Tänk att gå så rakt

Och så var dagen till ända, och hur blev det egentligen med städningen och diskningen?

Tja, jag diskade faktiskt upp nästan allt, och städningen får jag väl ta imorgon då, efter att jag varit på gymmet IGEN (obetalt kan jag tillägga) på morgonen för att vara med på ännu en öppning. Sedan ska jag till frisören. Sen kan jag städa och så ska jag tillbaka till gymmet på kvällen igen för att vara med på en stängning.
Men därefter är det slut på utbildandet och jag kommer jobba själv, så det är väl bra att jag får gott om tid på mig att ta in allt så det inte blir massor av misstag!

Det ser i alla fall inte ut som det gör hemma hos pappa. För där har Kristoffer flyttat in medan mor och far är i USA och reser. Ja, de är skiljda, och de reser tillsammans. Men de är vuxna människor och tydligen tycker de att det fungerar för dem så jag låter dem hantera det. Som deras barn är jag glad att de kan umgås med varandra.

Poängen är i alla fall att det ser katastrofalt ut på fem minuter när Kristoffer dyker upp. Och jag var hos pappa idag för att hämta min hårtork medan jag sjöng "Gläns över sjö och strand" för full hals. Trodde lägenheten var tom. Senare ringer Kristoffer till min mobil.
"Var du hos pappa idag?"
"Ja."
"Träffades vi då?"
"Eh, nej?"
"Okej, för jag drack rätt mycket sprit igår så jag minns inte så mycket."
"Hur visste du att jag varit där?"
"Nej, jag hade ett vagt minne av att jag träffat dig..."    

Vi kom i alla fall fram till att han uppenbarligen legat och sovit i pappas rum när jag var där och måste ha hört mig. Stört. Bror bör börja tänka på hur mycket han dricker innan levern skrumpnat och alla hjärncellerna flytt, tycker jag.

God natt!


På tal om besatthet...

Är det inte lite typiskt?

Man ser den här jackan, börjar fundera på hur man skulle se ut i den, vad man skulle ha för kläder till den, när man skulle använda den... Ja, det är nästan som att man har skaffat en hel fantasi om sig själv i den här jackan.
Och så gör man sig lite snygg, går ner på stan, in i butiken, och där hänger den! Men, den finns inte i rätt storlek! Man bläddrar och bläddrar bland plaggen men istället för att gå ner i storlek går de upp.

Så man frågar någon som jobbar där. "Finns det fler storlekar någon annanstans?" "Nej, det som hänger framme är det vi har." Det var ju typiskt. Men det finns ju fem H&M affärer i Göteborg, så det är väl ingen panik.
Sedan börjar man besöka dessa fem en efter en. Men ingenstans finns den i rätt storlek.

Man bestämmer sig för att prova den i en storlek som är bara liiite för stor. Nej, det fungerar inte, men HJÄLP vad fin den är! Plötsligt går det från en önskning och en fantasi, till något man bara MÅSTE ha.
Kan de ringa någonstans och veta om rätt storlek finns?

Butiken ringer till centrallagret. Nope, där är det helt slut på alla jackor i just den storleken. Hur troligt är det?? Om tidigast två veckor går den att få tag på. Störigt? MYCKET! Jag som verkligen behövde en ny jacka!!!!! Jag har inte köpt en jacka på tre år. Nåväl. Jag får väl vänta dessa irriterande två veckor då, för jag SKA ha den.

Men jag köpte en snygg mössa i alla fall! Och jag avskyr mössor i vanliga fall, men denna tyckte jag om och det var dessutom extrapris på den! VICTORY!

Nej, nu räcker det med modebloggandet. Det är inte min grej.


En ny morgon

God morgon till er alla!

Febern håller i sig, men den håller sig på en låg och lite lagom nivå. Vilket inte brukar vara fallet när jag får feber, så jag är tacksam.

Idag ska jag se om jag äntligen kan komma iväg till frisören. Och så ska jag fortfarande städa och diska. Och tänkte börja skriva en novell att lägga ut på bloggen, som utlovat. Nu har hösten dessutom satt igång på riktigt! Så nu är det vantar och sjal som gäller. Dessutom har jag sett en så otroooligt snygg trenchcoat på H&M som jag vill köpa...
Förresten hörde jag från någon att de har börjat julskylta på IKEA nu! Nog för att jag gillar julen och alla ljus och allt sådant, men att börja innan det ens hunnit bli oktober är väl kanske lite insane?

Trötter

I'm baaaack!

Så, somliga skulle säga att mitt jobb dessa två veckor har varit ett "riktigt soft jobb". Glida runt i bilen och dela ut lite varor på olika ställen. Det ska jag säga er, att arbetsbeskrivningen låter mycket enkel, men som jag har nämnt ett par gånger tidigare - man är helt slut efteråt!

Igår och idag har jag dessutom haft lite feber tror jag, känns som en typisk feber-känsla. Och jag är stel i hela kroppen. Trots att jag försöker slappna av när jag kör bil så verkar det inte riktigt som att jag lyckas. Och det ska bli så skönt att lämna bilen på uthyrningen och bara vara av med den.

Men det absolut finaste med det här jobbet dock, det var alla de vackra dagarna, då hösten är som absolut bäst. Hög, klarblå himmel, och luft som ännu inte är alltför kall, men ändå sådär frisk och lätt att andas. Och när man åker där på de skånska och småländska och blekingska lands - och småvägarna, kantade av vidöppna fält och pittoreska hus, eller träd i höstens allra vackraste färger... Det blir till ett enda myller av grönt och gult och rött, som om man körde i en tavla. Man blir alldeles salig.

Och när jag åker där kan jag inte hjälpa att undra om alla de andra bilisterna ser vad jag ser?

Men nu är jag hemma. Det ska rapporteras, skadeanmälas, lämnas in bil, handlas mat, lagas mat, pratas med vänner som känner sig bortglömda, jobbas ännu lite till, den här gången på receptionistjobbet och säkerligen städas och diskas. Puh. Plötsligt känner jag mig lite som Askungen.


Bekymmer

Hm, fick en kommentar på förra inlägget som gjorde mig lite bekymrad.
Till Lillamojan om du dyker upp här igen: Jag har ingen aning om vem du är och har aldrig skrivit till någon att de överdrivit något på sin blogg. Synd att du inte länkade så hade jag kunnat skriva detta direkt till dig istället för ett nytt inlägg!

Jag blev dock lite bekymrad nu för att detta skulle innebära att någon använt sig av min bloggadress när de skrivit en kommentar till någon annan. Varför någon skulle göra så vet jag inte, men ibland är jag lite oförsiktig med den här "kom-ihåg-mig" knappen när jag kommenterar, även på andra datorer än min egen, så det kan ju vara någon som inte brytt sig om att ändra.
Tråkigt i alla fall om någon skriver något dumt och så är det min adress som dyker upp.

I övrigt är det en gråmulen lördagsförmiddag här i Lund, sista helgen här innan jag åker upp till Göteborg igen. Ska faktiskt bli lite skönt att komma hem igen :).

Skrivövning

Och så var ännu en vecka avklarad... Det innebär härliga pengar, vilket jag behöver!
På tisdag återvänder jag hem till Göteborg igen, och verkar som att jag kommer ha mycket att ta igen. Folk att träffa, saker att göra, jobb att utföra. Om inte annat lovade jag ju att jag skulle slänga ut något jag skrivit på bloggen!
Och angående det fick jag en bra skrivövning av mamman i familjen jag bor hos, som har gått en skrivarkurs. När man får skrivkramp ska man visst göra såhär!
1. Skriv upp hela alfabetet (hoppa över QX och Z kanske. Ganska meningslösa bokstäver.)
2. Skriv ner det första ordet du kommer på, på varje bokstav. Fort ska det gå och censurera inte dig själv!
3. Välj sedan tre siffror mellan 1 - 26
4. Räkna efter vilka ord som finns på de tre siffror du valt
5. Skriv sedan en mening, först med det första ordet, sedan med det andra ordet, sist med det tredje ordet. Sedan skriver du den första meningen en gång till.
Och vips så har man en liten dikt. Och kanske en ny idé. Det var roligt i alla fall!

I Karlskrona

Här sitter jag på ett hotell i Karlskrona. Det är i särklass dyraste internet ever, en krona per minut. Så varför sitter jag då här? Jo för jag var tvungen att skriva in tretton rapporter på denna usla ursäkt för en dator. Den är trög och nästan omöjlig att skriva på.

Så när jag nästan var klar med sista rapporten skrek monstret: "betala mer, annars stänger jag av allt du skrivit!" och eftersom man var tvungen att betala minst 20 minuter med kortet så hade jag lite dötid efter de extra 30 sekunderna jag behövde. Det känns SÅ lönt.

Plötsligt föll polletten ner

Då så, söndag kväll. Snart ska det ätas äppelpaj och därefter ska jag nog förbereda mig för läggning. Jag önskar jag hade kunnat somna tidigt så jag var pigg för imorgon. Dessvärre sov jag elva timmar inatt, så det kommer antagligen inte att hända. Jag ska i alla fall lägga mig och läsa. 
Har nu läst ut Karin Alvtegens: Skam, den hittills minst deprimerande av hennes böcker. Den var riktigt fin faktiskt och det var inte utan att man till och med fick en liten "feel good"-känsla på slutet. Mycket ovanligt i hennes böcker. 
Men nu ska jag börja med Stridens skönhet och sorg av Peter Englund. Ska bli spännande att se hur den är!
Förresten, de jag bor hos här i Lund, har två barn som är ungefär jämnåriga med mina storebröder. Martin är ett år äldre än Kristoffer som är äldst, och Helena är ett år yngre än Johan, min andra storebror. När vi var mindre bodde vi alla i närheten av varandra och brukade leka tillsammans. 
Så häromdagen berättade Helena om att när hon var liten brukade hon alltid skvallra för deras mamma när Martin och Kristoffer gjorde dumma saker. Så till slut ville de inte att hon skulle vara med längre. För att demonstrera sa Kristoffer: "Titta Helena, såhär gör man när man inte skvallrar." och sedan satte han sig på Johans huvud och fes. 
När jag hörde detta föll ännu en pusselbit på plats, om varför Johan och Kristoffers relation alltid har varit lite ansträngd...

God förmiddag

Söndag förmiddag och solen skiner över Skåne, liksom den har gjort ända sedan jag kom hit!
Jag undrar just om det är moln och regn i Göteborg? Det brukar nämligen vara det, och då ska man ju verkligen vara tacksam att det är här man befinner sig istället. 
Jag ska nog ta en lång promenad, tror jag :). Passa på att njuta av en sista dag av ledighet, innan vansinnesjobbet sätter igång igen. Det är roligt som sagt, men hjälp vad det tar energi ifrån en!

Adrenalin

Lördagskväll och här sitter jag ensam framför datorn. Lätt deprimerande? Ja. 
Men idag var jag på utflykt tillsammans med Matilda och Emil och Anna. Vi åkte till Kjugekulle som det hette, där man kan klättra! Själv har jag aldrig provat på det, men de övriga tre är helt sålda på det. 
Min första klätterupplevelse, och vi klättrar något som jag inte minns vad det heter, men det innebär i alla fall att man klättrar utan rep eller annan utrustning. Jag och Anna turades om med hennes klätterskor. Det var roligt, men svårt. 
Den största kicken kom dock, mitt sista klätterförsök. Det var en hög, läskig klippa, Emil stod nedanför, beredd att ta emot mig om jag skulle tappa fästet och Matilda och Anna satt uppe på klippan, beredda att hjälpa mig när jag kom till den svåraste delen högst upp. 
Så där hänger man, på en klippa, med naglarna fastborrade i små sprickor och fortsätter av okänd anledning uppåt. Att titta ner gav mig dödsångest, Emil i detta läge: föga betryggande. Men så plötsligt, efter mycket kämpande både med styrkan och skräcken, befinner man sig plötsligt uppe på klippan, och det är en sådan underbar känsla. Man klarade det, man lever, man är bäst i världen! Adrenalinet pumpar och hjärtat rusar. Men man gjorde det!
Jag ska erkänna. Jag blev nog lite såld på klättring jag också ;). To be continued.   

Nere i Skåne...

Jag är så fullkomligt, oerhört slut!! De senaste dagarna har jag knappt gjort annat än att jobba, och trots det känns det som att hur man än gör så hinner man inte riktigt med allt man ska. Å andra sidan är det bra betalt, det är roligt, jag känner inte så mycket folk i Lund så förutom att jobba har jag inte så mycket vettigare saker för mig och dessutom får jag ha en alldeles egen hyrbil, vilket inte är fy skam!
Nu är det i alla fall helg till slut! Ikväll ska jag läsa och sova och försöka ta igen mig. Och imorgon ska jag eventuellt ta mig för att städa på lagret. Och ringa Matilda också, som ju bor här nere, inte långt ifrån där jag bor just nu! Men i övrigt är det bara vila som gäller.
Verkar finnas ett visst intresse av att läsa något jag skrivit :)! Det tycker jag är roligt, så det kommer jag definitivt att lägga upp, när jag väl är hemma från Skåne igen! Så ni får ge er till tåls ca två veckor :).
På återseende!

24 timmar av stillhet

Här sitter jag nu för mig själv en stund, medan Stefan är på föreläsning. Han läser journalistik, det tycker jag är rätt häftigt :). Som en person som själv alltid älskat att skriva i hela sitt liv, känner jag en viss dragning till utsikten att få spendera mitt liv med att skriva och få betalt för det.

Dock är det mest skönlitterärt jag skriver. Jag älskar att låta fantasin få flöda fritt, försvinna in i en värld som är helt min egen, där precis vad som helst kan hända. Det är jag som bestämmer och har kontroll över mina figurer, vad som ska hända i deras liv och vad de har för färdigheter.

Det är spännande. Jag kan förlora mig helt i det. Huruvida det är bra skrivet eller inte dock, är inte min sak att bedöma. Det hade varit roligt att kunna skicka in något och få höra synpunkter på det av någon annan. Problemet är jag aldrig någonsin avslutar mina berättelser... Haha, jag har svårt att se att jag skulle kunna möta en deadline. 

Imorgon åker jag tillbaka till Göteborg igen i alla fall, för att hämta upp bilen jag ska ha under mitt arbete i Malmö. Och sen drar jobbet igång på onsdag.

Ja, det är väl bara till att vila upp sig så gott man kan dessa sista 24 timmar av stillsamhet.

När livet flyter...

Här uppe i Stockholm är det trevligt. Igår var vi ute på en klubb som hette KGB. Haha, väldigt speciell, speciellt när det kom in ett gäng klädda som ryska officerer.

Och idag har vi varit på bio och sett District 9. Den var... udda. Men bra. Vi kom överränns om att på en skala på 1-10 var det en solid sjua. Originell story i alla fall, och det värdesätter i alla fall jag! Det är Peter Jackson, Quentin Tarantino, Robert Rodriguez, och M. Night Shyamalan som sköter den delen bäst får jag säga :).

Och nu ska vi se en annan rätt udda film, som råkar vara en av mina favoriter: nämligen The Chumscrubber! Och äta chips och dipp.

Helt sjukt förresten. Boken Stockholmssägner av Danny Wattin som jag hade hittat och blivit intresserad av och köpt, visade sig vara Stefans kusin som skrivit! Utan att jag visste det råkade jag plocka upp just hans bok. Det är lite häftigt, eller?

Så bär det av igen

Och idag bär det av till Stockholm, för att ännu en gång fraternisera med 08:or.

Här i Göteborg kallas jag något av en förrädare för att jag är så mycket i Stockholm och trivs så bra där och med Stockholmare :). Faktum är att om man tittar på hela resten av min släkt, så håller alla till där, i den norra delen av landet. Så det är ju kanske inte så underligt att jag känner mig lite hemma där.

Det blir nog roligt i alla fall, och jag ser oväntat mycket fram emot själva resan också, då jag ska få frossa i mina böcker :). Jahapp, här kan jag inte sitta och glo. Mot Sherwoodskogen!!

From Dusk til Dawn

Första filmen för kvällen - From Dusk til Dawn.

Jag minns verkligen hur fruktansvärt jätteskakad jag blev när jag såg den filmen någon gång i åtta-nioårsåldern. Så pass att jag faktiskt mindes det allra mesta än idag. Jag har bara sett den en gång, men jag visste precis vad som skulle hända härnäst och hur monstrena skulle se ut nu.

Vilka mardrömmar jag hade om den här filmen! Och sådan otrolig skillnad att se den idag. Den är ju mest humoristisk. Otäck är den ju egentligen inte direkt. Men det är verkligen sjukt hur man kan se allting på ett sätt när man är liten, och se det helt annorlunda när man blir äldre!

Bra är den i alla fall! Och vid min själ - den där George Clooney har då alltid varit en riktigt snygging!!!


Med en god bok är man aldrig ensam

Det var mycket trevligt på jobbet idag, jag tror verkligen jag kommer trivas när jag väl börjar!

Jag ser fram emot jobbet nästa vecka också, och jag får dessutom hämta upp bilen i Göteborg och köra den ner till Lund. Underbart! Har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska åka tisdag kväll eller onsdag morgon, men det verkar egentligen ganska vettigt att åka tisdag kväll så jag får mer jobb gjort på onsdagen!

Det känns bra att se fram emot att jobba i alla fall, det har ju verkligen inte varit alla gånger man gjort det! Och jag ser fram emot Stockholmsresan imorgon också. Massor med roliga saker som händer nu ett bra tag framöver, så hur kan man vara annat än på gott humör?

Fredagkväll är det dessutom, vilket rättfärdigar en tripp till affären för att frossa i naturgodis och sedan klämma in både From Dusk til Dawn och Natural Born Killers ikväll! Och jag kom iväg till stan. Fick fyra böcker för mitt presentkort på 200 :- på Åhléns! Behövde bara betala 17 :- själv, och alla böckerna verkar jättebra så jag är jättenöjd!!

Förteckning:

Karin Alvtegen - Skam 
Danny Wattin - Stockholmssägner
Anna Gavalda - Jag älskade honom
Peter Englund - Stridens skönhet och sorg

Det finns många människor som aldrig läser böcker. Vad tråkigt för dem att aldrig få fångas av andras och sin egen fantasi!

God kväll!

Biobiljetter!

Tjoho, jag vann två biobiljetter nyss! Verkligen en fin start på morgonen!

Min eventbyrå behövde en tjej som kunde jobba hela nästa vecka med att dela ut ballonger. Jag ska ju jobba med en annan av deras grejer, men de sa att om jag kunde fixa någon i Göteborg så skulle jag få två biobiljetter. Och det kunde jag såklart, människor i behov av jobb är inte så svårt att hitta i dessa tider, eller i min åldersgrupp.

Kunde jag dessutom hitta någon som kunde jobba i Borås så skulle jag få två biobiljetter till, alltså fyra allt som allt. Det hade varit trevligt. Mycket bio för mig då :D!

Nu ska jag om inte alltför lång tid ta mig ner till gymmet, där Anton ska lära mig mitt receptionist jobb. Sedan ska jag och mor äta sushi! Och så får vi väl se vad som händer senare ikväll, men imorgon går i alla fall tåget till Stockholm igen!
Jag har snart läst ut Svek så jag får nog ta en tripp ner till Åhléns och köpa nya böcker... Tips?


Until we meet again

Det löste sig med biljetten. Nu ligger den i säkert förvar i min lilla väska.

I övrigt var jag på en s.k. Kårfest med min kompis Johan idag, för att hälsa på Bullen som jag inte har sett till på flera veckor! Aw, vad jag har saknat honom, en av mina absolut bästa vänner! Men han har fullt upp med skola och organisering och nollningsfester just nu. Och han måste få ha sitt lilla roliga som jag inte kan vara med på, för det är inte lika kul för mig som inte läser något.

Hann tyvärr knappt se honom idag heller, än mindre direkt prata med honom. Men han utbrast att det snart blir bättre och att han kommer bli anträffningsbar igen! Dock kommer ju jag bli mindre anträffningsbar snart.

Men jag måste erkänna att jag tycker om det. Det här flackandet hit och dit. Nu känner jag dock att det är dags att avsluta innan jag blir alltför sentimental, vilket är lätt att bli efter några glas vin! Och det är verkligen dags att sova!

Jag struntade förövrigt i hårmodells-grejen. Jag hade hoppats att de kanske skulle klippa och fixa idag, men det var bara en uttagning idag och fixning om någon/några veckor antagligen, och jag kommer ju inte vara hemma på ett bra tag. Så det verkade lite meningslöst.

Godnatt!

Varför krångla till det?

Morgon, och solen skiner!

Dagens lilla irritationsmoment dock: SJ!!!!
Jag beställde en biljett, för tro det eller ej, jag ska upp till Stockholm IGEN! Som jag sa: resor kors och tvärs, det är knappt att jag hänger med själv. Men jag tycker väldigt mycket om att resa, så inte för det. Det är väl mest plånboken som tar stryk!

Hursomhelst, jag beställde min biljett, skulle betala med kortet. Så har de installerat någon ny grej så man kan göra sitt kort lite säkrare genom något lösenord och så måste man prata med sin bank och antagligen skriva in massa information och annat tjafs. Så jag tänkte: "nej det orkar jag inte". Nähej, då får jag inte ens betala!!

Så jag väljer att betala med internetbank istället. Då kan det inte bara gå genom mitt konto, utan då måste jag sätta in från mitt konto, till ett annat konto, som sköter inbetalningen till SJ:s konto. Och tror ni då inte att det krånglar OCKSÅ?! "Your payment is not valid". Så kollar jag mitt bankkonto, och då har de ändå dragit pengar från mitt konto!

Ser i alla fall ut som att betalningen faktiskt har kommit in, men har inte fått min bekräftelsekod från SJ. HUR KRÅNGLIGT KAN DET BLI?!?!?!?! Varför vill de inte att folk ska resa med dem?!

Nåväl. Jag får gå till stationen och prata med dem. Sen till gymmet, sen till hårmodell-grejen, sen skulle jag eventuellt ut med Bullen. Så det blir nog en fin dag ändå:)!

Buss, tåg, buss, tåg

Hemma igen!

Det har börjat kännas som att jag knappt gör annat än sitter på bussar och tåg hela dagarna! Det ska bli riktigt skönt att ha avstånd som jag kan promenera till imorgon, så jag ska nog passa på att promenera mycket.
Positivt med allt resande dock är att jag verkligen fått passa på att läsa en hel del!

Just nu läser jag Karin Alvtegens bok: Svek. Den är så otroooligt bra!! Den kvinnan kan verkligen skriva alltså. Dock skriver hon fruktansvärt deprimerande böcker. Men man fastnar i dem så totalt att man helt enkelt väljer att ta den smällen. Jag kan definitivt rekommendera den!

Jag läste dessutom igenom Metro idag och såg en reklam, att de söker hårmodeller. Vilket alltså innebär att de klipper och färgar ens hår gratis. Dessutom får man hårvårdsprodukter värda 600 :-. Jag hade ju ändå tänkt klippa mig, så det verkar ju vara en gyllene chans att få det gjort, gratis! Gratis är gott, som man säger.

Idag har varit en lååång dag. Och imorgon ska till gymmet och prata med dem. Så det börjar bli dags att "tänka på refrängen"!

Natti!

För tiiiidiiiigt...!!!

Ibland får jag känslan, att det är något som borde vara olagligt med att stiga upp före solen!!

När klockan ringer, det är kolsvart ute, och uret visar 05:38, så tittar man upp och känner sin egen förvåning. "Vadå?" tänker man. "Det kan väl inte vara tänkt att någon enda människa ska vara vaken nu?" Men upp ska man!

Jag drömde för övrigt världens underligaste dröm. Måste ha varit Inglorious Basterds som låg och lurade i bakhuvudet. Jag drömde att jag var jagad av Adolf (Hitler) som satt på ett tåg, som jag också var tvungen att sitta på, för i det tåget skulle man välja sin gymnasieskola.
Slutligen valde både jag och Adolf att bli piloter, och piloten som körde planet vi helt plötsligt satt på, fick upp planet i luften och gjorde loop efter loop. Och det är det sista jag minns.

Hm.

Norge!

Så var det till slut dags att berätta om Norge-resan!

Det hela började med en bussresa på tre och en halv timma ungefär. Beräknad ankomst var 13:45 men jag var framme redan vid halv, så jag satte mig på en bänk i väntan på att bli upphämtad av Stefan och hans syster. Kunde inte gärna springa runt på "Sentralen" och inte veta vart jag skulle.

Jag hinner sitta i ungefär fem minuter när någon plötsligt tilltalar mig på norska.
"Förlåt?"
"(pratar på norska)"
"Oj, eh... jag är svensk. Jag fattar ingenting..."  och kände mig ännu dummare efter den kommentaren!
Det var i alla fall en tiggare som frågade efter småmynt, men jag hade inga norska pengar med mig.

Strax efteråt kom Stefan med syster Josefine och hämtade mig dock. Så vi gick genom någon del av Oslo som jag säkert fick veta vad den hette, men inte minns, och tog oss till Hausmanns Gate där jag och Stefan skulle bo på hotell! När vi fick nyckeln visade det sig dessutom att vi bodde på trettonde våningen.
Nu är det så att jag är ganska klaustrofobisk av mig och åker som regel inte hiss. Ähum, så vi gick upp för tretton trappor istället. När vi väl var uppe dock, kände jag att jag nog helt enkelt fick övervinna den rädslan under 24 timmar, för jag hade mycket liten lust att springa upp för de där trapporna fler gånger!

Det var Josefine som fick bli våran vägvisare, samt bestämma vad vi skulle göra. Över hela Oslo var det blå himmel och att besöka Frogner-parken var tydligen ett måste! Så vi tog en spårvagn dit. Det var en jättefin park FULL med tja, porr.
Gustav Vigeland som designat alltihop under 1920-talet hade som avsikt att göra skulpturer av människor i olika stadier av livet. Och blev mycket känd och uppskattad för det. Det var mycket skickligt gjort, inget snack om det. Men det var mycket nakna människor i olika intressanta ställningar. Snyggt var det dock och jag tror faktiskt aldrig jag har varit i park som ens liknar den förut!
Edward Munch ska tydligen på sin dödsbädd ha sagt: "Ge inga mer pengar till Gustav Vigeland. Han har fått tillräckligt!"  -  Detta vet jag dock inte om det är sant eller inte.

Sedan gick vi och åt Sushi. Inte så typiskt norskt, men vad är typisk norsk mat?? Och sedan blev vi lite trötta och gick hem till Josefines lägenhet. Den var verkligen jättefin, och låg tydligen i närheten av Aker Brygge, som är en känd restauranggata i Oslo om jag förstått saken rätt. Vi hade egentligen tänkt ta oss dit lite senare, men så blev vi sega och Josefines pojkvän, som jobbar som kock, lagade potatis och purjolöks-soppa till oss! Mycket god.

Och så tog jag och Stefan oss en liten promenad tillbaka mot hotellet. Vi hade funderat på att sätta oss någonstans och ta en drink, men det blev dock att vi stannade kvar på hotellet när vi väl var där.

Nästa morgon åt vi frukost på hotellet och tog sedan en promenad för att se lite mer av stan. Vi gick på en fin väg bredvid en liten flod, som vi inte kom fram till om man kallar för en fjord? Någon (men vi mindes inte vem) hade sagt att fjord är vatten på norska. Medan någon annan hade sagt att det var något med havet. Egoinas mamma kanske kan kasta lite ljus över saken??
Vi hade tänkt spela minigolf också men insåg att vi inte skulle hinna, så vi tittade i lite affärer och satte oss sedan på ett café i närheten av Sentralen istället.

Passade på att ta en titt på Karl Johans Gate också, Norges paradgata! Tyvärr räckte inte tiden till att gå upp och kolla på slottet. Överlag blev det inte så många turistgrejer gjorda, det får bli en annan gång... Men det var verkligen en mysig minitripp ändå och jag är glad att jag gjorde den :D!

Lite bilder:


Utsikten från trettonde våningen!
Frognerparken

Frognerparken

Frognerparken
I Norge har de TVÅ röda gubbar! Varför?!?!
Stefan nere vid floden
Och sist (och eventuellt tråkigaste bilden): Början på Karl Johan Gate!
Och detta var min första, men troligtvis inte sista, upplevelse av Oslo!

God Morgon!

Och så vaknar man upp, till slut lite utsövd!

Vet ni, att börja sin morgon med att äta en god frukost och läsa tidningen medan man dricker sitt te, kan låta som en mysig idé i grunden. Men usch vad jag blir beklämd när jag läser nyheterna!

Man läser bara om den ena idioten efter den andra. Dessutom läste jag en liten notis som faktiskt gjorde mig riktigt upprörd. En 69-årig man som äger en liten minigolfbana. Och så har det varit ett gäng snorungar där som vid upprepade tillfällen har cyklat runt på hans banor och förstört och varit odrägliga. Och en av dem hade kommit fram till honom och kallat honom "gubbjävel", varpå ungen hade fått en örfil.

Nu är 69-åringen åtalad för misshandel och det är rättegång och sådant. Nej, man ska kanske inte slå barn, men varför har folk slutat uppfostra sina ungar?! Ååh, jag blir så arg! Hela grejen skriker ju till dessa barn: "bete er hur ni vill, om någon säger ifrån så kan ni anmäla honom."

Men, jag ska släppa detta nu. I övrigt har det verkligen varit en god morgon. Imorgon åker jag till Malmö på utbildning, sen är jag där en vecka eller lite mer för att jobba. Och därefter sätter jag igång med mitt receptionist-jobb.

Norge-redogörelsen kommer i eftermiddag när jag har ordnat med lite saker som behöver fixas till imorgon. På återseende!

Sömnbrist

Jag har verkligen haft jättetrevligt i Norge!

Dock är det ungefär det jag orkar skriva just nu för jag är helt galet trött... Men bilder och en liten redogörelse kommer snart!

Lördag var i alla fall mycket trevligt! Tjejmiddag hemma hos Carro med massor av nostalgi, god mat och vin. Sedan var vi ute på trädgården och dansade. Dock, med tanke på allt vin, kände jag att det var dags för mig att gå hem vid halv två ungefär. Så jag tog mig hem och somnade på golvet... ja, så kan det gå. Huvudsaken var ju att man tog sig innanför dörren i alla fall!

Och ikväll blir det nog Pirates of the Carribean, om jag orkar hålla mig vaken det vill säga... Zzzz.

God middag!

Ah, det har varit en bra morgon!

Jag såg Death Proof igår och den var också jättebra. Så det blev en riktig myskväll i egen regi :D! Vinet hade nog tyvärr blivit gammalt dock... Vet inte hur länge boxvin brukar kunna hålla sig i öppnat skick? Trots allt har det stått i kylen ett tag.

Och idag har jag ätit en god frukost, varit på systemet och handlat inför festen ikväll, tagit en rask promenad på ca 50 minuter och avslutat med en uppfriskande dusch! Så jag känner mig pigg och fräsch och till och med en liten aning hurtig.

Det blir en bra helg det här, det känner jag på mig!

Uppdatering

Uppdatering: Jag fick receptionist-jobbet! :D

Planet Terror var för övrigt så sjuuukt bra! Det finns de som säger att den är en s.k. B-film (dåligt skådespeleri, töntiga repliker, överdriven story). Till de människorna: Hur kan ni INTE förstå att detta är en sanslöst rolig parodi på just sådana filmer?!

Jag var grymt nöjd i alla fall, och klockan är ju inte så mycket, så jag undrar om jag inte hinner klämma in Death Proof också?

Det oväntade är ofta det bästa!

Vet ni, jag hade till och med två intervjuer idag!

Tänkte jag skulle läsa min mail strax innan jag skulle åka iväg till min första intervju. Och då hade jag fått svar från ett annat jobb jag sökt. Som receptionist på gymmet jag brukar gå till (eller kanske borde säga "brukade" eftersom jag inte har haft råd med ett kort där på evigheter). Det är så otroligt mysigt där faktiskt och då får jag gratisträning! Och mina vänner får rabatt :D. Så det vore rätt härligt!

Båda intervjuerna kändes riktigt bra faktiskt. Den första får jag inte höra från förrän om tre veckor, men den andra får jag höra om redan ikväll eller på måndag. Och imorgon väntar mig tjugoårs-fest och söndag blir det Norge! Herregud vad allt rullar på.

Men idag ska jag fira att jag känner mig pigg och glad, genom att köpa en liten påse godis, dricka ett glas vin och se en av Quentin Tarantino-filmerna jag fått hem! Känner mig verkligen taggad på min lilla ensam-hemma-kväll! Det blir nog Planet Terror idag tror jag.

Jag har ju trots allt tagit efter Egoinas mammas exempel och skapat ett förhållande med mig själv, först och främst. Så vad är då bättre än att fira fredagskvällen med mig själv och en film som jag vill se?
Det är minsann ingen som ska få lura ut mig i detta ruskiga väder!!!

Förresten svängde Matilda från Lund förbi på ett oväntat minibesök. Det blev te och en hastig uppdatering. Sånt är mysigt tycker jag! När man får oväntat besök :).

Jaha, nu gäller det

God morgon!

Idag gäller det, sista chansen! Håll tummarna för mig nu allihop, väldigt hårt! Framförallt någon gång mellan 13:30 och 14:30 kanske. Inte för att jag kommer få veta något idag skulle jag tro. Men jag känner mig ganska redo i alla fall. Informationen tror jag knappast jag kan få in bättre än vad jag har gjort.

I övrigt, min kompis Ida som jag träffade häromdagen har varit borta ett halvår med en förening som samlar unga människor från hela världen för att åka jorden runt, se världen och göra en del volontärarbete och konserter. En dag skulle de berätta lite om sina land.

Ida visade en scen ur Ronja Rövardotter, med nakna män som springer i skogen (jag minns personligen inte denna del) och berättade: "Detta är ett svenskt barnprogram!". De övriga trodde inte sina ögon! Sedan kom det upp en norska och berättade att Norge ligger högst upp på listan över antal One-Night-Stands. Tvåa ligger Grekland, trea ligger Sverige.
Varpå någon av åhörarna mumlade. Ja, det är väl inte så underligt. Alla norskar och svenskar åker ju till Grekland!

Jag tyckte det var lite roligt :P. Glöm inte hålla tummarna nu!

Vilja

Nope, vad som hände med frisören fick jag aldrig något svar på...

Jag känner mig lite rastlös just idag. För jag vet att från och med imorgon är det så mycket annat som händer! Jag har skrivit en hel del idag. Det är bra det. Det är en intressant historia, men jag vet ännu inte riktigt vart jag vill komma med den. Så jag skriver på och så får jag väl redigera i efterhand.

Mamma hade läst någon artikel någon gång om att det är så man måste göra. Även när man tappar inspirationen lite så måste man bara skriva och skriva så man kommer vidare, och så får man rätta till de kassa partierna i efterhand, när man har storyn klar för sig.

Jag har ju alltid älskat att skriva. Har bara aldrig någonsin blivit klar med en historia. Nu hoppas jag att det blir annorlunda med den här! Mitt mål får bli att skriva lite varje dag som jag är hemma. Och har jag mycket ledig tid får jag se till att bara pyssla med det hela dagen. Så det så! Disciplin flicka, disciplin!!

Mysterium

Jaha, nu var biljetten till och från Norge bokad! No turning back, så nu är det bara att se fram emot resan och hoppas att allt går smärtfritt. Med min sedvanliga tur kommer det säkert spöregna hela dagen eller något!

Det var mycket märkligt hos frisören idag. Jag gick så att jag skulle vara där i lagom tid, tog ut pengar, gick fram till dörren och... den var stängd och låst. Ingen därinne. Jag tittade på klockan. Två minuter i tolv. Kollade på mobilen så att det var rätt datum. För övrigt skulle det ha varit öppet sen tio imorse. Det misstänker jag att det inte var.

Så det är ett mysterium. Var har frisören tagit vägen?! Jag satt utanför i tjugo minuter och väntade, ifall att hon bara var sen eller något. Men ingen dök upp. Och de fick ju mitt nummer när jag bokade tiden. Så nu väntar jag väl mest på att någon ska ringa och ge mig en förklaring.

Hm, hoppas inget tragiskt har hänt. To be continued...

One by One All Day

Vilken mysig kväll jag haft!

Jag och Ida bakade smulpaj med blåbär och hallon, gjorde lite te, och satt sedan och tog igen allt som hänt de senaste nio månaderna, för så längesedan var det faktiskt sedan vi träffades senast! Vilket är ganska sjukt. Det var väldigt trevligt i alla fall. Och vad mycket perspektiv och lärdomar jag insåg att jag fått under den tiden.
Det är inte utan att man undrar, var är jag om ett år? Vad har hänt? Vad är mina tankar och planer? Det känns som att jag om ett år är en helt annan person, och jag ser fram emot att lära känna henne också.

Men för stunden får jag njuta av allt som händer just nu och njuta av att se fram emot saker. Jag trivs så bra med mitt liv när det är som det är just precis nu. Man är lite oviss, det kan bli på det ena eller andra sättet, man känner sig stark och modig och redo för vad som helst. Det är en sällsam känsla!

Och imorgon klockan tolv ska jag klippa mig. Det är alltid lite läskigt tycker jag. För blir man inte nöjd är det verkligen kört. Det är inte så lätt att limma tillbaka hår. Och dyrt som attan dessutom!

Hoppsan

Jag har varit ganska produktiv idag faktiskt...

Jag har varit inne i stan och lämnat in mina stackars sargade favoritskor, i hopp om att skomakaren ska kunna rädda dem. Bara att hålla tummarna.

Sedan har jag beställt en tid hos frisören, mycket välbehövligt... Jag har pluggat lite inför intervjun på fredag och jag tror faktiskt jag har informationen ganska färdig i huvudet. Dessutom köpte jag köttfärs på affären och gjorde tillräckligt för att föda en hel armé. Så nu är kylskåpet och frysen fulla med det.

Och tja, det verkar som att jag ska åka till Norge på söndag trots allt... Haha, jag som egentligen hade tänkt mig att jag nog inte skulle göra det. Menmen... ett äventyr! Det är ju alltid kul.

Knep och knåp

Ackack, dåliga nyheter!

Det blev ett nej - denna gången. Så jag deppade fem minuter över det, sen bestämde jag mig för att nähej, då var det inte tänkt så. Jag är inte den som låter mig nedslås av ett litet nej!

Istället kan jag åka på en utbildning den nionde september, som kommer generera en del pengar, och pengar är aldrig fel. Dessutom har jag en ny intervju snart, för ett annat företag. Och säger de också nej, ja då var det väl inte skrivet så helt enkelt.

Jag har deppat tillräckligt för ett helt år, så en mindre arbetskris är inget jag tänker bry mig så otroligt mycket om. Trots allt var det en fin dag också. Jag hade en härlig stund för mig själv ute på balkongen då jag lyssnade på musik och läste en bra bok. Sedan åt jag min middag där ute i solen också.
Efter det åkte jag ner på stan och träffade Totte och Remina på Vasa Viktoria (en uteservering). Vi pratade och hade det mysigt, och så ringde Stefan!

Jag hade bestämt mig för att idag skulle jag prata med honom. Och så ringde han istället. Och frågade om jag skulle med till Norge i helgen. Jag är sugen på det, något annat vore att ljuga. Men jag har intervju på fredag och tjugoårsfest på lördag.

Teorin om att allt alltid ska hända på samma gång, är verkligen så sann som den var sagd. Jag sa ju det. Udda vecka. Imorgon ska jag träffa Ida :).

Tålamod

Idag är det första september.

Solen strålar och jag är uppe i en skaplig tid. En lång promenad är nog på sin plats. Av flera skäl.

Bland annat för att jag väntar på ett stort besked idag. Nu är det ju så att hon skulle meddela "runt" 1:a september. Inte nödvändigtvis 1:a september. Men jag aaaaaaaaaaaavskyr att vänta! Så jag hoppas så otroligt innerligt att jag får höra något idag, så jag slipper vänta och fundera på saken mer.

Ja eller nej. Allt jag behöver höra. Och så får jag planera om mitt liv runt det beslutet. Personligen tycker jag det borde bli ett ja. Jag förtjänar ett ja och de skulle inte få ångra sig. Men det är ju svårt för dem att veta på förhand.

Så här kan jag ju inte bara sitta och vänta. Nu blir det till att ta en långpromenad, fixa lite saker inne i stan, och får jag inget ja eller nej idag så får jag väl vänta ännu en dag eller två. Suck.

RSS 2.0