31:a maj


Sista dagen av min favoritmånad - och jag har varit riktigt nöjd med den!

Som alltid massor av födelsedagar och festligheter (människors födelsedagar är av någon underlig anledning återkommande varje år), fint väder har det varit lite då och då också. Och så fick jag ju vara en vecka i härliga Bad Gastein och vandra i bergen och mysa med Johan.

Lite har jag jobbat också, så det blir lite pengar i juni trots allt, och den 25:e maj blev jag positivt överraskad över vad som kommit in på kontot. Självklart har jag hunnit med att fylla tjugo också och fira det ordentligt, sista dagen idag då pappa som inte var med i torsdags ska laga middag åt mig.

Nu välkomnar jag juni med öppet hjärta och hoppas på många soliga dagar då jag får ligga vid havet och inte lyfta ett finger. Lite fler studentmottagningar, födelsedagar samt  midsommar ska också hinnas med innan det äntligen bär av till Grekland! Idag är det exakt tre veckor kvar.

Och det bästa av allt - ÄNTLIGEN tar den här helvetesperioden slut och Johan kommer först hem till Stockholm och sedan ner till mig i Grekland. Dock ska jag inte enbart önska att tiden går fort, utan faktiskt njuta av att det är varmt och försommar och att jag har massor av ledig tid.

Glad mors dag!


28:e maj (29:e)


Nu har min födelsedag precis passerat.

Jag har haft en jättebra dag! Ganska fint väder även om det blåste mycket. Fått HUR mycket grattis-önskningar som helst, av i princip alla människor jag känner! Tittade på Jonas utspring och följde med honom i hans studentbil där han satt glad och viftande och skrikande - precis som det ska vara.
Sedan gick jag hem på mina egna två ben och gjorde väldigt lite fram tills det var dags för familjemiddag och tårtafika. Vin och champagne, mat som jag själv önskat och mys.
Premiärköpet på systemet hann jag också med! En champagneflaska att hänga runt Jonas hals. Fick grattisönskning av expediten på systemet också. Så trevligt :D.

Fick en film av Johan också som jag ser mycket fram emot att se! Blev så glad att han tänkt på denna dagen och skickat filmen till mig! Och så ringde han och gratulerade :D. Jättejättebra dag! Tack alla människor som gjorde den så lyckad!

28:e maj

Idag är jag tjugo :D!

27:e maj


Johan Sjöbergs student idag. Mysigt, träffa vännerna, vilket alltid läker själen. Äta god mat och inte längre känna sig lika ensam. Imorgon fyller jag år. Haha, för första gången någonsin kan jag alldeles själv gå in på systemet och välja och vraka. Det känns oväntat spännande såhär dagen innan!
Bygga murar, murar, murar. Hjärtat vill ha murar. Jag hatar att vara svag.

"Det gäller att blunda för allt man är värd och försöka att inte förstå"

26:e maj


Jag är trasig.

Känslan är så vidrig att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Men oroa er inte, jag har fortfarande ett stort leende i reserv till alla jag träffar. Jag överlever detta som allt annat. Låtsas som inget bara... 

24:e maj


Här sitter jag nu på STS-kontoret i Bad Gastein - Österrike.

Tyvärr ska jag åka hem imorgon, och det känns inte det minsta roligt. Jag har haft en jättehärlig vecka då det faktiskt har varit riktig tropisk värme och soligt. Så lite brun har jag till och med blivit! Dessutom har jag försökt spendera så mycket tid som möjligt med Johan, vilket såklart har varit väldigt mysigt.
Det är jobbigt att sakna någon så mycket hela tiden :S.

I övrigt har jag varit på utflykt i omgivande trakter, ätit god mat och till och med fått för mig att jag skulle vandra upp för ett berg. Eh, ja, det var minst sagt jobbigt med diverse skräckupplevelser, men överlag blev jag nöjd med mitt infall, trots att benen skakade av utmattning när jag kom ner igen och en underbar träningvärk smög sig på.
Och jag har fått tillbaka mina pjäxor!! Min julklapp som försvann när jag var på kursen och jag aldrig trodde jag skulle få se igen! Men minsann, här stod de och lurade!

I övermorgon är jag hemma igen. Lucky me.

18:e maj


Nu är det dags... Wish me luck!

17:e maj


Whoa, vilken dag för Norge! Nationaldagen som, om jag förstått saken rätt, brukar bli väl firad och vann dessutom eurovision. De är nog nöjda idag tror jag :).

Malena kom på en oförtjänt dålig plats, vilket egentligen bara bevisar att världen inte har fallit upp och ner, utan att världen fortfarande har dålig musiksmak. Men Norge vann och det var en bra låt, så det var ju kul! Och mina vänner är nu fullt inställda på att det innebär att vi alla ska boka biljetter till finalen i Oslo nästa år. Haha, det hade varit roligt faktiskt :D!

Men USCH vad dåligt jag mådde igår! Jag kommer inte röra en spritflaska på mycket, mycket länge, för INGET är värt att må på det viset. Idag ska det packas och planeras, för imorgon börjar min läskiga färd mot Österrike! Som jag har längtat efter den här dagen och nu när den väl är här är jag så otroligt nervös!!

Om minsta lilla grej går fel så är jag helt körd. Så alla som hinner läsa detta innan tisdag, skicka en önskan mot himlen att allt ska gå vägen så blir jag glad ;). Positiv tankekraft ftw!

16:e maj


Igår fyllde mamma år! Vi åt god mat och firade. Kanske bara en liten aning för mycket!

När vi hade ätit och fikat klart skulle bröderna in till stan, och på NÅGOT vänster blev det att jag också skulle följa med. Och innan jag visste ordet av var vi på Lounges där jag egentligen inte kommer in, och drack tequila.
Fråga: VARFÖR dricker jag tequila när jag VET att jag inte borde? 

Resultat: Jag gick från avenyn till svingeln (det är ganska långt för er som inte vet), och minns endast att jag tog mig den sträckan, inte själva gåendet. När jag kom hem åt jag upp salladen vi haft under kvällen, tvättade inte bort sminket och gick och la mig. Nu har jag hinkat i mig vatten men är fortfarande snurrig och lite illamående.

Mental note: Nej, nej, NEJ till tequila!

Norsk visa

Jag var bara tvungen att lägga till... Sjukt bra låt!13:e maj


Yes! Malena kom med! För första gången någonsin har Sverige med en bra låt i eurovision.

Jag har i många många år hyst en orimlig avsky till det programmet. Men många gånger ändå hamnat framför det till slut, eftersom alla andra ville se, och då kunde jag inte motstå.
Jag såg the Ark spela en låt som är så långt ifrån "echo chamber" och "father of a son" att jag nästan undrade om det var samma band.
Jag såg "katten" Charlotte Perelli dansa runt i en miniklänning med en fullkomligt intetsägande låt.
Men i år. Malena känns så naturlig, så långt ifrån den som tycker att utseende är det viktigaste en människa har, och när hon sjunger sin opera, då ryser jag i hela kroppen! Jag tycker på fullaste allvar att La Voix är en helt fantastisk låt, och köper gärna hennes skiva när den kommer ut!

Jag var lite orolig att den inte skulle gå vidare i tisdags. För Malena stod inte där med massa jonglörer, eld, häftiga bakgrunder, vackra dansare. Det var bara hon, hennes kör, svart och vitt och hennes otroliga röst.
Europa imponerade faktiskt på mig som såg till att det gick vidare. Jag är så van vid att just de låtar jag tycker om, tycker alla andra är för konstiga, svårlyssnade eller deprimerande. Men hon kom vidare!

Och nu skall jag med spänning sitta klistrad vid tv:n på lördag och se hur det går, för första gången stolt över vårt bidrag!

Och jag måste återigen göra reklam för ett band som jag tror de allra flesta svenskar har missat. Ett franskt band med en så otroligt vacker låt!

 http://www.youtube.com/watch?v=Gi3lvQfJ68U

Indochine - J'ai demande á la lune


Missa den inte!!

12:e maj


Ah, äntligen lite sol och värme igen!!
Vilket jag firade med att ligga ute på balkongen hela dagen och läsa.

På morgonen bad mamma mig (med en sorgesam suck) att plocka upp mina kläder från golvet. Hon sa att jag är för gammal för att fortfarande bara slänga dem på golvet och låta dem ligga. Hon ber mig om detta varje vecka.
Men är det verkligen så att jag är för gammal, eller är jag bara en sjukt slarvig person som alltid kommer slänga mina kläder på golvet, oavsett hur gammal jag blir? Jag har hittills gjort det i tjugo år.
Att slänga mina kläder på golvet är inte ett medvetet val. De bara hamnar där. Jag vet inte hur det går till. Att de blir kvar är för att när något väl hamnat på golvet, så blir det plötsligt osynligt.
Inte för att jag går runt och trampar på dem eller så. Jag tänker bara inte på dem. Och när mamma säger till mig med den där tonen blir jag automatiskt alltid irriterad.

Nu fyller hon dock år på fredag. Förr hade det varit en grymt bra present, att jag städar mitt rum. Nu förväntas jag både köpa en riktig present OCH städa mitt rum. Suck, vilka krav...

11:e maj


Jobbade för vikariepoolen idag och gick sedan hem. Som vanligt när jag går på långpromenad för mig själv och lyssnar på musik dök massor av funderingar upp. Oftast ingenting viktigt.
Men plötsligt kom jag på, till min oändliga irritarion, att jag inte hade helt klart för mig vad Limbo är!

Är Limbo dödsriket i någon mytologi, eller gränslandet mellan levande och död? Jag minns att Limbo var med i någon film jag såg med Astrid Lindgren-stuk. Alltså barn som ska rädda världen. Men jag kan för mitt liv inte komma på vilken film det är! Och de är rädda för att bli kvar i Limbo av någon anledning som jag inte kommer ihåg.
Fick för mig att det kanske var Dante som hade kommit på idén med Limbo, men jag kunde ju inte sväva i ovisshet.

Wikipedia fick bli min visdomskälla och det visade sig att Limbo är en del av dödsriket, ett mellanting av himmel och helvete (Är inte det jordelivet?!?!). Man lade till det i katolska tron på 1200-talet (och tron är alltså inte alls påhittad, bara guds ord rakt av??) av barmhärtighetsskäl. Där hamnade ädla män (notera: män) som inte var troende, eller spädbarn som inte hunnit bli döpta innan de dog. Tidigare ansågs odöpta spädbarn hamna direkt i helvetet. Schysst. 

Apropå inget: Är det okej att stava schysst som "schysst", eller är det egentligen enbart ursprungsstavningen "juste" som är korrekt? Jag ser aldrig någon skriva "juste" längre. Å andra sidan är ordet i sig inte något som skrivs så ofta.

10:e maj


Jag har bestämt mig. En sån här liten sötnos ska jag skaffa mig den dag jag äntligen, äntligen kan skaffa hund!!Jag smälter!! Fullkomligt.

9:e maj


Jag har en teori. Jag är knappast först med den, men man hör sällan andra människor prata om den. Jag tycker att jag får en ständig bekräftelse på att den verkligen är sann.

Den går ut på att kvinnor och män har två språk vardera. På ett språk kan de tala med varandra och göra sig förstådda. Sedan finns det ett annat språk, som jag väljer att kalla "det underförstådda språket". Och här blir det ett s.k. communication breakdown. En kvinna förstår alldeles utmärkt en annan kvinna på det underförstådda språket. Det kan vara väldigt subtilt, men i en kvinnas öron är meningen självklar. En man har helt missat vad det var hon egentligen sa.

Det kan vara en kvinna som gärna slänger in förolämpningar i sitt underförstådda språk, och medan en annan kvinna kan höra och förstå det precis, så har en man inte alls förstått att någon annan just blev sårad. Det kan vara en känsla man fick när något hände där den andra kvinnan genast förstår hur man tänkte och kände, medan en man kan tycka att man har gjort en höna av en fjäder.

Framförallt är dessa två språk skiljda när det gäller relationer. Det råder ofta delade meningar mellan män och kvinnor när det gäller vad som visar hur mycket man tycker om någon. Och naturligtvis skiljer det sig också mellan olika individer. Jag försöker inte säga att alla män och kvinnor är likadana. Jag menar bara att när det gäller det underförstådda språket förstår kvinnor andra kvinnor, och män förstår män.
Att använda det underförstådda språket känns gärna lite tryggare än att öppet säga vad man tänker och känner. Men när män och kvinnor börjar tala underförstådda språk blir det massor av onödiga missförstånd.  

Detta inlägget kom sig av att jag och Sara diskuterade det här ingående när vi fikade igår, av olika anledningar. Och vi kom fram till att ibland kan killar vara lite tröga, men man kan inte låta bli att älska dem ändå! 


7:e maj


Jag kom på en så rolig idé! Jag ska inte säga till Johan att jag har bokat. Frågar han inte om det så borde det gå. Jag KAN nämligen inte ljuga, det är helt omöjligt. Så jag får hoppas att han inte frågar.
Tanken var i alla fall att han inte ska veta att jag kommer. Jag dyker ju upp mitt i natten och Johan sover gärna ganska tungt, så då skulle jag kunna smyga in och lägga mig bredvid honom, och när han vaknar upp får han världens chock!
Det hade varit grymt roligt :D.

I övrigt var jag på bio idag med lall. Såg "the haunting in connecticut". Den var riktigt riktigt obehaglig! Men bra. Men blä. Jag har svårt för sådant nu för tiden. "hoppa-till-skräck". Jag har alltid haft svårt för det, men älskade att titta på det förr. Det är jobbigt när det är verklighetsbaserat också. Det är svårare att skjuta det ifrån sig då. Fast just nu känner jag mig lugn. Får se hur det blir när jag ska sova...

6:e maj


Nu är det bokat och färdigt. Ingen återvändo, (varför jag nu skulle vilja ha det?).

Nu är det bara att hoppas att resan går smidigt och ingenting krånglar. För det är DÅ det blir problem. Det börjar med Göteborg-Frankfurt. 40 minuter på mig att byta plan! Frankfurt-Klagenfurt. Transfer, tåg: Klagenfurt-Villach-Bad Gastein. Krångel, men så värt det. Jag kan inte med ord beskriva hur det kommer kännas när jag väl är framme!

Hemvägen blir ännu krångligare. Bad Gastein-klagenfurt. transfer, flyg: Klagenfurt-Frankfurt, och sen ska jag sova en hel natt ensam på ett hotell, strax utanför flygplatsen! Dagen efter går planet från Frankfurt hem till Göteborg igen... Kommer hem 26:e maj.

Vilken sorglig födelsedag jag kommer ha i år. Och det är min tjugonde, den ska vara glad och jättebra. Jag kanske inte borde förutsätta att den kommer vara sorglig i förväg. Men redan nu känns den som en besvikelse. Så jag betvivlar att själva dagen kommer bli så mycket bättre.

Men jag får sluta klaga så mycket i min blogg. Å andra sidan, bättre att klaga här än någon annanstans. Folk kan i alla fall välja att inte läsa. Jaja. det börjar bli dags att sova nu. Matilda är hemma från Norge nu i alla fall! Yay :)! 

4:e maj


Idag fyller min bror år! Så ett grattis till honom.

Det har verkligen varit en jättefin helg! Varmt och vackert väder. Jag lyckades till och med bränna mig faktiskt.

Idag är jag för övrigt på gott humör. Pappa har gått med på att betala min Bad Gastein resa som födelsedagspresent. Så om allt går som jag har planerat så kommer jag att åka om bara två veckor! Det är halvtid. Johan ska vara borta sammanlagt nio veckor. Nu har det gått två. Om två veckor åker jag till honom en vecka. Sen är det bara fyra veckor till han kommer hem igen!

Förvisso är jag i Grekland då, vilket ska bli HELT underbart. Och det kommer bli ännu mer perfekt när han äntligen dyker upp där! Sommar, sol, värme, bad, god mat OCH Johan! Mmm, det kommer bli en grym resa:D!

1:a maj


Nä i Burlöv centrum står jag ju inte längre. Så det var dags att skriva något nytt.

Remina har lagt ner sin blogg! Modern av alla bloggar känns det som. Under de senaste två åren tror jag det varit minst fem personer hon övertalat att börja blogga. Och den enda som fortsatte var väl kanske jag. Inte för att jag skriver om något särskilt intressant, jag tycker bara det är roligt att skriva något.

I övrigt var det valborg igår och en väldigt mysig sådan faktiskt. Det kom betydligt fler människor än jag hade räknat med, men det blev väldigt trevligt och enkelt ändå. Det vi gjorde var helt enkelt att se cortegen på kvällen, jag cyklade fram och tillbaka till stan som dagens träning :). Sedan grillade vi på uteplatsen bakom mammas lägenhet. Och jag fick faktiskt massa städhjälp för en gångs skull, så det tog inte så lång tid att bli av med allt vi åstadkommit när det väl blev dags att avsluta.

Och med det underbart varma och fina vädret vi haft ganska länge nu så var det egentligen en ganska perfekt dag igår. Och det är så vackert överallt. Nu är vi inne i maj, som är min favoritmånad. Det kan vara sommarvärme, det är alltid jättevackert och man har hela sommaren framför sig! Allt hade varit fullkomligt perfekt om Johan också var här.
Men jag hoppas på att jag får hälsa på honom om ett par veckor!

RSS 2.0