Vuxen?

Oh yeah, nu tror jag allt jag har samlat några vuxenpoäng.

Jag har nämligen fått tag på en lägenhet! Det är en etta i Sollentuna. Fick lite bilder idag och den ser fräsch ut! Det är tyvärr bara för tre månader, men en nödlösning är bättre än ingen lösning nu när det är så svårt att få tag på lägenheter!

Jag är i alla fall extremt glad, även om det känns pirrigt att lämna allt och alla här hemma och bo alldeles själv!

Chockerad!

Det är i sanning rätt namn på dagens inlägg.

När klockan ringde imorse, spöregnade det ute! Men eftersom det går snabbare att cykla än att ta bussen, och jag förberett för att cykla, gjorde jag det ändå.
Jag hann inte långt innan plötsligt, i samband med en växling, kedjan hoppade.
"Hur svårt kan det vara att fixa" tänkte jag och hoppade av. Jo, svårt. Om inte omöjligt. Kedjan hade fastnat på något märkligt vänster mellan kugghjulen och däcket. Och hur jag än slet, med växande förtvivlan, så gick det inte att rubba.

Så jag ringde mamma, bad om skjuts till jobbet, vilket hon såklart gjorde min snälla mamma, och låste fast cykeln bakom pressbyrån.

På eftermiddagen åkte vi med bil och hämtade cykeln. Mackligt att få in den och mackligt att få ut den. Men då, när vi tar ut den ur bakluckan och jag ska kolla kedjan, inser jag att den inte sitter fast längre. Den är till och med fastsatt på kugghjulet igen.

En helt främmande människa har alltså kommit förbi och lagat min cykel. Jag tror aldrig jag har blivit så överraskad. Och så OTROLIGT glad.

Tack, tack, tack du snälla människa! Jag trodde inte det fanns sådana människor. Men jag ska minnas det och försöka sprida de goda gärningarna vidare.
Om hela världen var sådan skulle vi leva på en perfekt plats.

Back home

Jag är tillbaka!

Och såklart, på första sidan står det tips om någon annan som är ute och luffar och massor av fina bilder. Roligt när man just avslutat sin semester och jobbat första dagen på lagret igen!

Själv tänkte jag nog göra som ett reportage om varje stad när jag väl får bilderna... Förväntar mig inte att någon ska läsa alla, men för den som är intresserad kommer de att finnas så småningom...

Just nu arbetar jag hårt på att ta igen mig. Tågluffen var otrolig och fantastiskt roligt och något jag varmt kan rekommendera, både i det goda och onda. Det är ju det som är äventyret! Men inte kände man sig särskilt utvilad efter sin semester när man kom till jobbet halv sju imorse...

Hoppas ni alla har haft underbara somrar också! Ska checka in på er och se hur ni har det :).

Kramar i den mulna sommarvärmen!

RSS 2.0