28:e December - Eldstorm


Idag är en viktig dag! Idag är nämligen min kusin Helenas 18-års dag! Hade jag haft en bild att lägga in på henne hade jag gjort det, men det har jag icke på den här datorn. Istället får jag nöja mig med en grattishälsning!!

Grattis kära kusin :D!

Men just nu är hon i USA och har det trevligt minnsann, så det får vi fira en annan dag.

Igår kväll hyrde jag faktiskt en film som jag velat se jättelänge, ända sedan jag såg den en gång när jag var liten på TV. Tyvärr har jag sedan dess aldrig lyckats hitta den i någon videobutik och när jag väl hittade den i butiken nere på hörnet så var det ingen mer än jag som ville hyra den. Men nu fick jag till slut se den igen!
Och den var nästan så bra som jag mindes den.

image7

image8

Men det är verkligen tråkigt när man ser en gammal film, som t.ex. den här från 1991 och så har de med snygga skådespelare, men så inser man hur gamla de måste vara idag.
Jaja, det är en jättebra film i alla fall, fram till slutet. Slutet är inte alls bra :(. Sorgliga slut är överskattade. Ändå rekommenderar jag att man ser den.

Som ni kan se är det engelska namnet  Backdraft dock.
 
När jag hade sett klart filmen, var klockan ungefär ett och jag tänkte: "Strålande tillfälle att försöka vrida tillbaka dygnet!" Så jag gjorde i ordning mig, spelade lite gitarr och släckte sedan lampan för att sova. Då upptäckte jag att jag hade fått ett sms från Totte då han frågade om jag var vaken.
Ja, det var jag ju svarade jag... och till svar ungefär en kvart senare fick jag en av de mest kryptiska meddelanden jag någonsin fått.
Hmm, ja, han var ju inte helt nykter. Jag lyckades i alla fall dechiffrera det och komma fram till att Totte och Jeppes sista buss hade gått och de undrade om de kunde sova hos mig. Ja, jag är ju inte den som säger nej, så det fick de, och jag gick upp och bäddade åt dem.
Sedan låg jag och väntade lite på att de skulle dyka upp, och så hade jag nästan somnat precis när Totte ringde och sa att de var utanför nu.
Halv tre var de innanför dörren och hade då även med sig Filip, vilket jag inte hade räknat med, så de fick helt enkelt knö ihop sig alla tre på madrasserna på golvet. Problemet var väl snarare att få dem att hålla tyst :P.
De var ganska lindrigt nyktra allihop utom Jeppe som försökte sova direkt, medan Filip och Totte delgav varandra en hel del barnförbjuden information som man inte kunde hjälpa att skratta åt när man låg där och försökte sova.

Efter ett tag försvann vi dock alla bortåt drömmarnas land, runt omkring fyra-tiden

Kändes inte som att jag hade sovit något överhuvudtaget när plötsligt Tottes fruktansvärt höga och irriterande sms-signal gick igång vid femtiden. Då vaknade jag till igen ett tag, men somnade om. Sedan började Filips mobil låta, men det minns jag inte varför. Jag bara noterade det och somnade sedan om. 
Klockan nio blev det plötsligt ett väldigt liv ute på innergården när några av resturangerna nedanför började skramla med något och i irritationen stängde jag mitt fönster, som även hade sett till att det var väldigt kallt i rummet. 
Fem över nio fick jag ett sms från Matilda om en intressant dröm hon haft. Jag hade skrattat högt om jag inte vore så trött (men jag skrattade gott åt det när jag väl gick upp) och jag somnade om igen. Men för att inte sova hur länge som helst ändå, hade jag ställt min klocka på halv elva
Men när den väl ringde var jag fortfarande så trött att jag bara stängde av den och somnade om. 
Vid elva vaknade jag igen och insåg att: "okej, det här håller inte, jag får gå upp nu och hoppas att jag kan somna tidigare ikväll."  Vi får väl se hur det kommer gå med den saken... 

Under morgonen har vi i alla fall spelat Simpsons hela morgonen, men jag tror grabbarna både var extremt trötta och mådde lite halvdåligt. Får hoppas att de sover lite när de kommer hem så att de är pigga och krya nog att kunna träffa Matilda ikväll. Känner jag dem rätt så kommer de antagligen att göra det... 
Nu är det inte långt kvar tills jag ska hämta Matilda på stationen! 
Får hoppas att jag kan hålla mig pigg och kry ikväll, men det ska nog gå bra. När man väl passerat övertrötthet brukar jag komma in i hyperaktivitet och bli jättepigg istället. 

Pappa jagar iväg oss till mamma idag, för han ska tydligen ha en dejt här. 

Jaja, jag och Matilda kan utnyttja tillfället att få äta god thaimat kanske, och så får vi sova gott i breda sängar. Mamma åker till mormor och moster idag uppe i Gävle... Får väl hoppas hon får det trevligt där. 
Jag kanske träffar henne på stationen innan hon åker, det kunde vara bra. 
Men nu kommer jag gå in i "internet-fri zon" ett tag förmodar jag. Får ge någon slags veckoanalys eller något om ett tag :). 

Det var allt från mig på ett tag. Adiue. 
 
                 

                        Måste bara använda den här funktionen en gång, BARA för att den är så onödig.27:e December - I regn och rusk


Tänkte försöka vända tillbaks dygnet idag... Föga framgång må jag säga. Jag vaknade första gången vid halv elva och kände mig dödstrött. Men så tänkte jag: "Bra, håller jag mig vaken nu så kanske jag får lättare att sova ikväll!" Och lyckades jag hålla mig vaken? Skulle inte tro det.
Jag somnade om och vaknade upp igen lite efter elva, men där fick ändå gränsen gå. Det blev till att släpa sig upp, trots att jag var inne i en intressant dröm som jag inte riktigt minns vad den handlade om.

Jag kom upp ur sängen, och hela världen var mörk.

Och det menar jag verkligen, tunga regnmoln hängde utanför fönstret. Ändå orkade jag inte med ännu en dag i meningslöshetens anda, så jag ringde upp Ann och frågade om hon ville ha hjälp med hästarna idag, vilket hon gärna ville.
Så det bar av mot stallet, tyvärr med buss då körkort ännu inte är mig förunnat. Jag har faktiskt inte ens börjat, pinsamt nog. Inte har jag varken ork eller tid till det heller, så vi får väl se när det blir.

Men med Queens of the Stoneage i MP3:n var bussen ändå ett trevligt transportmedel.


Så kom jag fram till stallet i alla fall, tillsammans med Ann. Allt var redan ordnat till och med och hästarna var intagna, så det var bara att borsta av dem och sticka ut sedan.
Det var verkligen riktigt skitväder, men det var så himla roligt att få rida igen! Efter elva års konstant ridande känns det väldigt konstigt när man plötsligt inte träffar hästar på flera månader... Saknar verkligen det jättemycket. Man känner sig sällan riktigt så nöjd som när man kommer hem från en heldag i stallet.
Men får vänta med att skaffa en till häst tills jag har tid och råd med det själv. Så det lär ju dröja ett tag.
Visst är det hur mysigt som helst när man har obegränsat med tid, men när man har jättemycket annat att göra blir man bara stressad av det faktum att man måste ut till hästen också.

Hursomhelst, det är lustig hur det ibland kan gå en hel dag utan att jag får ett enda sms eller samtal... Men just under den timmen jag var ute och red, ringde det hur mycket folk som helst. Och eftersom hästen jag red på (Trident) just var uppe i högvarv och höll på att trippa på stället, kasta med huvudet och bocka så kändes det inte helt stabilt att svara i telefon just då. 
Det fick bli en galopp uppför backen vid tågkärr istället, men folket ville inte ge sig utan fortsatte ringa hela ridturen igenom.
Visst, jag får ringa upp senare... tänkte jag helt praktiskt. Men tji fick jag, fyra olika nummer kunde telefonen identifiera, men sedan stod det att "inget nummer" hade ringt två gånger. Tyvärr ringde denna någon inte upp igen, så nu har jag ingen aning om vem det var och det driver mig till vansinne! 

Nåväl. Det blev bussen hem sen igen, och efter regnet och den fruktansvärda blåsten som vid ett tillfälle kändes som den skulle blåsa mig av hästen, så var jag ganska nerkyld kan man säga. 

Men när jag kom hem ockuperade självklart far badkaret med en bok

Jaja, han badade klart i sinom tid och så kunde jag själv slutligen bli varm. Sen var det tänkt att vi skulle dra och fika några stycken, men av okänd anledning blev det ändrade planer :(. Istället läste jag ut min bok - Equinox, en bok jag varmt kan rekommendera, den var jättebra. 

Sedan skulle Jeppe, Totte och Filip till Sticky och frågade om jag ville följa med. Men jag orkade inte. Jag sparar både mig själv och mina pengar till nyår istället. Det kommer bli hur grymt som helst :D! Tråkigt att Tilda skulle åka bort bara, we will send you many happy wishes. 
Men imorgon kommer Lunda-Tilda :D:D! Lika roligt som alltid! 

Ikväll skall jag umgås med mig själv dock. Funderar på att hyra en sån där film som alltid bara jag vill se. Filmaffären ligger ju precis nere på hörnet, så det är ingen enorm uppoffring att gå dit :). Det är verkligen käckt och en trevlig förbättring sedan flytten från Mölndal. Men visst saknar man ändå huset och det gamla livet ibland

Men nu blickar vi framåt, mot det roliga istället :D. 

Jag måste verkligen skaffa mig en kamera...


image6


En oslagbar trio! Mathilda (Göteborg), Matilda (Lund) och jag. Hahha, men vad konstig jag ser ut! KAN ha varit vattenpipan och vodkan som hade en viss del i det hela :P. Och solen är nog anledningen till varför vi är så röda i ansiktena... Roligt hade vi i alla fall! 


Puss och hej, tack för mig.  


26:e December - Mums, originalitet


Idag var jag på mellandagsrean tillsammans med Bullen. Vi försökte hitta nyårskläder, vilket var lättare sagt än gjort. Vi gick runt lite i de gamla vanliga affärsjättarna, H & M, Åhlens, Gina Tricot, MQ, Lindex.
Men ack nej, alla kläder kändes jättetråkiga och intetsägande. Och för övrigt vet jag inte om jag skulle kalla det så mycket till rea. För det mesta var det samma priser som innan, utom på jääääättetråkiga saker som det var 50 % rea på. 
Men det känns verkligen som att det är samma kläder överallt.  
För det mesta är det samma modell på grejerna, men i lite olika färger bara, eller så är det samma färger och samma modell, bara LITE skillnad i mönster. Så det är ganska mycket tråk på det.
Hursomhelst vandrade vi vidare ut till Brunnsparken och gick in i Arkaden. DÄR kan vi tala mycket folk. Alltid inne på Zara också, och jag förstår det inte riktigt, för det var verkligen tråkiga kläder där också.

Så vi gick vidare, och förberedde oss på att eventuellt inte hitta något alls...

Vidare kom vi till NK. Där fanns det till slut fina klänningar. Men OJ så dyra. Det kändes som onödigt mycket pengar att slänga på något som man faktiskt inte kommer använda så väldigt många gånger. Eller vad vet jag, men så himla mycket galapremiärer och sådant brukar jag faktiskt inte gå på.
Vi tänkte att jaja, hittade vi inget annat kunde man väl välja en av dem då... Men fortfarande i hopp om att hitta något annat.

Små sidogator ledde oss till slut till Chelsea...

Och där visste de både vad fina klänningar och mellandagsrea innebar. Däremot verkade de mer obekanta med vad som menas med "fungerande dragkedja". Nåväl, jag kände inte att jag hade ork att vara petig. Det var trevligt att äntligen hitta något, irriterande nog med världens mest påträngande butiksarbetare som helt enkelt var inkapabel till att lämna en ifred i två minuter.
Snälla nån, vill jag ha hjälp så säger jag väl till??  
Nåväl, jag hittade en klänning jag tyckte om och som det faktiskt var 50 % rea på. Så jag var ändå nöjd med min dag.

Vi försökte hitta en skjorta till Bullen också, men på JC, Carlings, MQ och DO hade de bara skjorta efter skjorta efter skjorta som såg exakt likadan ut. Rödrutiga. Uppenbarligen är det "den nya grejen" eller något. Det var ju verkligen... originellt. Bullen var i alla fall inte så inne på den linjen så vi fick ge upp och åka var och en hem till sig. Jag gick dock... hade knappt varit ute på flera dagar och kände mig glad över att få frisk luft :).

När jag kom hem till far samlades hela familjen för att äta annandagsmiddag tillsammans. Som i princip är samma sak som julmiddag, fast med risgrynsgröt som efterrätt.

Sen fick jag rusa iväg för att åka hem till Totte och spela sällskapsspel. Det var riktigt roligt, han hade fått något nytt spel som var som charader eller något. Jag och Totte vann första omgången tämligen överlägset :), mot Bullen och Johan samt Jesper och Anton ^^. Efteråt spelade vi Alias vilket också alltid är roligt.
Men Bullen skulle hem och sova, för han skulle jobba imorrn den stackars människan, och så bröt vi upp.

På bussen hem såg jag också lite originella människor...

Bland annat en småtjock platinablonderad tjej med dunjacka och mysbyxor. DET har man ju aldrig sett förr. Vackert är det ju i alla fall. Verkligen. Jaja, 70 % av högstadieeleverna tycker ju uppenbarligen det, så jag håller mig utanför den diskussionen. Sedan är det väl 28 % av de andra som tycker att "emo is the way to go"... Det bästa är att de har bestämt sig för att bli emo för att vara originella och för att visa att de inte är ytliga fjortisar. Detta till trots klär de sig exakt likadant och umgås endast med folk som ser ut som dem själva. 
Ja... I think I've made my point. Nu vill jag dock ändå inte dra alla över en kam. Självklart finns det undantag, det gör det alltid. Det är bara en smula underhållande. 

Nej... nu får det räcka för idag, jag borde sova. Har vänt hela mitt dygn, vilket jag alltid försöker undvika, för det blir så jobbigt när skolan börjar igen. Dessutom har min dator börjat smida onda planer mot mig och buggar oavbrutet. Förvisso, det gör den alltid. Man har lärt sig att leva med det, men det hindrar dock inte det faktum att den i sanning är ondskefull. 
Men jag tycker om den ändå... 

Bullen! Och Totte ser lite sådär småförvirrad ut i bakgrunden :D.


Over and out. 


 


25:e December - HysteriJaha, så var julhysterin över...

Det är intressant hur folk stressar upp sig så otroligt mycket över en enda dag som är över så fort. Och när väl julen är över finns det förstås alltid något annat att stressa över... Jag börjar tro att folk faktiskt gillar hysteri.
Eller att folk kanske bara är hysteriska av naturen.
En enskild människa kanske inte är så väldigt hysterisk, men så fort de hamnar tillsammans i en grupp är de som djur som stressar upp varandra.
Alltid finns det något att stressa upp sig för, är det inte fågelinfluensan så är det julen, eller klimatskiftningar eller midsommarfirande, eller födelsedagar, reor, biopremiärer, karikatyrer, religioner... Herregud, man blir så trött...!

Sådan ska jag aldrig bli!!! Hoppas jag.

Iförsig är jag hypokondriker, så det stressar väl jag upp mig över. Häromdagen låg jag och var sjuk och skulle försöka sova, och så slog mig plötsligt tanken: tänk om jag skulle få någon konstig blödning i hjärnan och dö över natten... Och bara för det vågade jag knappt somna :P. Hur stört är inte det??
Men det är sådana underliga tankar som jag kan få ibland. Tänk om. Jag lägger ner alldeles för mycket energi på att tänka tänk om.
Det är en helt onödig tanke utan funktion. För vad ska jag egentligen göra åt saken om det blir en "tänk om" - situation? Det finns inget att göra överhuvudtaget, så att fundera på det är verkligen att ödsla sin tid.

Hmm... imorgon börjar mellandagsrean :). Där kan vi snacka hysteri, men det är ganska roligt när man hittar något man vill ha och det kostar hälften så mycket som det gjorde två dagar innan ^^.
Det får en att undra vad grejerna EGENTLIGEN är värda. 

Just idag är ännu en sån där ganska meningslös dag då man egentligen inte gör någonting. Eller inte jag i alla fall :P. Spelade först mitt nya TV-spel :P, the Simpsons game :), men sen fastnade jag på en bana... så då läste jag en bok som jag också fick igår istället... den var sjukt spännande faktiskt, redan från första sidan :), så den fastnade jag i hela dagen. 
Men det är rätt skönt att inte göra något alls ibland faktiskt ^^. Framförallt när man fortfarande är sjuk och har varit det i snart en vecka och är ensam hemma dessutom.


image3

Tänk om man vore i Turkiet istället...

23:e DecemberJahapp, så har det hänt även mig till slut :P. Jag har skaffat en blogg.
Så nu tänkte jag testa lite vad man kan göra med det här....
Man kan skriva kursivt i alla fall ^^. Eller med fetstil. Inget som är helt nytt där.
Hmmm, undrar vad som händer om man trycker på trädet...
 


Där la man in bilder ja... Jag vet inte om jag vågar trycka på html :P, det såg för avancerat ut.
Jag får väl be om ursäkt för de som stör sig på min okunskap :).
Det här verkar ju vara en hyfsat onödig funktion...

Hmmm, ska man våga göra en punktlista?

Nej, det var lika irriterande som när man försöker göra det på Word, att plötsligt är hela texten i punkter . Kanske går det att fixa det på något annat sätt, men jag vet faktiskt inte hur man gör med det heller.
Ah, teknikens under. Helt gått mig förbi. Eller inte helt och hållet kanske, viktiga saker som hur man sätter igång en video eller dvd och kopplar lite olika saker och hur tv:n fungerar och sådant vet jag faktiskt :D.
Men jag är inte så intresserad av resten, så varför bekymra sig?

Ska jag skriva någonting intressant om dagen...? Det har ju inte hänt så väldigt mycket intressant faktiskt.
Jag skulle äta Thai (!), men så var thaistället stängt, så nu blir det pizza istället :(.

Aja... Det får jag väl stå ut med :).

Om någon undrar över bilden så är det faktiskt från när "VI" hade spelning i Mölndal ^^. Tack alla som kom dit för att titta och förlåt för att allt var så försenat så ni fick vänta i evigheter! Och sen stämde gitarren om sig också, det var ju lite tråk. Menmen, då har man lärt sig det till nästa gång. 


Nåväl, nu får det räcka för den här gången. Auf Wiedersen!

RSS 2.0