12:e maj 2012

Löööördag!

Denna lördagen är det födelsedagsfest hos S och nu ska jag snart kila till gymmet och träna innan, efter att ha spenderat dagen på stan med tjejerna.
Helt klart en betydligt trevligare lördag än förra veckan! Jag hittade dessutom en riktigt nice väska att ha som handbagage när planet lyfter mot USA.

Tråkigare nyheter var att jag ringde de som har Santana för att höra hur allt går och nu vet de inte riktigt om de kommer kunna ha kvar honom trots allt... usch jag pallar inte mer trassel med det där nu!
Om de inte kan ha kvar honom får han helt enkelt bli sällskapshäst någonstans istället. Hoppas bara att det går att hitta ett sådant ställe där han kan vara...

En intressantare måndag!

Det ska nämnas att ibland, när man ska läsa 300 sidor om metoder för att analysera och behandla DNA, eller ytterligare 300 sidor om nematoden C. elegans alla fantastiska tillämpningsområden, eller för all del när man har 12 timmar föreläsning följt av sex timmar laboration om hur man söker gen-information på internet, då kan jag verkligen börja undra vad fan jag har gett mig in på.

Men dagar som idag pustar jag ut, då jag efter föreläsningar från nio till fyra kommer från skolan, yr av nyfikenhet efter allt intressant vi har fått lära oss idag. Då känns det verkligen som att oavsett vad som händer i framtiden, slösar jag inte bara med min tid.

Och "for the record" måste jag uttrycka att jag tycker att inducera mutationer som leder till "multi-vulva" syndrom hos C. elegans, är sjukt taskigt...! Som att inte en vulva är jobbigt nog!

Och för den som inte vet vad "multi-vulva" innebär... googla det.

En minst sagt trist lördag

Molnen skingrar sig utanför fönstret och det ser ut att bli en fin lördagkväll för de som har ett liv.

Själv har jag nyligen fått upp lite saker på väggen, städat hela lägenheten och till och med dammsugit OCH moppat golven. Och nu satte jag mig här med känslan av "jahapp... och nu då?"
Nu ska jag inte vara sådan, det finns massor med saker jag kan göra. Jag har ungefär 1300 sidor av "the cell" som jag skulle kunna plugga på. Jag ska strax kila upp till Ica och lämna in mina uppgifter för mitt Ica-kort. Jag kan ta en dusch. Slå på en film eller tv. Läsa en bra bok.

Ja det finns massor av saker att göra för en ensam själ. Men bara för att det är lördag känns det som att andra människor borde vara involverade i kvällens planer på ett eller annat sätt.
Fascinerande nog tror jag inte jag har varit ensam på en lördagkväll en enda gång sedan jag var 16-17 år gammal.
Så det kanske är nyttigt.

Filosofi på en fredag

Tänk att jag tror jag skrev på den här dagen för exakt ett år sedan också! Det är nämligen fjärde maj, min brors födelsedag.

Mycket har hänt på ett år, ingenting är riktigt detsamma som det var då. Man kan bara gissa hur livet ser ut om ännu ett år. Livet har en förmåga att ta sådana konstiga riktningar, helt utan förvarning. Som vore det en egen levande varelse, utöver det liv man själv försöker leva.
Hur hamnade jag här? Hur nära eller långt bort befinner sig det jag drömmer om? Hur ser vägen ut framför mig?
Det är frågor jag ofta ställer mig.

I slutändan tror jag att vi dikterar våra egna liv och våran egen lycka. Jag gillar tanken på ett öde som med tålmodig hand styr oss dit vi ska. Men jag vill ändå tro att vi har kontroll över våra egna liv och att det är våra val i livet som bestämmer vilken väg vi ska ta dit.

Och vad gäller lycka tror jag att man måste skapa sin egen. Man måste bryta negativa tankemönster. Arbeta för att förbättra delar av sig själv som man inte gillar. Lyssna på bra musik, njuta av vänners sällskap och se det vackra som finns överallt omkring oss.

Men till alla oss som ofta halkar ner i mörkret - lätt ska du inte tro att det är! 

RSS 2.0