Inte så bara

Vissa dagar när du ser dig i spegeln, kan du inte finna något som är bra med dig själv.

Håret är platt, du är inte tillräckligt snygg, inte tillräckligt smart, ingen tycker om dig, du är en jobbig människa, och dessutom har du fått en äcklig finne som trycker på ett smärtsamt ställe.

Slöseri med tid. Du är den du är och har fått det du fått. Den där elaka spegelbilden är bara vad du ser, och ingen annan. Och det är bara att titta den djupt i ögonen och förklara att allt det där är nedvärderande skitsnack. Ingen har rätt att trycka ner dig, inte ens du själv.

Du är bäst. Du är smartast, du är snyggast. Och de som inte gillar dig för den du är, kan dra åt helvete.

Varje dag.

Stillhet

Ett glas rosé vid min sida, en stillhet som lägrat sig över mig.

Tentaveckan är över! Och jag tror det har gått ganska bra ändå :). Imorgon börjar jag med nytt ämne (det ämne jag avskyr mest av alla tyvärr... fysik!), men som mina andra ämnen som jag nu läser för andra gången: jag tänker ta det på allvar den här gången och göra mitt bästa.

Kemin har förvånat mig så oerhört. Vad roligt det kan vara med rätt lärare och en bra lärobok. Och jag som hatade kemi.
Vem vet, kanske kan jag till och med lära mig uppskatta fysik också?

Matten är nog körd dock. Räkna på icke-reella tal som jag aldrig kommer behöva fundera över igen. Varför i all världen skulle jag vilja göra det???

Aprés moi

Är i Göteborg.

Träffar vänner och har lite ångest över att jag inte orkar ta itu med min läsning när jag har två tentor nästa vecka. Men liiite lov får man faktiskt ta sig när man för en gångs skull har lov...

På onsdag åker jag ju tillbaka till Stockholm och då kan jag satsa lite hårdare de dagar som återstår... men jag tror jag har rätt bra koll på tentorna nästa vecka. Matte-tentan kommer nog kännas värre...
Att den ligger på en lördag klockan nio är ju nästan det värsta. Ren ondska skulle man kunna säga.

Regina Spektor på Spotify och tandläkartid om ett par timmar.

RSS 2.0