29:e mars - Mycket på gång


Idag fyller Bullen 19 år! Grattis!

Själv har jag varit på jobbmässa idag och försökt hitta något spännande att göra i höst. Hittat mycket spännande faktiskt, återstår bara att se om jag får något på det. Vi får väl se.

Sen har jag dans idag, det är alltid trevligt. Ska dansa en och en halv timma numera, istället för bara en timma, menmen, det blir nog bra hoppas vi. Min korkade bror har dock lånat min hatt utan att fråga, så nu har jag inte den som jag egentligen måste ha när jag dansar, annars blir läraren mycket missnöjd. Åh, trött jag blir på honom!

Annars sitter jag bara här och lyssnar på lite Silverchair, som jag inte lyssnat på nu på ett halvår ungefär... Underbart när man upptäcker de låtarna igen, de är så sjukt bra! Ännu ett band som jag alltid kommer att älska :D! Riktigt, riktigt, riktigt bra australiensare!

Men nu är det snart dags att grabba paraplyet och bege sig.
Och jag försöka komma ihåg att göra mitt jäkla biologiarbete också, pinsamt om jag kommer dit på tisdag efter att inte ha varit där på evigheter och sen inte gjort den enda uppgift jag haft under denna långa tidsperiod.

*Lägga-in-bild-funktionen tycks inte fungera. Ovanligt. Skräpdator*


"And love me for my mind, cause I'm a dangerous heart, when I've got time to kill, I'm coming back for you"

26:e mars - Tid


Min tid räcker inte till för allt jag vill/måste göra.

Få saker kan ge folk panikångest så mycket som skolan skulle jag tro. Jag har inte rört vid en skolbok på hela lovet och som vanligt börjar det lida mot sitt slut. Är det lathet? Not so much. Mer glömska. Man njuter så mycket av att kunna göra vad man vill på sin fritid, att man helt enkelt glömmer att man ska återvända till skolan.
Det kommer bli "sista minuten-plugg" som vanligt såklart. 

Ändå brukar jag för det mesta klara mig ur alla mina röror, på något magiskt vis. Det löser sig ändå till slut, jag måste ha en skyddande ängel någonstans. Så jag får sluta oroa mig så mycket, trots att det hela tiden är så mycket som ska fixas. Jag ska ta itu med det snart! 

Whatever, idag har jag spelat Beach-volleyboll, med kompisar till Mathilda som var himla trevliga :). Det var roligt i alla fall, sen åkte vi hem till några av dem och satt och pratade om seriösa grejer. Så kan det gå. 

På kvällen var vi några stycken som såg filmen Cloverfield! Killarna tyckte den var sämst, jag och Mathilda tyckte den var brutalt spännande. Den berörde mig ganska starkt faktiskt, jag tror att det påverkar mig mycket när saker är filmade med handkamera. Blairwitch Project tillhör fortfarande en av de värsta filmer jag sett och det gör ont i hjärtat på mig att se den. Den här var också hemsk. Men jag tycke den var bra! 

Om ni avskyr när det är filmat med handkamera, se den inte, men för mig ger det ett starkare intryck, vilket jag förmodar är avsikten :P.

image59

24:e mars - Allt som göms i snö...


Jaha, nu snöar det igen. Liksom det gjort i flera dagar.

Det är ju helt otroligt, med tanke på att det inte kom i närheten av sånt här väder under julen, då man verkligen hade uppskattat det! Just precis NU, uppskattar jag det inte så värst, trots att det är vackert.

I lördags hade Johan 18-årsfest, det var trevligt :D. Den uppblåsbara Barbaran vi köpt åt honom blev en erkänd partygäst och var väl med lite överallt i huset, i vardagsrummet satt folk och spelade gitarr och piano och sjöng, i sann estetfest-anda (trots att vi inte var så många esteter där) och köket blev mer diskussions och påfyllningscenter.
Själv hamnade jag i ett hörn av köket och debatterade politik med Johnson, båda hade nog druckit lite för mycket för att egentligen få något seriöst ur det, framförallt eftersom jag inte egentligen vet något om politik. Men vi lyckades hålla diskussionen levande i åtminstone 40-50 minuter tror jag. 

Igår var det snöstorm igen såklart. Jag, Mathilda, Bullen, Daniel och Sezer gick på café Villekulla och mös på dagens fika som var te och kaka för fyrtio kronor. Sezer tyckte det var billigt, ett påstående jag inte vet om jag kan instämma i, men mysigt var det i alla fall :). På kvällen såg jag, Mathilda, Totte, Jeppe och Johan på Freddie Got Fingered (HELT sjuk film) hemma hos Totte och sen skjutsade Jeppe hem mig och Mathilda genom Göteborgs snöhala gator och det var också trevligt, men det blev sent! Halv fyra kom jag hem :P.

För övrigt eldade mor i kaminen hemma på Vasa i söndags vilket inte blev helt lyckat, då ingen eldat där på flera år och det resulterade i att det kom ut rök i hela lägenheten (det luktar fortfarande), mors lugg blev uppeldad och oroliga grannar samlades utanför dörren och undrade om de skulle ringa brandkåren. Nåja, ett misstag vi inte gör om snart igen tror jag.

Idag såg jag och Sezer på film hemma hos mor och sen spelade han lite gitarr för mig, jättevackert plockspel :D. Upptäckte även att vi båda gillar Keane och Colplay, det var kul! Så nu sitter jag och lyssnar på lite Keane och minns när jag först köpte skivan och vart jag befann mig i livet då. Det går inte att inte älska Keane <3! 

image58

Snart får det ta och töa också så vi får någon vår någon gång!  

"I can't stop now, I've got troubles of my own..."

21:e Mars - Kyla och biljard


Idag är det kallt ute... Men det har det varit hela veckan.

Jag är fortfarande sjuk, det är verkligen tråkigt! Ska jag aldrig bli frisk, eller vad handlar det om? Inte lätt att bli frisk när det är såhär äckligt väder dock, både kallt och blåsigt och snöigt och usch! Inget slutet-av-mars väder!

Men idag spelade jag och far biljard på Pauls biljard vid kompassen och Kungsportsplatsen. Det var riktigt trevligt :), och jag fick chockera far lite med att faktiskt vara ganska bra på biljard ;).

Citat: "Är det det här du gör istället för att gå i skolan?"
 
Mina föräldrar har fått för sig att jag knappt går i skolan :P. Men man har ju inte mycket lektioner kvar nu sista året när man inte läser kemi och fysik B ;). Hursomhelst vann far över mig fyra gånger av fem, men jag var minnsann nära på att vinna hela tiden :D!

Jaja, imorrn är det påskafton :). Yay, godis. Har fått tjuvstarta med en marsipanfigur idag, mumsigt! Marsipan ftw! och sen fyller dessutom Johan arton imorrn och ska ha fest :). Så mys ^^. Nu skall jag göra något annat.



Haha :P. Johan ser inte helt kry ut.


17:e Mars - SNÖ?!?!


Vad ÄR detta?!

Jag som trodde sommaren var på gång...

image56

Men när jag vaknade imorse var det alldeles vitt, som om Nils spillt sitt knark över hela världen...!

16:e mars - Slut


Yup, slut kändes bra att kalla detta inlägg. För både musikalen och jag är slut.

Det var riktigt grymt i alla fall, musikalen fick verkligen skitgrym respons, alla tyckte det var jättebra! Framåt slutet var det ju inte utan att man tyckte det var lite skönt när det var sista föreställningen, men såhär i efterhand är det klart man saknar det. Framförallt kommer man sakna det när allt vanligt skolarbete börjar regna över en igen, och man inser att man inte har någon musikal att längta till.

Men man ska verkligen vara glad för hur bra allt gick! Jag tror att vi alla som medverkade känner oss riktigt stolta! Under helgen firade vi såklart musikalen som den bör firas, först middag på Hardrock med klassen och Matilda och sen klassfest hemma hos mig på fredagen. En del av kvällen är väl lite småluddig, men jag minns att jag gav bort en hel del av min sprit. Haha, man blir alltid lite extra generös när man druckit lite :).

På lördagsmorgonen vaknade jag upp på en madrass i tv-rummet tillsammans med Ellen och Bullen, och i soffan låg Michael, Becky, Johanna och B-Anton. Och i min fars stora mysiga dubbelsäng sov Karin och Mattias och Sara och A-Anton, haha. Det var min väckarklocka som blev boven i dramat och råkade väcka alla vid halv nio och av någon anledning somnade vi inte om då, utan jag och Ellen gick och handlade på Seven eleven, och sen blev det pannkakor och te till de som ville ha :).

Jaja, sova har man inte fått göra mycket i alla fall, för imorse väckte mina föräldrar mig för frukost klockan tio. Och sjuk är jag också. Men det har varit en fin dag i alla fall med strålande sol, promenad längs Hovås-stranden med föräldrarna, scones och te hemma hos Frida, Frisbee med Mathilda i Vasaparken (och Filip slöt upp senare) samt familjemiddag och Wallander på kvällen. Så kan det gå.

Nu är jag som sagt slut och sjuk och skall plugga biologi som en gnu imorrn, så nu är det dags att sova i alla fall.
Tack alla som gjort dessa två veckor som varit så minnesvärda! Jag kommer alltid att minnas dem med mycket nostalgi!




Det blev en sommarbild för att påminna om att den inte är långt borta! Sommaren alltså :).

11:e mars - Premiär!


Japp, idag hade vi premiär med musikalen, och det gick jättebra :D. åååh, vad jag älskar att hålla på med det här, helt underbart.

Förra veckan hade vi repvecka, det var också hur roligt som helst, trots att det var åtta till halv fem varje vardag och nio till fem på lördag och söndag. Mådde inte bra på söndagen då jag varit ute på fredag kväll, sedan haft musikalrep hela lördag och sen fars 50-årskalas på lördagkväll och så musikalrep på söndagen.
Men allt har helt klart varit värt det! Det kommer bli så sorgligt när det tar slut!

Men för att fira avslutet ska vi på torsdag äta middag på resturang, sen blir det eventuellt Sticky, jag vet inte vad vi kommer överränns om där riktigt, men roligt ska det bli i alla fall!

Och det går så bra allting med musikalen nu, det flyter på och vi får jättebra respons :D. Det här är lätt det roligaste vi gjort på hela skoltiden och detta kommer jag verkligen alltid att minnas med nostalgi i hjärtat! Ska bli underbart att få det inspelat på dvd-skiva också, hoppas de spelar in på en av de bästa föreställningarna bara!

Sist men inte minst skall jag självklart nämna att Danne har fyllt 19 idag, så grattis till honom :).



Det fick bli en bild på Daniel eftersom jag inte har några bra från musikalen :). (Fin min han gör va? :P)

Om någon okänd människa som bor i närheten av Göteborg hinner läsa detta innan torsdag kväll, så passa på att gå in på www.gudmodern.se ! Då har ni möjlighet att se en riktigt bra musikal för bara 30 kronor om du är under 20, annars 50 kronor :D!

2:e mars - Musikal, musikal, musikal


Det är det enda jag har i huvudet just nu nästan.

För övrigt är det nästan det enda man håller på med hela tiden. Hela fredagen  tillägnades musikalarbete. Igår gjorde vi reklam för musikalen på Allum och spenderade en stor del av dagen där. Idag (söndag) är det tänkt att jag och Bullen ska skriva till en ny scen i manus. Det kommer nog inte gå jätteväl hem att göra en helt ny scen NU - nästan bara veckan innan musikalen ska vara helt färdig. Men det är en sån jäkla bra scen, så det känns verkligen värt det extra arbetet för att få med den!

Hela nästa vecka är det bara rep, rep, rep. Scenen är något sånär färdigbyggd tror jag. Trappan har blivit uppbyggd och tyg har blivit upphängt för att dölja hålen. Riktigt fräckt är det! Men nu skall resten av rekvisitan samordnas och färdigställas. Jag har ingen aning om vad som är inköpt och så vidare. Jag hoppas det mesta är ordnat. För nu börjar det bli dags att repa in alla scenerna och sätta ihop dem!

Hoppas jag lyckas få någon som kan spela in alltihop, det här känns som att det kommer bli en grej man vill minnas! Nästa helg är det också tänkt att vi ska repa musikal. Så det är i princip det enda mitt liv kommer kretsa runt nu i två veckor. Men oj vad tråkigt det kommer kännas när det är slut!

Vad händer i övrigt i världen? Våren börjar komma tror jag. Den får gärna skynda sig! Studenten - trots att den är så nära - känns som en overklig händelse som inte kommer hända. Snart går jag inte i skolan längre liksom. Det är allt jag någonsin känt till, så underligt känns det vill jag lova. Min kusin Maria har fyllt tjugo och tagit körkort för två dagar sedan. Det börjar väl bli dags att börja med det där nu...!


RSS 2.0