Helg igen

Imorgon är det valborg, men tyvärr har jag inget särskilt inplanerat...
Önskar man vore nere i Göteborg för att titta på kortegen och antagligen skulle vi ha grillat hela gänget, eller i alla fall hittat på något roligt tillsammans.

Tyvärr har jag ju den där fysiktentan på tisdag, och skulle jag ha åkt ner till Göteborg nu hade ingenting blivit gjort. Så istället får jag och mitt hjärta roa oss själva, kanske grilla och ta ett glas vin. Inte helt dumt det heller.

Mammas knäoperation har i alla fall gått bra, vilket känns skönt! Springandet går bra och det är fortfarande fint väder och ganska varmt, även om det från och med nu skulle bli kallt en vecka framöver.

Men sedan ska det bli varmt igen! Och lagom till dess blir jag klar med hela fysik B, och inte veckan som kommer, men den efter det får jag veta hur det gick på det där testet jag gjorde! Pirrigt.

Back to normal

Sura godisar i påskägget har gett mig frätskador på tungan, men det är sånt som hör påsken till!

Nu är firandet tyvärr över, men livet måste ju gå vidare. Har i alla fall haft en helt superb påsk uppe i Gävle. Det har varit sol och över tjugo grader varje dag, så löven och blommor har slagit ut, och jag har blivit brun!

Hemma hos mormor har tiden verkligen stått stilla och de typiska Gävlesysslorna har utförts med bravur. Långpromenader med Emma (hunden), utflykt till havet, tillräckligt med kaffe, kaka och tårta för att utfodra en halv nation, springtur på I-14, deckarserie på TV, kortspel och krockett, solning på altanen och massor av prat och skratt.

Men igår kväll kom vi åter till Stockholm. Värmeböljan går mot sitt slut, imorgon ska jag jobba, på torsdag har jag en lång skoldag och nästa vecka har jag fysiktenta.


Skärtorsdag i Gävle

Nu ligger jag hemma hos mormor i Gävle och snart är det dags att sova :).

Har haft en jättebra dag med massor av sol och värme och jag hoppas det ska vara lika härligt imorgon! Dessutom ringde de från Vitrolife idag och jag kommer få jobba mycket i sommar, vilket känns super! Ytterligare så kollade jag in min deklaration idag - mycket pengar tillbaka på skatten!!!

Så livet känns trevligt, kort och gott.

Frihet

Jag var så himla duktig igår och skrev mina labbrapporter, så nu har jag INGET som ligger och drar efter mig.
Det känns så otroligt skönt, som att man äntligen kan pusta en liten stund, för första gången sedan jag började på utbildningen!
Dessutom innebär det att jag får en del riktig ledighet i påsk, yay! Förutom lite tentaplugg.

Så idag ska jag bara njuta av att jag faktiskt inte har en enda sak som jag MÅSTE göra, men skjutit upp!

Vårsooooool!

Det är ännu en dag med strålande sol och värme! Älskar dessa dagar som nu är!

På torsdag är planen att jag ska ta tåget till mormor, där mamma också är, och så ska vi fira påsken tillsammans. Ska bli mysigt! Särskilt med all gratismat som det innebär ;). Tänk vad man lär sig uppskatta sådant när man inte bor hemma längre!

Hur ska ni fira påsk?

Smiley!

Nu var intagningsprovet gjort!

Jag har ingen aning om hur det gick förrän om fyra veckor, men det är bara att hålla alla tummar och hoppas!!
Idag är det strålande sol och varmt och skönt ute, så jag ska passa på och ta en lång springtur. Efter det är det plugg som gäller!
Imorgon har jag nämligen tenta 2 i kemi B!

Efter det är det tre dagar med fysik, och sedan blir det lite påsklov för mig också. Och igår passade jag och Stefan på att ta första kvällen på uteservering, för i år. Superhärligt!  Livet känns bra idag!

Vårrus

En liten tillbakagång i våren här, både mulet och ganska kyligt.

Känns helt otroligt att det var IGÅR jag gick och svettades med uppknäppt jacka på soliga gator. Men jag hoppas det återkommer snart! Trots allt har buskarna börjat knoppas och jag väntar ivrigt på att allt det gröna och färgglada ska börja titta fram ur sin vinterdvala.

Jag gjorde min insats för att heja på våren genom att springa hem från Alba Nova idag. Det är inte särskilt långt, ca 2.5 km, kanske lite längre. Men jag behöver framförallt lära mig andas ordentligt när jag springer. Löpning är verkligen annorlunda från all annan typ av träning!

Nu är det dock bara en och en halv månad kvar tills jag ska springa vårruset som är 5 km, och alltså är det dags att våren börjar ta sitt jobb på allvar och det blir lite varmt så man får lust att vara ute och springa!

Är i alla fall nöjd med dagens insats!

Ground control to Major Tom

Min pojk har lämnat mig hemma ensam för en kväll och först blev jag nästan lite rådvill. Hur skulle det nu bli med Vem vet mest? Och Mästarnas mästare?

Men jag har funnit mig snabbt. Best of David Bowie går på för fullt i vardagsrummet och när jag skrivit klart min labbrapport ska jag måndagslyxa lite med ett glas vin som är kvar från i helgen och Sex and the City-filmen som jag är typ den enda kvinna som inte har sett.

Dessutom är lägenheten alldeles nystädad och ren sedan jag och Stefan gjorde ett rejält ryck igår då hela lägenheten såg förjävlig ut när vi vaknade igår morse.

I övrigt fick jag möjligheten att jobba lite i fredags, med att köra en liten lastbil med fyra pall smör fram och tillbaka till Jönköping. Värre jobb kan man ha!
När jag kom hem låg ett brev från KI och väntade på mig. Jag är välkommen till begåvningstest och levnadsbeskrivning på lördag!!!

Nervös? Ja. Men superglad att jag i alla fall har fått chansen att försöka!

Synd att jag inte kan sy...

En mulen onsdagmorgon och jag har saker att ta itu med, men orkar inte riktigt med...

En sak som jag definitivt ska göra idag är att köpa nya byxor i alla fall! Alla mina har gått sönder på ett besvärligt sätt. Tydligen är torktumlaren boven. Tre olika människor informerade mig plötsligt på samma vecka att man inte ska ha annat än underkläder och lakan i torktumlaren. Kunde vart bra med den informationen lite tidigare! Men nu vet jag i alla fall...

Sist jag var ute och tittade var det något av en besvikelse dock. Inte det att det inte fanns några fina byxor, bara inga som passar mig!
Varför fortsätter man att enbart designa byxor för kvinnor som saknar höfter? Så vitt jag vet är det vanligare att man har lite höfter (eftersom vi ska föda barn och sådant...) än att man är helt rak.

Det är inte så jätteroligt att antingen ha byxor som passar över höfterna men hänger som trasor överallt annars, eller klämma sig i något där byxorna skär in i höftbenen.

Hjälp vad jag längtar till kjol och klänningstiden!!! DÅ ska man plötsligt ha lite höfter!

Okej, de flesta av oss ser inte ut som Salma Hayek. Men det är i alla fall en kvinna som vågar visa att det är okej med lite höfter!! Var köper hon sina byxor tro?


Bortkastat

Så var det gjort för fjärde gången. En hel lördag fylld av tester.

Jag fick 20 av 22 rätt på matten. 18 av 20 på både svenskan och engelskan. 32 av 40 på ordförståelsen.
Och så kom då kartorna och tabellerna. Jag hann klart med 10 av 20, resten fick jag gissa på. Och jag gissade inte rätt på en enda. Åtta rätt på det provet. Och hela snittet för hela dagen gick i botten.
1.6, två poäng från 1.7, precis som förra våren.

Besviken? Ja.

Min oförmåga att kunna stressa igenom statistik och kartor betyder att jag inte kan komma in på linjer som inte har ett dugg med att läsa statistik att göra.

Jag tycker det är lite orättvist faktiskt. Men det är väl bara att göra om det hela till hösten, för femte gången.

Högskoleprovet episode 4

Så var det dags igen, för en av årets mest ångestframkallande dagar...

Jag pratar såklart om högskoleprovet! Imorgon, har jag hört, ska runt 70 000 människor sätta sig vid skolbänken och se om de har en chans att komma in på sin drömutbildning (eller i mångas fall, bara testa hur det går). Jag är en av dem, och jag genomlider detta för fjärde gången.

Skam den som ger sig! Men jag känner mig för första gången inte oerhört stressad över imorgon. Det får gå som det går. Trots allt finns möjligheten att göra provet i höst också. Det kommer förstås vara helt ändrat vid det laget, men ärligt talat tror jag det kommer bli lättare då.

Och sen kan jag göra om det till våren nästa år. Och hösten därpå. Och våren därpå.

Det är förstås inget jag vill, om inte det framgick.

RSS 2.0