och sedan familjemiddag med efterrätt och film :).
Men idag blir det inte så, för far är i alperna och mor jobbar. Men yoga blir det i alla fall :D. Och eventuellt fika med några goda vänner :).

Vad som även blir, är städning av mitt rum... Jag lovar, ni kan inte ens föreställa er hur förjävligt det ser ut där inne... Och när det har blivit stökigt, då tappar man verkligen lusten till att städa... (inte för att man har lust att städa sådär väldigt ofta).
Sedan ska jag även städa undan det sista av disken från igår. Men jag fick stor hjälp av Mathilda att städa undan igår, så det är inte så mycket kvar att göra...
Jag och Mathilda gjorde nämligen mat igår, örtkyckling och klyftpotatis med sourcream & onionsmak. Vi var riktigt stolta över oss själva att vi lyckades med en sådan svår uppgift som att ha in mat i ugnen... :). Ingen av oss är några direkta genier i köket :). Sedan bjöd vi in Jesper att komma och äta med oss vilket han gladeligen gjorde, eftersom hans föräldrar var i Varberg och därför hade han bara ätit frukost och inte tänk laga någon middag :P. 

Så efter middagen fastnade vi framför tv:n resten av kvällen :P. Vi hyrde Edward Scissorhands, som verkligen var en jättesöt film! Sen gick Resident Evil Apocalypse på tv när den filmen var slut... och sen såg vi sista tio minuterna utav Saturday Night Live :). All in all var det en mysig kväll :).  

Hmm, jag drömmer alltid så skumma drömmar... inatt var det något med något uppdrag vi skulle på och sedan var det två idioter (vilken den ena uppenbarligen var jag själv) som nödvändigtvis skulle dyka ner och kolla något i en jättedjup och obehaglig flod (som tydligen också var ett hav) och däri fanns det fullt med krokodiler och vidriga saker, men allra främst hajar!! Och som somliga kanske vet så finns det inget jag är så rädd för som hajar! Det är verkligen det värsta jag vet! Och så skulle jag simma där fram och tillbaka och åååh.
Men ändå var det en spännande dröm, så det var nästan lite tråkigt att vakna upp :P.

Jag var på promenad tidigare under dagen igår, i det fina vädret :). (Det gäller att passa på de dagarna på året då det inte är mulet eller regn :P). Då tog jag massa kort på fina saker jag såg längs min färdväg :). Om någon vill se finns de på min bilddagbok som jag skaffat :P. Tanat, heter jag där :). Där finns också lite bilder från middagen :).

image33

Denna vackra bild på treans spårvagn får avsluta inlägget :P. Den skall jag åka med lite senare idag :). Nu får jag väl sätta igång och städa eller något förmodar jag... :(.

Meep.


18:e Januari - Det är bara en sån där dag...


... då inget riktigt fungerar för en.

Det började med att jag drömde vansinniga drömmar hela natten - ja det är som vanligt. Jag bodde i Lund, men ändå hemma i Göteborg, och så var vi på något ställe som var Matilda och hennes mamma Nillas, men ändå var det mitt och mammas.
Och det var ett mysigt ställe där de sålde glass och godis bakom en bardisk och så var det jättestort och hade en massa enorma simbassänger... och så tänkte jag och Matilda att: "Ja, vi bjuder in några av våra kompisar!" och helt plötsligt var det istället en vild fest som var helt utom kontroll och det var jättehög musik och stökigt överallt och det enda jag kunde komma att tänka på var "Oj vad arg mamma kommer bli!" men ändå var jag av någon anledning för full för att kunna bry mig. Vilket var lustigt, för jag har aldrig drömt att jag var full förut.
Och sen hade jag helt plötsligt inga kläder på mig! Och för mitt liv kunde jag verkligen inte hitta dem heller!! Och helt plötsligt hade ingen några kläder på sig, vilket jag fann väldigt underligt så jag sprang ut på gatan och då hade jag plötsligt i alla fall underkläder på mig. 
Så sedan hoppade jag och Matilda upp på en vagn (fortfarande fulla) och åkte till skolan... Alltså, det går inte riktigt att beskriva exakt hur sjukt allting var, och visst, det låter kanske som en rolig dröm men det var det verkligen inte!
Om alla drömmar betyder något, då är jag verkligen nyfiken på vad den här betydde... 

Hursomhelst ringde väckarklockan och jag kastade mig upp... gjorde mig i ordning och så vidare och SJÄLVKLART lyckades jag på något vänster bli sen. Jag förstår inte hur det går till! När jag än ställer klockan, så lyckas jag på något vis alltid dra ut på tiden någonstans så att jag blir försenad! 
Jag skyndade till bussen i alla fall och dök upp i skolan, endast tio minuter försenad, och ryckte i klassrumsdörren. Men nehej, den var låst. 
Jag knackade lite, ingen öppnar, sedan ringer jag efter Johanna - inget svar. Men då hör jag som en räddare i nöden antingen Remina eller Becky ropa: "Morsing, vi är här borta!" 
Det visade sig hursomhelst att vi hade gruppförhör idag och jag hade i själva verket inte behövt vara i skolan förrän tjugo i tolv! Såååå onödigt, framförallt med tanke på hur jag stressade :P. Den ordinarie lektionen börjar egentligen 10:40, inte 11:00 som jag skrev igår... Eller ja, från och med nästa fredag kommer den ju vara på tisdagar istället, och vi (eller okej, jag var inte så delaktig i själva övertalandet) har lyckats flytta svenskan till onsdagar, så på fredagar kommer jag från och med nu antingen sluta halv tio eller vara helt ledig :D!!

Nåväl, skoldagen tog slut i sinom tid och jag tog mig hemåt med tåget. Mitt i lite Scrubs-tittande ringer de från dansskolan och förklarar att nybörjarkursen i Jazzdans tyvärr kommer att bli inställd på grund av för få anmälda, så istället ska jag nu börja i fortsättningskursen :O... Okej, det kändes inte så jättefarligt, men ändå ännu en mindre motgång... Får hoppas att jag inte kommer att göra bort mig totalt. 

Sedan packade jag mina grejer för att åka först till spinningen och sedan hem till far. Cyklade i alla fall en timmas spinning... Det är lustigt med spinning, för det kan vara jättejobbigt och så sjukt enkelt på en gång. Man orkar lätt med en timma , men man är ändå riktigt trött när man är klar och man blir verkligen jättesvettig!! Kändes SÅDÄR kul att åka på spårvagnen hem till far sedan i det tillståndet, men vad kan man göra liksom? 
Mitt största problem med spinningen är väl att jag då och då blir lite uttråkad, men aldrig så farligt att jag inte pallar med det, och man känner sig ju alltid så nöjd efteråt :D. 

Jaja, jag packar på mig alla mina grejer igen efter passet - som en annan packåsna, och skyndar mig ut till Redbergsplatsen. Men hade jag någon nytta av det? Icke! När jag kommer gående ser jag spårvagn 3 susa förbi mig. Kul... verkligen. Men så får jag syn på 6:an och tänker: "Ja, men den åker ju in till stan i alla fall där jag kan byta spårvagn!Jaha? Trodde jag det själv eller? Självklart tar den någon annan konstig väg, så jag hoppade av vid svingeln och fick ändå vänta på ettan... 
Ettan tog mig in till stan i alla fall, och där fick jag vänta på buss 19 vid domkyrkan, innan jag till slut kom fram till Vasaplatsen. Mestadels fick jag stå upp hela vägen med mina tre väskor som efter ett tag började kännas som om de vägde ett ton... 
Jag kommer in i trappuppgången, och grattis till mig!!! Hissen är naturligtvis "upptagen", vilket den inte alls är, utan det är idioterna på våning fem som har låtit dörren stå öppen till hissen så att ingen annan kan använda den. 
JAG MENAR ALLVARLIGT TALAT?!?!?! 

Så istället får jag gå upp alla trapporna, helt slut efter spinning och spårvagn och hungrig som en bäver då jag inte fått äta något sedan lunch i princip, med mina väskor... Kommer fram till dörren, jaha, där var det låst och nersläckt, pappa är inte ens hemma ännu! 

Jag ringer och frågar vart han är och hur det blir med maten, han säger i alla fall att han ska komma hem snart och att vi ska äta Spaghetti Carbonara :D, vilket jag inte säger nej till :D! Ungefär en timma senare blir faktiskt denna dröm verklighet :). Menmen, eftersom jag knappt träffat far min på två veckor och snart inte kommer träffa honom på ungefär två-tre veckor till, så hade jag planerat att vara hemma ikväll med honom, då han åker till Alperna imorgon. Men då visar det sig att han ska ut med två kompisar, så nu blev jag ensam hemma istället :P. 
Jaha, så det var inte mycket som riktigt blev som planerat idag. 

Men trots detta har jag faktiskt lyckats behålla mitt goda humör hela dagen, och det är faktiskt väldigt ovanligt när man har såna här dagar :). Har varit på bra humör hela veckan faktiskt, ingen aning om vad det kan bero på, men det är en trevlig känsla :D. 

Herregud att jag aldrig kan skriva korta inlägg!! Men jaja, så kan det bli. 

                         

Fick bli ett gäng nyårsbilder idag. Jag har fortfarande inte fått alla... men detta är ett litet urval av de jag har i alla fall ^^. En nyår jag sent kommer att glömma! Tack alla som gjorde det till en sådan minnesvärd kväll :D!

Good-bye!

17:e Januari - håltimmar!


Oj, vad tiden flyger iväg! Redan sjuttonde januari, jag förstår inte hur det kan gå så snabbt?

Och idag är det torsdag och som vanligt är jag hemma under mina nästan fem timmar långa håltimmar... Jag börjar 8:10 på morgonen, har historia, och sedan börjar nästa lektion igen klockan 14:20. Det är inte så farligt dock, sista lektionen är musik, så det känns knappt som att man ska tillbaka till skolan och ha en lektion, utan mer som att man håller på med någon hobby efteråt...

Idag på historian dock, kom Christian in och gav oss våra nya scheman... Och fantastiskt! Religionen har blivit flyttad till tisdagar. Det innebär att min sovmorgon till 11:00 på tisdagar försvinner och istället får jag, håll i er nu, en NY håltimma fredagar! Jag börjar 8:10 med engelska, sedan börjar min nästa lektion 13:15, Svenska! Det är ju verkligen underbart, jag är såååå lycklig!

Det enda som gör att jag inte helt tappar koncepten är just det att under våren kommer vi ha mycket individuellt arbete i engelskan, så många gånger kommer jag inte ens behöva gå till fredagslektionen, vilket innebär att jag i de fallen kommer att börja 13:15, och det kan jag ju faktiskt leva med. Men helt underbart känns det ju ändå inte.

Igår var riktigt trevlig faktiskt. Först hade jag musik på morgonen, dagen innan uppspelning (med andra ord ska vi spela upp idag) och det gick helt okej faktiskt :). Sedan var det historia, men jag var så sjuuukt trött!! Så jag höll liksom på att somna hela tiden och Michaels röst är så behaglig att lyssna på så det var ännu svårare att hålla sig vaken då. Jag hörde att han pratade, men inga ord gick in i huvudet :P. Vi fick i alla fall sluta tjugo minuter för tidigt... Sen hade vi PA och snackade lite mer om manus, vad som saknades och vad som behövde göras och så. Lärarna delade ut biljetter till My Fair Lady som vi skulle se senare på kvällen.

Jag slutade efter PA, men jag, Johanna och Mimmi satte oss i biblioteket och gjorde en ny scen till  manuset. När vi var klara med det åkte jag hem och bara degade ett par timmar innan det var dags att åka in till stan, då jag fortfarande är hos mamma så är ju det lite längre än från pappa.

Jag glömde bort vart operan låg någonstans, visste bara att det låg mot hamnen, och så hamnade jag på någon skum öde bakgata där något larm tjöt för fullt. Men jag gick raskt igenom och kom ut vid hamnen och då visste jag vilket håll jag skulle gå åt för att komma till operan i alla fall.

Jag träffade klassen och massor av lärare på operan och så gick vi in för att se den tre timmar (!) långa föreställningen. Det var Eriks pappa som var dirigent :).
My Fair Lady var riktigt häftig i alla fall, det var den första "riktiga" musikal jag sett. Första föreställningen jag sett på operan också. Men de sjöng verkligen jättebra allihopa och det var verkligen snyggt arrangerat och duktiga skådespelare och superduktiga dansare, det var verkligen otroligt! Men jag såg hela tiden framför mig Julie Andrews i huvudrollen, eftersom det var hon som gjorde orginalet, och det är inte lätt att bli jämförd med Julie Andrews! Men det var en riktigt duktig huvudrollsinnehavare och en rolig musikal. Men ja, det hände att den kändes liiite lång.
Sen när allt var slut skulle alla gå fram och tacka och buga och ja, allt sådant. Nu är man verkligen ännu mer peppad att få börja öva på våran egen musikal och få allt att fungera, det är verkligen jätteroligt!

Jag kom i alla fall hem ungefär halv tolv och slocknade direkt, men jag var ändå dödstrött när jag gick upp igen vid sju. Och nu ska jag snart ha uppspelning! Har förberett mig genom att ägna större delen av min vistelse hemma med att titta på Scrubs, säsong 2, som jag äntligen fick utav Sara idag :D. Yay!

Har ingen engelska imorgon, så sovmorgon till 11:00 då :D. Dubbelyay! men det blir nog ändå tidig läggning för mig idag :D.

   

Idag fick det bli tre bilder, på världens sötaste lilla hund :D. Det är min mormors hund Emma ^^. Åååh, vad jag längtar tills jag kan skaffa min egen hund och tills jag har råd med att ha en egen häst igen! Men man får se till att njuta av alla tider i livet och inte bara längta framåt hela tiden, då hinner man ju bli gammal och så har allt gått en förbi :O. Det vore verkligen en tragisk känsla!

Adios!

15:e Januari - Äntligen på gång!


Jaha, så var det tisdag igen. Precis när jag skulle lägga mig igår tittade jag på min mobil och läste de magiska orden, skickade från Beckys mobil: "vi har ingen biologi imorgon, bara så du inte åker till skolan i onödan!"
Aaah, det är svårt att beskriva känslan av att inse att man faktiskt börjar tjugo över två på en tisdag och slutar en timma och tjugo minuter senare. Tack Becks!


Jag gick upp vid kvart i elva i alla fall och gjorde mig en riktig sån där broschyrfrukost, sån som de egentligen vill att man ska äta varje dag, men vem tusan har tid med det? Hallonyoghurt med müsli blev det i alla fall och så la jag i bananskivor, och vid sidan om åt jag en macka med ost och tomat och till allt detta drack jag te.
Det var skönt att kunna ta det lugnt och njuta av frukosten i alla fall, i vanliga fall får  man kasta i sig en macka och sedan skynda att göra i ordning allt annat.


När jag ätit frukost satte jag mig vid datorn för att till slut börja kolla upp lite mer om San Diego, hur man ansöker dit och om boende och vilka kurser man kan läsa och hur mycket allt kommer kosta och sen kollade jag upp lite med csn också... Tyvärr gjorde faktiskt inte internetsidorna mig så mycket klokare, så jag skickade ett e-mail för att de skulle kunna berätta mer...
Men däremot kunde jag läsa om allting runtom utbildningen och kolla på bilder! Helt underbart verkar det! Själva skolbyggnaden är jättevacker med vit fasad och orange tegeltak och massa palmer överallt och det stod att det finns ett träningscentrum med gym och danskurser! Vid stranden fanns även surfkurser som man kunde ta, det skall jag lätt göra om jag lyckas ta mig dit.
Mitt i "campus" fanns även en spårvagn som tog en in till stan och till något shoppingcentrum som fanns där och det tog en också till de olika stränderna som fanns däromkring. Ååååh, jag vill verkligen dit! Och det ska jag nog lyckas med, med tillräckligt mycket effort.


Sedan var det i alla fall dags att ta sig till skolan. Självklart började det regna så fort jag kom utanför dörren, men nåja. Det är så lustigt numera när man går i korridorerna i skolan... i ettan och tvåan kunde man gå igenom korridoren och de enda man träffade som man kände igen var andra från sin egen klass.
Men idag när man går i korridorerna känner man igen och hälsar på var och varannan människa som går förbi nästan. Det är trevligt :).
Vi hade en intressant diskussion på engelskan i alla fall, om skillnaderna mellan vårt samhälle idag och hur det var för femtio år sedan. Jag älskar att diskutera :D.


Sedan åkte jag hem igen. Så min skoldag har ju inte varit väldigt betungande :P. Och på fredag börjar jag inte förrän 11 fick jag veta idag också :). Så hela den här veckan kommer nog bli ganska soft :D.

Och nästa vecka är det Alexas 18,5 års grej. Haha, lika bra anledning som någon annan att festa :). Men det kommer bli roligt tror jag ^^! 


Nej, nu är det dags att göra något vettigt, typ hjälpa mor med maten kanske :).

Egentligen hade jag som vanligt tänkt lägga in en bild, men datorn ville helt enkelt inte vara med längre... så det blir tyvärr ingen idag. Får bli två imorgon istället då kanske :P.

Ciao!


14:e januari - En dag för mirakel!


Det har i sanning skett ett mirakel!

Mor har till slut, efter ungefär ett halvår, lyckats införskaffa internet! Det är knappt att man vågar tro det!
Och mammas tv har varit kaputt i ungefär en vecka eller så och idag lyckades jag helt plötsligt få de att fungera igen :O! Det är ett otroligt breakthrough, mor har numera både internet och tv! Wiho!
Internetet var ganska kast dock, det är trådlöst från Glocalnet... Och det fungerade knappt, det loggade ur mig från msn hela tiden och gick knappt att komma in på en sida... Irriterat tryckte jag på "tillgängliga nätverk" och upptäckte plötsligt ett annat... Så jag prövade att trycka på det och plötsligt fungerade allt och betyyyyydligt snabbare än det gjort tidigare! Så jag är nöjd.

I skolan idag delade vi ut rollerna till musikalen också. Det var också ett smärre mirakel, för vi har verkligen bekymrat oss lite för den här dagen och tänkt att det skulle bli så oerhört dramatiskt och att folk skulle bli sura eller besvikna, men alla tog det med ro även om man ändå kunde se på vissa att de kanske blev lite besvikna.
Sen läste vi igenom manus som våra roller och det var också riktigt roligt att få höra allas tolkning på sina roller :D.
Sen skulle vi diskutera vart vi ville åka på klassresa och det var betydligt svårare att bestämma... Frågan är hur vi någonsin ska kunna enas :P. Får hoppas det hela löser sig utan hard feelings och att alla ändå känner att de vill åka med. Sen är det svårt att få ihop ibland också med att folk är bortresta vid olika tidpunkter och så vidare, svårt att hitta en vecka som passar alla...

Jaja, har varit en trevlig dag idag i alla fall :). Nu skall jag skriva lite skolarbete och äta mat och senare ikväll är det våde CSI NY och Scrubs, så det blir fullt upp hela kvällen :P. Och så har jag sovmorgon imorgon till klockan elva... aaah, definitionen på lycka :P.

Just det, yogan igår var riktigt trevlig, hade inte varit där på länge och det känns i armarna idag kan jag lova!!!!
Hade inte ordinarie läraren igår dock, det var lite synd, men hon är förhoppningsvis tillbaka nästa vecka :D.

image17

Haha, hittade den här gamla bilden på lall! Jag minns verkligen hur vi var då :P, "rebeller" och övertygade om att vi skulle bli kända och trodde att livet alltid skulle vara som när man var femton :P.
Otroligt att det inte är mer än tre år sedan! Känns som det gått en hel livstid sen dess!


That's all folks!


13:e Januari


Vad dåligt jag har skött mitt bloggskrivande... Nästan så jag skäms lite :O. Men inte så mycket...

Det har faktiskt inte hänt så mycket, varit i skolan onsdag, torsdag, fredag. Det har ju sin charm det också, men det är lättare att berätta om roliga grejer som hänt samma kväll, än fyra dagar senare :P.
Så jag har faktiskt inga spännande historier om skolan för tillfället... Jag har ju bott hos mamma vilket är internet-fri zon, så därför har jag inte haft någon möjlighet att blogga något.

Men i fredags åkte jag hem till far, som var borta i USA och så passade jag på att dra ihop ett litet gäng så att vi kunde spela Risk - och detta höll vi på me i fyra timmar medan aggresionerna kastades hit och dit. Tror inte det finns något spel som lockar fram så mycket ilska som Risk, men det är ändå sjukt roligt att spela.

Sedan blev det i alla fall lördag... som jag inte är helt säker på vad jag ägnade tiden åt. Mest skolarbete tror jag faktiskt, sen ringde Johan och frågade ifall jag skulle hänga med på bio. Visst, det kunde jag väl sa jag. Så ringer han en och en halv timma senare igen: "Kan du boka biljetterna?" Mhmm, ja det kunde jag väl efter lite övertalning. Sen ringer han igen: "Totte, Jeppe och Bullen bangade, så det blir du, jag, Sandra och Becky."
Jaha okej, jaja, det blir väl bra.
Sen ringer Becky ungefär en timma innan vi ska vara på Bergakungen: "Eh, Hammar ringde och sa: "tyvärr vi stjäl Johan från er" eftersom Johan helt plötsligt hade träffat på Hammar som frågade om han skulle med på fest och det gick Johan med på"                EEEEEEEEEEEH, JAHA?!
Det var sista gången jag någonsin gick med på bio om det är Johan som frågar! Jaja, men jag, Becky och Sandra hade trevligt ändå :), vi såg Förtrollad, som var riktigt sådär Disney-mysig :). Och sen fick jag skjuts hem av Sandra, så vi klarade oss fint utan grabbarna, men dålig stil ändå.

Jaja, när vi sett den var det sovdags och nu är det söndag, då jag suttit med skolarbete hela dagen och ikväll ska jag ha yoga och sen blir det familjemiddag som vanligt på söndagar :). Så snacka om slapp helg, men det är trevligt :). Nu skall jag gå och äta lunch och antagligen titta på lite House på kanal +    :D.

Ooh, jag ska få låna hela säsong 2 av scrubs utav Sara också när hon lämnar tillbaka min säsong 1 ^^. Så det skall också bli mys :).

Och nu har jag även lyckats införskaffa lite bilder från nyår, så jag skall passa på att lägga in några här :).

  

Det blev en varsin posAR bild på Matilda och mig från nyår

Hasta la vista :).

7:e januari - Overkligt trött...


Det är en sann benämning på hur jag känner mig just nu...

Ja, jag gick och la mig vid halv elva, men inte innebar det att jag kunde somna då! Jag vred och vände och vred och vände igen, och det var inte skönt hur jag än låg och jag försökte lyssna på mp3, för det brukar alltid göra mig trött, men inget fungerade...
Vid tvåtiden tror jag i alla fall att jag till slut slocknade av, för att behöva gå upp igen vid halv fem... Har alltså sovit två och en halv timma inatt, ätit mjölk och flingor till frukost vid samma tid, sedan inte ätit något mer förrän det äntligen blev lunch vid halv tolv ungefär...

Imorrn ska jag också jobba, men denna gången bör jag inte ha några problem med att somna direkt :P. Å andra sidan ska jag upp ännu tidigare då, eftersom jag ska ha manusmöte imorrn och alltså måste gå från jobbet vid lunch... Men det är ganska skönt också, då har man hela dagen framför sig sedan.
Idag jobbade jag i elva och en halv timma... Jag orkar inte ens skriva om det, jobbigt var det. Orkar inte skriva något långt idag heller, för jag måste snart sova...
Haha, vilken sovmorgon det kommer bli att börja skolan sedan! Och vad enkelt det kommer kännas! Skolan går man ju likso bara i i allra mest 6 timmar! Det är ju ingenting egentligen. Jag tror inte jag går så mycket en enda dag. Det kommer nästan bli som ett lov efter jobbet :). Men bara nästan! Jag kommer nog vara trött på skolan om en vecka ändå!

Nej, nu ska jag ta och sova igen mig lite. Som svar till Matilda: "yup, jag lyckades faktiskt ta mig upp... får hoppas det funkar lika bra imorrn också!"

Puss o kram everybody! ^^Hammar i sitt fina röda pannband som Mathilda sydde åt honom :)! Det hade han hela veckan förra året, hoppas han har det detta året också ^^.

6:e januari


Igår spelade vi Risk som sagt... Jag råkade tyvärr medverka i att Anton vann genom att nästan helt och hållet utplåna Totte... Men nåja, det var värt det.

Usch vad det känns som att man måste börja planera hela sitt liv nu... Framförallt nu när de ska införa att det ska synas att man läst upp på komvux efter 2010. Jag känner inte att jag har fantastiska betyg direkt, inte tillräckligt för det jag vill hålla på med i alla fall. Så jag kommer vara tvungen att läsa upp mina.
Och sen är det så mycket man vill hinna göra också, resa lite och sånt. Samtidigt som det känns riktigt jobbigt att lämna alla kompisarna här och kanske åka bort i ett helt år...
Å andra sidan blir det desto roligare varje gång man träffas då! Hoppas jag i alla fall :). Jag hoppas verkligen inte att vi glider isär i alla fall. Det skulle vara så fruktansvärt tråkigt :(.
Åh, jag får sån ångest när jag tänker på allt sånt här... därför försöker jag att inte tänka på det. Jag försöker leva för dagen istället. Jag menar, vem vet? I allra värsta fall kanske jag inte blir gammal nog att genomföra alla mina planer ändå. Man vet aldrig vad som kan hända.
Nu förväntar jag mig såklart inte att det ska hända något så hemskt. Jag menar mest att man får försöka njuta av var dag när den kommer, och inte oroa sig så mycket för framtiden... Den kommer i sinom tid den också.
Och har man då bara gått runt och oroat sig för framtiden hela tiden, då kommer det bara kännas som att man missat så mycket annat viktigt.

Jaja, imorrn blir det jobb igen, upp klockan halv fem! Och eventuellt ska jag jobba ett tag på tisdag också, innan jag har manusmöte hemma hos pappa ^^. Så det blir tidiga morgnar för mig ett tag framöver!
Och på onsdag är det skola :S.

Och så har jag bara slösat hela den här dagen dessutom :P, det känns lite onödigt. Har inte gjort någonting värt att nämnas :P. Vi snackade lite om att ha snöbollskrig eller åka pulka eller något, eller ja, jag och Bullen gjorde det, men så såg det ut att töa så mycket tyckte jag och var inte direkt så väldigt mycket snö från början ändå... Får hoppas det kommer lite mer snö i så fall så man kan göra det, annars får det väl bli krig i Hemsedal istället :P.

Det får väl bli dags att avsluta nu, om jag ska kunna komma upp imorgon... Svårare när jag inte har min personliga väckarklocka Matilda att hjälpa mig upp på morgonen! Men det ska nog gå med lite vilja ^^.Självklart blir det en bild också! Denna gång på Matilda i fullt snöbollskrig mot Jonas uppe på Solheisens snötäckta bergskam. Kolla in det overkligt underbara vädret!

5:e januari (2008) -Haha, att "fylleblogga" kändes som "a good idea at the time". Men när jag läste det idag verkade jag inte speciellt full när jag skrev det tror jag. 

Jaja, det var en ganska korrekt beskrivning av kvällen i alla fall. Jag hade i alla fall riktigt kul och jag tror de andra hade det också :). 

Idag blir det Risk tror jag. Om vi lyckas få tag på Johan. Egentligen skulle vi ha spelat hemma hos Mathilda som fick Risk i julklapp, men sedan blev hennes syster tydligen jättesjuk, så då fungerade det inte att vi kom dit. Men Johan har ju också Risk hemma, så lyckas vi bara få tag på honom så ska det nog lösa sig. 

Usch vad det känns tråkigt ändå att det är mindre än en vecka kvar tills skolan börjar... Jag har verkligen njutit av att ha jullov. Fast å andra sidan har jag ju bara ett halvår kvar nu... Det ska bli roligt att ta studenten :D, men också lite tråkigt faktiskt. Man kommer sakna alla konserterna och gemenskapen med folk som man kanske aldrig mer kommer träffa när man väl slutat skolan. Men det positiva överväger det negativa dock :).

På måndag ska jag jobba igen också... Det kan vara lite tråk, men det är mycket att göra, så tiden kommer nog gå ganska fort skulle jag tro. Och så får jag pengar för det också dessutom, så det är ju helt klart värt det! Borde börja spara pengar nu så jag kan åka till San Diego i höst... Och jag borde börja kolla upp broschyrer och allt sånt om hur jag ska göra osv så att det verkligen blir av och jag får plats och så.
Jaja, det får nästan bli ett senare problem ändå... Just nu ska jag bara njuta av resten av mitt jullov :).

Tidigare idag var jag som sagt ute och red i alla fall... Det var verkligen SVINKALLT!! Men det var roligt som vanligt, även fast hästen var tokig  - också som vanligt. Framförallt nu när det var så kallt och blåste så mycket!
Sen var det bussen hem från Mölndals bro som gällde och då blev jag verkligen genomfrusen in i märg och ben, så till och med nu när jag kommit hem och tagit ett varmt bad, så fryser jag fortfarande!

Menmen nu ringde Totte och sa att jag skulle vara hos Johan klockan åtta för han hade tydligen fått tag på honom, så börjar bli dags att göra allt jag ska göra då... bland annat torktumla min tvätt, kolla upp busstider på västtrafik kanske äta lite mat... So much to do, so little time!

image11

Självklart får jag inte glömma en bild... Denna gång är det hela Hemsedals-gänget :). Underbaraste skidresan jag någonsin varit på! Snart är det dags igen :).

4:e januari - the real thing


Okej, så det är egentligen femte, men vem bryr sig?

Idag har jag, Mathilda, Daniel, Totte och Jesper varit ute. Det var riktigt trevligt :D. Först var vi på Wish, som är sånt sjuuukt fjortisställe, men okej, i trevligt sällskap fungerar allt...
Det var i alla fall gratis inträde och 3 för 1 i baren. Tyvärr bara på cider och öl, men nåja, det fick duga. Vi drack lite och dansade lite grann där.
Totte strulade med någon fjortistjej som verkligen såg sådääääär ut :P, och vi andra fick oss ett gott skratt :).
Sedan drog jag och Mathilda vidare till Golden Days där vi helt otippat träffade på Mimmi!
Men gänget och jag köpte en drink på Happy Hour och satt och fyllesnackade, det var trevligt. Jag är fortfarande full, så om jag skriver konstigt eller osammanhängande så kan det vara därför...

Nej fy fan, det är inte värt att sitta här och skriva... Jag är trött och Mathilda ska sova över, så nu får det räcka. Imorrn ska jag rida igen, på tokiga Trident.

image10

Där är han, söt men tokig. Jag får skriva mer imorrn när jag inte är full längre :).

4:e Januari


Ja, i ärlighetens namn skulle jag faktiskt fortfarande kalla det 3:e januari, men rent tekniskt är klockan faktiskt över tolv nu, så jag får väl kalla det den 4:e då.

Matilda har åkt hem nu :(.
Men vi hade verkligen HUR kul som helst :). Mycket har hunnits med under dagarna som gått.

Första dagarna planerade vi för nyår, såg på film (Music and Lyrics) hade spelkväll hemma hos Totte (jag och Matilda var charadmästarna mot Bullen och Adde, moahaha! Men det var onekligen en jämn kamp!!), vi åt thai och tex mex, hade pokerkväll hemma hos Adde (jag kom tvåa och vann därmed min insats tillbaka + en trisslott ^^) och så lyckades vi göra en låt med gitarren - a.k.a. "Ostlåten". Ja, vi har ruskigt dålig humor ibland :).

Vi hann även med familjemiddag med fadern, bröderna och ena broderns flickvän, samt operadiskning (= sjöng alla våra meningar med operaröster... så går det ibland. Sjukt svårt att sluta med när man väl har börjat!)

Sedan kom nyår och där kan vi tala stress! Det började med att jag och Matilda skulle åka och handla på Ica Maxi, och det tog sin tid kan jag lova! Folk var ute och panikhandlade i sista minuten och det var allmänt kaos. Dessutom pågick det något lopp inne i stan, men det var ganska spännande :). Någon kille sprang omkring i hel kattdräkt, haha! Jobbigt att göra det i en mil! 
Sedan hämtade pappa upp oss för att vi skulle ta en promenad alla tre i Skatås. Det gick inte att säga nej till, för det var så himla fint väder, så man ville verkligen ta vara på det lilla solljus dagen hade att erbjuda!

I Skatås hände det spännande grejer!

Först gick vi och pratade om folk med rullskridskor och jag nämnde att jag inte fattade hur de klarade vissa backar ändå, eftersom de trots allt var ganska branta och antagligen gick fort.
Tror ni inte att vi lite senare träffar på en gubbe som kommer farandes ner för en backe helt utan kontroll, utropar "HELVETE!!" och far ner i diket. Det kändes verkligen som hämtat ur "Sällskapsresan" eller något.

Sedan började det faktiskt snöa!

Det var roligt, för det var första snön jag sett sedan november, och det kändes himla passande sådär på nyårsafton! Det tog i alla fall ett tag att gå åtta kilometer... Så när vi väl kom tillbaka till bilen hade klockan hunnit bli mycket! Matilda fick åka bussen till Bullen för att hjälpa honom med hans grejer medan jag åkte hem och började städa.
Vid fyratiden kom Bullen och Matilda tillbaka och halv fem gick vi tillsammans ner till hamnen för att kolla på GP:s fyrverkerier! Det behövde vi inte ångra! Jag har aldrig sett dem förut heller, så det var lite extra spännande, och det var verkligen mysig stämning när vi stod där alla tre och tittade på de vackra kreationerna.
Jag älskar verkligen fyrverkerier!!!!
Sedan skyndade vi hem igen för att hinna städa klart, göra i ordning maten och göra i ordning oss själva! Synd att vi aldrig tog några bilder på när allt var klart, men vi hade i alla fall dukat med vita dukar, massor av tända ljus och Bullen och Matilda (med viss assistans från mig) hade gjort en jättefin förrätt på min fars recept.
Tyvärr kom några gäster för tidigt, men nåja, det blev bra ändå.
Jag och Bullen var värdparet, och Andreas och Jonas var våra hedersgäster. Sedan hade vi fixat med bordsplacering så att alla skulle få en varsin bordsdam eller kavaljer och på placeringskorten fanns små uppgifter med saker folk skulle göra under kvällen.
Jag fick hålla tal under förrätten, vilket var svårare än väntat, framförallt när folk satt och tog kort på mig samtidigt! :P.
Middagen sköttes i alla fall ytterst professionellt, vilket allra mest var Bullens förtjänst och jag tror i alla fall folk tyckte det var trevligt :). Efter middagen blev det musik och party och vi var nog alla en aning dragna redan efter både vinet som vi bjöd på till middagen och sedan hade ju folk med sig eget att dricka.
Det droppade in lite mer folk under kvällen, innan tolvslaget, och förutom en krossad lampa och en överförfriskad kille som spydde i trapphuset gick allt väl :).
Innan tolvslaget gick vi ner i parken nedanför Vasaplatsen (även känd som "våldtäktsparken") och fixade raketerna Jonas köpt. Sedan blev klockan tolv och vi tände raketerna, skålade med champagneflaskor (min och Matildas champagne var oväntat svår att dricka då den bubblade så mycket att den var svår att hålla kvar i munnen när man halsade direkt från flaskan), kramade om varandra och önskade GOTT NYTT ÅR!

Min bror ringde också, det var roligt för det har aldrig hänt förr! Han och hans flickvän var också på fest i stan och de var hyfsat dragna de med :). Johan bad mig jobba på onsdag, och pengarna säger jag ju inte nej till, så det gick jag med på.
 
Sedan återvände vi till lägenheten där en ilsken idiotgranne skällde på mig lite bland annat för att "Mina jävla kompisar hade förstört entrén" "Nej, mina kompisar gör inte sånt" svarade jag, men han ville inte höra på det örat utan hotade med att ringa han som äger huset varpå jag svarade: "Ja gör du det" väl medveten om att det var den korkade idiotgrannen som hade fel. Jag gick även ner i entrén och tittade endast för att upptäcka att det inte var något som var förstört nere vid entrén. Den gubben är ju verkligen DUM I HUVUDET!!!!!!
Men vi lät inte det förstöra vår kväll, utan festade vidare och allt som allt blev det hela lyckat :). Jag slocknade på soffan vid tre-halv fyra när vi började se på Världarnas Krig, då de flesta redan hade åkt hem.
De sista som skulle åka tog bussen vid sextiden utom Johanna som fick ta sin buss vid halv åtta.
Vid den tiden hade jag redan hunnit somna om på soffan...
När jag vaknade ordentligt igen, vid ett på dagen, hade Matilda och Bullen redan städat undan det mesta av flaskorna, tallrikarna (det var engångstallrikar och glas, så det var tack och lov bara att slänga dem i en soppåse) samt maten och disken, så det var bara till att dammsuga och moppa på golven, samt att ställa i ordning allting snyggt och till viss del skrubba väggarna (Nej, jag FATTAR inte hur folk lyckas smutsa ner väggarna) och sedan var det klart lagom till att far kom hem vid tre.

Jag hade i alla fall riktigt kul, hoppas alla andra hade det också :).

Jag lägger även in ett extra tack till Hammar för hur han skickligt handskades med min idiotiska granne och fick honom att be om ursäkt samt ge oss en flaska vin :).

Jag hoppas 2008 blir ett riktigt bra år! Kan inte tänka mig att det kan bli annat med så underbara kompisar som jag har!! Älskar er verkligen allihopa :)!

Bilder från nyårsfesten kommer att läggas upp när jag får dem... men i nu läget ligger de i säkert förvar på Bullens dator.

Ja, hela tisdagen gick i alla fall åt till att städa och dega... För även om jag inte var speciellt bakfull så orkade vi inget annat. Såg en ganska dålig film på kvällen och gick och la oss vid halv tolv.
Halv fem på onsdagsmorgonen gick jag upp för att jobba, vilket var väldigt hektiskt. Mycket som skulle packas och under tidspress också, med fel skor kan jag tillägga, så jag fick jätteont i fötterna efter ett tag!
Jaja, vid sextiden på kvällen kom jag hem igen och jag och Matilda åkte hem till mamma, åt pizza och kollade på Blood Diamond :D. JÄTTEBRA FILM, BTW. Både jag och Matilda var rörda till tårar hela sista halvtimman, haha, så det kan bli. Har sett den förut dock, men bara en gång och den var lika bra den här gången.

Och sen blev det torsdag, och då har jag och Matilda mest bara degat hela dagen. Sedan hade dessutom Mathilda kommit hem från Sälen nu :), så vi ringde henne och hon kom hem till mamma. Och så ringde vi upp Bullen, Jonas, Totte och Jesper också för att äta lite asvkedsthai innan Matilda skulle åka hem till Lund igen. Alltid lika tråkigt!! När vi åkte till stationen snöade det för fullt.
Vi sa adjö till Matilda på stationen och sedan åkte jag och Mathilda hem till Vasa och tittade på film. Haha, ibland känns det som jag typ inte gör annat :P. Men film är alltid mysigt :).
Sedan åkte Mathilda hem till sig och vi bestämde att vi skulle handla i stan imorgon samt gå ut senare på kvällen. Så det blir nog trevligt det med :).

Jag får lite dåligt samvete över att jag borde åkt hem till mor idag dock... Men inte mycket att göra åt det nu...
Nu MÅSTE jag sova, klockan är alldeles för mycket!

Good night everybody!!Som vanligt måste jag förstås lägga in en bild! Denna gång på min älskling som jag tyvärr är för lång för att kunna rida på... Nu bor han hos trevliga människor i Gråbo. Men han kommer i alla fall alltid att vara min!
Och självklart måste han då finnas med på min blogg, det är trots allt honom den är uppnämnd efter.

Santana heter han :).

RSS 2.0