Helt enkelt inte värt det för 80 kronor timman...

Äntligen är jag färdigjobbad!!

Sista timman passade chefen på att utnyttja mig till att skrubba något lacknafte-aktigt från golvet. Varefter jag åt ett äpple utan att ha tvättat händerna ordentligt!
Det faktum att jag är en extrem hypokondriker gör att jag nu sitter och biter på naglarna (bildligt talat, inte bokstavligt... det kan ju vara spår av lacknafta kvar på dem!!!) och ser framför mig hur mina inre organ fräts sönder.

Så är jag död imorgon vet ni varför... :(.

Men jag vill inte vara död imorgon... för imorgon ska jag ju äntligen till Stockholm!!!

När man inte har annat att göra...

Ännu en kväll på gymmet... Imorgon jobbar jag dag, och sedan får jag äntligen lite ledigt!

Mormor visste inte att jag och Stefan skulle komma på lördag när hon ringde idag. Så hon blev väldigt uppmuntrad när hon hörde det. Och alldeles chockad när hon fick höra att han aldrig hade firat påsk innan!
Jag tror verkligen det finns få människor som uppskattar att få besök så mycket som mormor. Eller att prata i telefon.  Lite mysigt och lite sorgligt på samma gång.

Och idag fyller världens bästa Bullen 21 år, så ett stort grattis till honom :).

My Heart is Blue For You

Ännu en grå dag. Det behövs inte många för att man ska börja längta efter solen...

Det var mycket trevligt igår, ändå blev det en tidig kväll. Halv tolv åkte jag och Mathilda från den sista festen, lite väl snurriga. Märkligt nog, så hårt gick vi inte på vinboxen. Men å andra sidan hade jag varit uppe tidigt, jobbat och tränat och sedan inte ätit någon ordentlig middag innan jag stack.
Och Mathilda hade shotat Tequila, så det var väl mer förståeligt.

Någon hade spillt bål över hela mina skor, som låg undangömda i ett hörn när jag inte hade dem på mig. Men jag hade bål och öl och grus över hela mina strumpor, så det gjorde ingen större skillnad att ta på sig dem. I övrigt inga större missöden.

Och idag är det söndag... jobba imorgon och övermorgon, och sedan ska jag äntligen upp till Stockholm igen. Tre och en halv vecka sedan sist.

Långdistans är sämst.

I've got a feeling

Ännu en lördag på jobbet. Den här gången lördag morgon dock, så jag slutar två. Känns helt okej!

Hade nyss en liten despyt med en kund. Sådant kan verkligen förstöra ett par timmar av dagen. Men så kom han förbi igen, vi talade lite och han förstod min vinkel, så det kändes lite bättre. När man jobbar med service måste man dock lära sig att inte ta åt sig av allt folk säger. Det är aldrig personligt.

I övrigt regnar det, men blir nog en fin dag i alla fall. För idag har jag två fester och massor av roligt folk att träffa. Och imorgon är jag ledig igen. Det lyckades lösa sig så fint att de som skulle på den första festen, alla får följa med på den andra festen. Lysande lösning, tycker jag :).

ps: hade ingen aning om att ni inte kunde se varandras kommentarer! Antagligen ser ni om ni stryker över texten, för det är jag som bara inte ändrat färgen på kommentatortexten. Av någon anledning syns det nämligen ändå på min dator. Den är väl ljust inställd kanske :).

Trainspotting och bröstfixering

Min lediga dag. Äntligen.

Jag har firat med att köpa lite nya kläder, frossa i naturgodis och se Trainspotting. Otroligt tragisk film, dock med en humoristisk twist. Vad som menas med namnet kan jag inte riktigt komma fram till... kanske är ett slang. Lite svårt att förstå skotskan utan någon text var det också. Bra film ändå!

Såg en blogg idag av en tjej som opererat brösten precis. Kanske var det hennes livslånga dröm, och hon var jättenöjd. Men det såg verkligen... jättefel ut. Ingen i världen skulle kunna tro att de var hennes riktiga.
Jag kan själv vara missnöjd ibland med att jag tycker mina egna är små. Men hellre det än att se ut som en uppblåsbar docka.

Idag har jag inte ett enda måste. Jag ska bara sitta hemma för mig själv och skriva. Det var längesedan.



Fredag

Frukost: Gröt, yoghurt, hårt bröd
Lunch: Våfflor med sylt, banan, äpple
Träning: Promenad till och från stan, 60 min.
Middag: Naturgodis, broccoli, blomkål

Fortfarande ont i knäet så jag tar det lugnt.

Galler

Jag är så vansinnigt imponerad!

Idag var jag tillbaka på min gamla gymnasieskola för att titta på klass NS3:s musikal. Jag gick själv i klass NS3 när jag gick ut gymnasiet, och att sätta upp en musikal är NS3:s projektarbete varje år.
Jag har nu sett fyra utav musikalerna som satts upp om man räknar min egen. Och hittills har jag alltid tyckt att våran varit den bästa.

Men nu måste jag erkänna mig besegrad. Fantastisk koreografi, smart och spännande story, riktigt roliga skämt och otroligt duktiga skådespelare och sångare.

Jag är väldigt glad att jag faktiskt, trots all tidsbrist denna veckan, tog mig tid att gå och se musikalen Galler!
Och lite avundsjuk är jag ändå på dem. De har en fantastiskt rolig vår framför sig. Musikalen färdig, klassresa, bal och själva studenten på gång.

Det är svårt att inte bli nostalgisk på våren! Och idag har varit en strålande dag.



Torsdag

Frukost: Gröt, yoghurt, bröd
Lunch: Hårt bröd, morötter
Middag: Våfflor
Träning: Vila, med undantag för lite amatörmässigt dansande och styrketräning inne på mitt rum :).

Jag har ont i mitt knä :(. Det ska man bannemig inte behöva lida av innan man ens hunnit fylla tjugoett!
Men från och med imorgon får jag med gott samvete både dricka lite alkohol och äta lite godis, för nu känner jag mig lite återställd sen mina Frankrike-månader och kan återgå till mitt normala liv :).

Snart påsk

Jahapp, det blev jobb idag också ja.

Också imorrn. Och på lördag. Och måndag och tisdag får vi inte glömma! Blir ganska skönt att få vara ledig lite sedan faktiskt, över påsken och så. Troligtvis på onsdag kväll åker jag upp till Stockholm och Stefan igen. Och på lördag ska vi fira påsk med mormor, moster och mamma. Det blir första gången han firar påsk, så jag tyckte inte det dög att han och jag skulle sitta hemma för oss själva och stirra (okej, så mycket stirrande skulle det kanske inte bli).

Jag är något av en sucker för högtider. Dels tycker jag det är kul att pynta, när det händer något nytt, att få lite extra ledigt alternativt extra betalt om man jobbar.
Men mest av allt tycker jag om att familjen samlas och gör något tillsammans. Jag hoppas att det alltid kommer kännas så, och att jag inte som många andra, en dag vaknar upp och tycker det hela mest är en stressfaktor.

Snart ska det göras högskoleprov!



Onsdag

Frukost: Gröt, yoghurt, hårt bröd
Lunch: kyckling, ris, morötter
Träning: Crosstraining 10 min, säte 10 rep, yoga 30 min
Middag: Lax, rotfruktsmos, morotssallad

Blev lite stressat med träningen idag. Men lite är bättre än inget i alla fall, vill jag tro!

Det blir sällan som man tror...

"Vi får se hur det blir med denna veckan". Jo tjenna.

Nu står jag på jobbet igen, där jag även stod dagen igår. Anton mår nämligen inte bra. Får se hur det blir med imorgon, men oavsett ska jag redan jobba torsdag kväll samt lördag. Så det här med att jag kanske inte skulle få jobba något behövde jag ju verkligen inte bekymra mig över.

Från att jag kände att jag hade så mycket tid denna veckan att jag inte visste vad jag skulle göra av mig själv, till att tiden knappt räcker till. Och jag är dubbelbokad på lördag, två fester samma dag och jag vill hemskt gärna gå på båda.
Det borde verkligen finnas mer timmar på dygnet...



Tisdag

Frukost: Gröt, yoghurt, hårt bröd
Träning: Promenad 30 min, Gym: cykel 22 min, crosstraining 12 min, armar 10 rep, stretch/yoga 10 min,
Lunch: Ägg, yoghurt, mûsli
Middag: Ärtsoppa, hårt bröd

Vågen säger: Det går åt rätt håll, sakta men säkert. Är nog bra att följa schemat ganska strikt såhär innan påsk.  

Be my, be my, be my little rock n roll queen

Måndag. Den här veckan känns väldigt... "böööh".

Jag har ingen aning om vad jag ska syssla med. Försöka ragga till mig lite jobb på gymmet tänkte jag. Får prata med Frida idag. Och så hade jag tänkt dansa afro, men det var helt fullbokat, liksom i princip alla passen idag.

Så vad gör man en dag som denna? Tja, allt det där man skjuter upp antar jag. Städa. Ringa länsförsäkringar. Kanske till och med promenera in till stan och prata med SJ angående tågluff i sommar.

Något hittar jag nog på...



Måndag


Frukost: Gröt, hårt bröd
Lunch: Gröt
Middag: Kyckling, currysås, ris, morötter
Träning: Pilates


Back on track igen. Ingen alkohol. Har lyckats skippa godiset hela helgen också, är ganska stolt. Imorgon ska jag upp på vågen igen och se om den belönar mig något.

There was a time when my world was filled with darkness

En gråmulen söndag, och det sista av snön och isen har blivit svart av gamla avgaser. Men håller lyckligtvis på att smälta bort, sakta men säkert.

Det är söndag, men för min del kommer det inte innebära så mycket mer än träning, jobb och middag med familjen. Och så får vi se hur det blir med jobbet nästa vecka. Tack vare att jag jobbat så pass mycket denna veckan är det i alla fall ok om det inte blir så mycket mer jobb fram till april, för jag ligger ändå ganska bra till.

Och jag har fått Spotify! Eventuellt den sista i min ålder att skaffa det. Men jag älskar det verkligen. Man bara kommer på en låt som man är sugen på att höra, och så finns den där! Mycket praktiskt :).



Söndag


Frukost: Gröt, yoghurt, hårt bröd, kaffe
Träning: Promenad 40 min, Gym: Crosstraining 17 min, säte 20 rep, armar 10 rep
Lunch: Bröd med salami o senap
Middag: Pasta, skinksås, rödbetor i fetaost

Och lite vin blev det också på kvällen. Men nåväl. Överlag sköter jag mig bra tycker jag.

Min stora trut

Ibland, bara ibland, önskar jag att jag kunde lära mig vara tyst någon gång!

Jag har en vän, eller kanske egentligen en bekant. Vi har känt varann i fyra år, lika länge som jag känt de övriga pojkarna i mitt kompisgäng. Men under dessa fyra år har vi faktiskt knappt pratat med varandra.
Han är den typen som på något vis är med, men nästan aldrig säger något till någon och knappt märks.

Så igår kväll skulle vi se på film ett litet gäng. Och jag får ett sms från denna vän: "Är det filmkväll ikväll?" "Japp!". Naturligtvis är han välkommen, som sagt märks han ju knappt. Men jag kan inte hjälpa att förundras över hur han visste att det var filmkväll, eftersom jag helt glömt bort honom, liksom de andra.

Så vi sitter ett litet gäng och diskuterar det faktum att man faktiskt knappt märker att han existerar och jag säger att jag förstår inte hur han ens får reda på när det händer något.
Jag menade det inte alls på något dumt vis, men det kunde säkert låta så.

Någon/några minuter efter jag yttrat den meningen kommer sagda vän smygande utifrån hallen. Han hade kommit in utan att någon hört något och ingen visste hur längesedan det var. Inte heller vet jag om han faktiskt hörde något av vad vi sa, men om han gjorde det lär det inte ha varit roligt att höra.

Oavsett vilket känner jag mig dum som ens sa något. Ibland är det verkligen bättre att vara tyst.



Lördag

Frukost: Gröt
Lunch: Yoghurt med müsli, hårt bröd, päron
Middag: Blodpudding, morötter
Träning: Vila. Promenad till och från gymmet får duga.

Jag bröt mitt eget alkoholförbud igår, men bara med ett par glas vin. Godiset höll jag mig till som jag skulle, vilket ändå ger mig lite bättre samvete ifråga om mitt strikta schema!

Thank God It's Friday!

Det är fredag!

Gick jättebra att träffa vännen och prata. Allt är löst, och livet ter sig enklare igen!
Det är lustigt det där, hur man kan bära på en irritation, och hur det ändå, ibland utan att man är medveten om det, förstör så mycket för en själv.
Och så plötsligt med ett par ord, släpper irritationen och luften är fri igen. Trevlig känsla.

Det kan nog bli en bra helg det här, tror jag.



Fredag


Frukost: Gröt, hårt bröd
Lunch: yoghurt, müsli
Träning: Gym: Cykla 20 min, yoga/stretch 10 min, promenad 30-35 min
Middag: Grönsaker med dipp, fruktsallad med yoghurt

Ja, middagen blir ju inte så ordentlig idag, men ibland hinner man bara inte riktigt med. Jag uppvisar dålig självdisciplin och dricker lite vin idag... Men herregud, man måste ju få leva lite också...

Onödig oro

Bara någon timma kvar innan det är dags att stänga ner för dagen. Och imorgon är jag ledig!

Känns ganska skönt faktiskt, både att ha jobbat fyra dagar, och att snart vara klar med det. Jag ska ju förstås jobba lördag-söndag också, men det känns ändå inte riktigt som samma sak.

Och efter helgen kommer en period av ovisshet, på när jag kommer få jobba igen. Nåväl, jag ska inte stressa, det löser sig. På något vis går man alltid runt och oroar sig för något. Det är så onödigt. Man kan inte göra något åt det, och det löser sig alltid!

Och när det väl löser sig, då har man gått runt och oroat sig i onödan.



Torsdag

Frukost: Gröt, yoghurt, banan
Träning: Gym: crosstraining 20 min, säte 20 rep, armar 10 rep, sit-ups 40 rep
Lunch: Bröd med senap och salami, yoghurt, päron
Middag: Köttbullar, rotfruktsmos, morot

Och naturligtvis promenaderna till och från gymmet, som jag hoppas ändå ger något. Vågade mig upp på vågen idag igen, och mitt "sunda liv" har faktiskt redan gett resultat! Fortfarande en hel del kvar, men det var ändå trevligt att se!
8 dagar kvar.

Back in business

Här står man på jobbet igen.

Jobbar imorgonkväll också, samt lördag och söndag. Kanske inte jätteroligt, men jag är van vid värre. Och dessutom är det bra för kassan :). Vilket är anledningen till varför jag själv faktiskt bad om dessa passen.

På fredag tar jag en dags ledighet dock. Då ska det ´"talas ut" mellan mig och vännen jag nämnde för några dagar sedan. Känner mig inte extremt sugen, men det är nog nödvändigt, och var hennes förslag. Jag har ju ingen lust att vara ovänner. På kvällen hoppas jag det blir filmkväll. Utan chips och godis för min del. Tragiskt :P. Men en fruktsallad med yoghurt ska jag nog kunna svänga ihop! Både gott och tillåtet!



Onsdag

Frukost: Gröt, ägg, banan, kaffe
Träning: Promenad 30 min (träningsvärk sedan igår!)
Lunch: Yoghurt, hårt bröd, banan
Middag: Spaghetti, köttfärssås, morötter

Hela tre dagar har jag skött mig ganska bra tycker jag. Kvällssuget har faktiskt minskat. Kanske för att jag jobbat en hel del kväll :). Nio dagar kvar!
 

På TV

Vad är det för förebilder vi har här i världen egentligen?

En på ett eller annat sätt psykiskt störd människa bestämmer sig för att massakerhota KTH, och ett par dagar senare beslutar ett gäng femtonåringar för att göra samma sak på sina skolor. Vad jag har hört - fyra olika tonåringar, på fyra olika högstadieskolor.
Är massmord verkligen något så imponerande?

Och i övrigt vill de ta fram en lag för att avrätta och fängsla homosexuella i Uruguay. Vidrigt.
Ibland undrar man varför man ens gör något så deprimerande som att titta på nyheterna...

Ber om ursäkt för dåligt med återbesök senaste dagarna. Mina tankar är "all over the place".



Tisdag


Frukost: Gröt, bröd, päron
Lunch: Lasagne, morot, äpple
Träning: BodyCombat 60 min
Middag: Torsk, rotfruktsmos, morotssallad


Jag blev erbjuden vitt vin, men motstod. En liten seger över mig själv. 10 dagar kvar.

En helt vanlig dag

Måndag.

Kunde nästan lika gärna ha varit en måndag i oktober, att döma på rutinerna. Men å andra sidan var det underbar vårsol när jag var ute. 220:- får jag tillbaka på utlandsförsäkringen. Jag har sökt utbildning i Stockholm och skrivit upp mig på Stockholms studentbostäders kölista (även om det knappast kommer leda till något). Jag är anmäld till högskoleprovet om mindre än en månad.
Så jo, någonstans har jag väl kommit.

Gått upp i vikt har jag också gjort. Det kändes inte positivt. Men å andra sidan ytterligare en sporre i sidan. Nu är det "det sunda livet" som gäller. Inga sötsaker, ingen alkohol och seriös träning fram tills Stefan kommer om lite mindre än två veckor. Stefan blir min morot :D.

Och jag jobbade kvällen idag. Var osedvanligt trevligt faktiskt!



Måndag


Frukost: Gröt, hårt bröd, yoghurt, kaffe
Träning: Promenad 35 min, gym: kondition 15 min, säte 20 rep, armar 10 rep
Lunch: Äpple, yoghurt, hårt bröd, kaffe
Middag: Kyckling, rotfruktsgratäng

Promenad till och från gymmet 30 min. En bra start på "det sunda livet". 11 dagar kvar.


Ett nytt experiment

Det är söndag, solen skiner, och jag ska snart ut på långpromenad!

Det har varit en väldigt lyckad helg. Ett fint avslut på mina tre månaders ohälsosamma leverne.
Jag har kommit fram till att jag ska göra ett försök till en sorts träningsdagbok. Jag tror det är ett bra sätt att sporra sig själv. Och kanske behålla disciplinen.

Så från och med nu kan ni börja ignorera allt under strecket :). Om ni inte är nyfikna såklart.

Ha en fortsatt bra söndag!



Söndag


Frukost: Gröt, hårt bröd med ost, yoghurt, kaffe
Träning: Promenad 1,5 h (ca 1 mil?)
Lunch: Äpple, yoghurt, hårt bröd, kaffe
Middag: Kyckling, rotfruktsgratäng, rödbetor med mögelost

Och så kom kvällen och sötsuget tog överhanden. Glass, digestive och ischoklad sedan i julas. Bah! Drack inget vin i alla fall, ett litet framsteg!

Göteborgs-helg!

Igår blev jätteroligt!

Förfest med gamla vänner hemma hos pappa. Utgång och dans på Sticky. Härlig stämning!

Idag ska jag jobba, för första gången sedan jag kom hem. Haha, jag känner mig nästan lite nervös, lustigt nog. Jobbet är precis detsamma, och eftersom det är lördag kommer det nog bli ett segt pass innan stängning klockan 18. Ska ta med mig en bra bok, samt kika lite mer på boende och utbildning i Stockholm.
Haha, inte precis något man kunde göra på mitt förra jobb.

Oj, och nu ringde telefonen. Blir visst fest ikväll också, för Adde fyller år idag! Haha, och på söndag blir det säkert familjemiddag, så då blir det nog lite vin.

Men som sagt, efter den här helgen, då får det bannemig räcka!

För den som är sugen på att bli grymt avundsjuk och NZ-frälst, kan ni kika in på Matildas blogg. Underbara beskrivningar om backpacking i Nya Zeeland!


Around the bend

Biljard med tre av mina favoritgrabbar igår - Totte, Jonas och Jesper. Gick rätt bra faktiskt, trots lite feber och några glas vin.

Men efter helgen måste jag bannemig ta tag i mitt liv, sluta dricka vin som en fransman och komma igång med träningen igen. Det får räcka med slappandet nu!

Därför lägger jag här in en låt som bara kan göra dig taggad och på det bästa av humör!


Vänner?

Jag är hemma.

Ingen vår i Göteborg ännu, det kan jag säga.
Träffade två kära vänner, Jonas och Totte, för en fika idag, vilket var väldigt mysigt efter detta uppehåll på tre månader.

Så vad har ändrats under min frånvaro? Egentligen ingenting.

Skickade sms om att jag var hemma igen, till fyra personer igårkväll. Alla svarade utom en. Idag fick jag veta att denna person också hade bytt telefonnummer, utan att meddela mig. Jag har känt denna tjej i femton år. Senaste året är jag den enda som har hört av mig, och nästan varje gång vi skulle träffas har hon fått förhinder.
Idag fick jag veta att hon är sur på mig för att jag inte ringde henne när jag kom tillbaka till Sverige förra veckan. Värt att nämna är att jag inte ringde någon förra veckan, inte ens mina föräldrar.

Så jag skickade ett sms och sa att jag fått veta att hon har nytt nummer och undrade om hon ville följa med och spela biljard. Fick ett kort svar om att hon inte alls bytt nummer, och att hon skulle träna ikväll. Inte ett ord om "kul att du är hemma" eller "vi får ses snart!"

Ärligt talat orkar jag inte anstränga mig mer.

Going home

Tisdag.

Har bokat min hembiljett. Kommer nog kännas märkligt att stiga av tåget i Göteborg igen. Men på samma gång kommer nog allt kännas precis som vanligt tror jag. Som att jag aldrig åkte.
Människans hjärna vänjer sig så fort vid något nytt.

Ännu en dag av strålande sol är det.

Internationella kvinnodagen

And I'm back!

Varit snart en vecka i Stockholm, där jag har hunnit med att träffa både Stefans föräldrar och Matilda som åkte till Nya Zeeland igår och ska vara borta i ca tre månader.

Här är kallare än vad jag kunnat föreställa mig, men det har varit strålande sol nästan varje dag sedan jag kom, och jag har haft möjligheten att springa runt i Stockholms affärer samt blivit ompysslad av min kära pojk.

Imorgon eller övermorgon har jag planerat att åka hem, och då sätter hemlivet igång på riktigt. Jag är redan schemalagd på gymmet, och jag måste ta itu med att söka både lägenhet och utbildning till hösten.

Kommer bli mysigt att komma hem också dock. Middagar med familjen, träffa vännerna, sova i min egen säng. Tror det är något varmare hemma i Göteborg också, och hoppas på att våren är på ingång nu.

Ha en fortsatt bra åttonde mars - Internationella Kvinnodagen

(och håll tummarna för att den kanske firas i ett hem någonstans, i ett land där det behövs betydligt mer än i Sverige).

Back in black

Här sitter jag på Genéves flygplats.

Jag har lämnat Flaine, kollegorna och alla tokigheter bakom mig. Naturligtvis kändes det vemodigt att åka även om jag ska hem till Stefan. Flaine har varit mitt hem och alla de människorna har varit mina livskamrater under ändå nästan tre månaders tid.

Tre månader är både lite och mycket på samma gång. Det har gått overkligt fort hursomhelst.

Just nu är jag dock för trött för att reflektera allt för mycket. Efter en otroligt härlig heldag på snowboarden i backen, blev det avskedsfest med rockstar-tema. Till slut ett tema som jag hade lite koll på. Så sista kvällen bestod naturligtvis av dans, vin och avsked.

Efter fyra timmars sömn packade jag klart det sista, gav ett sista avsked till de som var vakna och fick en liten lunch-bag av köket. Satte mig i minibussen som var transfern till flygplatsen och tittade ut över Flaine och backarna en sista gång.

Håhåjaja. Tur att jag har någon som kan krama om mig när jag kommer fram.

RSS 2.0