God jul och gott nytt år

Blä, idag regnar det.

Det ska inte regna när man befinner sig på 1700 meters höjd! Framförallt inte när man är ledig fram till fyra och hade kunnat åka skidor annars. Men imorgon skulle det visst snöa igen.

Jag känner mig en aning slutkörd. Jobbade artontimmarspass igår, sedan firade vi Lovisa som har fyllt tjugo. Ute och dansade till klockan fyra på natten. Och ikväll ska jag jobba. Och imorgon kväll. Och på nyår ska jag jobba artontimmarspass igen, samt dagen efter nyår, med start 06:30.

Så det blir nog inte mycket firande för mig. Ett glas champagne på tolvslaget kanske och sedan sängen.

Feber på julafton och tidig morgon på nyår. Ett passande avslut på ett år som jag är glad är slut. 

Nu laddar vi om och satsar på 2010 istället! Jag älskar nystarter :).

Långa dagar

Nu har jag lite bråttom, men kände att jag ville göra en kort uppdatering.

Så jag blev sjuk sedan på kvällen medan jag stod och jobbade, på julafton. Efteråt skulle vi äta julbord och festa, men jag orkade inte vara med och gick istället in på mitt rum och grät av utmattning.

Dagen efter var jag ledig, så jag spenderade nästan hela dagen med att ligga i sängen och kolla på film, efter en fruktansvärd natt av feberfrossa och smärta.

Igår jobbade jag igen, för då mådde jag bättre och hade proppat i mig ipren. Och idag mår jag ännu bättre, så jag ska proppa i mig en ipren och gå in och jobba ikväll också. Och imorgon jobbar jag långpanna. Sjutton timmar. 
Det är tungt kan jag lova. 

Men jag har i alla fall åkt skidor idag i strålande sol och sedan suttit ute på terassen och solat lite. Det blir man glad av!  


Julafton 2009

God jul!

Idag är det julafton, men det känns inte jättemycket som det här nere. Dock är det en bra dag :). Jag har varit ute och åkt snowboard nu på morgonen, duschat och julstädat liiite i alla fall. Och nu sitter jag här en liten stund innan jag ska dricka något som kanske påminner lite om glögg.

Klockan tre blir det Kalle Anka som vanligt, om vi får det att fungera med SVT-play på datorn, och därefter ska jag jobba resten av kvällen. Men imorgon är jag ledig :D.

Tequila

Till slut har vi internet på hotellet!

Idag har vi tyvärr plusgrader och blötsnö. Men imorgon skulle det bli kallt igen och snöa, så det ska nog ordna sig. Igår jobbade jag s.k. "långpanna". Vilket innebär att jag jobbade frukost, lunch och middag. Från halv sju på morgonen till tio över tio på kvällen var jag igång. Det är nästan arton timmars jobbande det.

Men det innebär att idag är jag ledig till och med halv fyra... Vilket är skönt, för jag är inte direkt pigg efter att Malin fick alla att dricka sju shots och en drink igår. Och efter det en halv flaska vin. Vinet i synnerhet var ju onödigt men man tappar omdömet en aning efter sju shots.

Och natten till ígår gick brandlarmet klockan tre på natten. När jag skulle upp klockan sex. Det var också roligt. Idag ska jag ta det vääääldigt lugnt. Gå och lägga mig direkt när jag slutat känns som en bra idé.

Internetlunch

En kort andningspaus på internetcafé här i Flaine. Härligare än att sitta på köpcentrumsgolvet helt klart!

Imorse var vi uppe i backen där det var strålande sol och nypistat! Och nu sitter vi här och äter lunch. Fortfarande mycket jobb, men nu är första gästerna här så då är det lite roligare att jobba än att sitta och putsa och skura hela dagarna. Supertrevliga gäster och supertrevliga medarbetare gör definitivt en bra upplevelse :).

Men nu varnar datorn om dåligt batteri. Hoppas på att kunna läsa lite bloggar idag när jag väl fått laddat datorn!

På  återseende!

På ett stengolv...

Här är jag, på ett stengolv i ett köpcentrum i Flaine, Frankrike. Varför? Jo, för att det bara är här jag har internetanslutning ännu.

Det är lite lycka över att äntligen få tillgång till det. Men tyvärr har jag begränsad tid här. Jag vill göra återbesök och se hur ni har det allihop, men det hinns inte med ännu!

Hela dagarna städar vi och gör i ordning för gästerna som kommer på lördag. Och det är mycket arbete vill jag lova! Vi ska ju ha internet på hotellet, men det är inte mycket som fungerar i form av leveranser i en fransk alpby.

Våra rum är en aning sunkiga och små, men det är mysigt och varmt och människorna är superhärliga! Bilder och historier kommer så småningom, men änsålänge blev det bara en snabb uppdatering.

På återseende!

Tomorrow is another day

Lång dag.

Nio var jag hos frisören. Och kom inte därifrån förrän halv tolv! Helt sjukt, men fint blev det! Jag blev riktigt nöjd denna gången. Därefter åkte jag direkt till gymmet.

Och jag jobbade och jobbade och slet som aldrig förr. Slut i hela kroppen och hungrig som en varg gick jag på mitt ordinarie pass efter jobbandet. Men för mödan kom mor och åt middag med mig, och så fick jag till slut min laptop!

All trötthet åsido, var det med ett visst mått vemod jag gick igenom gymmets tomma hallar för sista gången. Känns lite som slutet av en era, trots att jag inte jobbat där så länge. Men jag har verkligen trivts. Aldrig trivts så bra på en arbetsplats som här.

Jag är en person som älskar äventyr, men jag är också oerhört nostalgisk. Jag har lätt för att sakna det som redan varit. Och naturligtvis finns det ett visst mått rädsla över att lämna allt och alla man håller kär, för något okänt. Samtidigt som det är oerhört spännande.

Klockan passerar tolv. Det är torsdag. Jag åker imorgon. Imorgon.

Och idag har jag tusen saker att fixa och förebereda inför min avresa. Imorgon.

Färdig

Okej allihop.

Det är ni som får bära avgörandet. Så som jag skrev för ett par dagar sedan, gjorde jag en låt, som jag inte var helt säker på om den var bra eller inte...

Jag gjorde i alla fall klart den och nu ligger den på min myspacesida:   www.myspace.com/tanalife

Så svara gärna på:

1. Tyckte ni om den?

2. Om ni visste att den handlade om er, skulle ni tycka det var sött, eller bara för mycket?

Supertacksam om ni svarar på detta!




Stress

Mer jobb idag. Från tolv till tio ska jag vara på gymmet. Kommer nog kännas som en ganska lång dag kan man säga... Jag är inte van vid tiotimmars-pass och jag kommer stå och gäspa vid åtta skulle jag tro.

Men det är måndag. Jag åker denna veckan. Det känns rätt sjukt.

Jag känner mig själv rätt bra. Jag skulle tro att antingen runt jul/nyår, eller i januari, kommer jag plötsligt längta hem. Den bästa tiden kommer nog vara i februari-mars. Jag är glad att jag får med mig en laptop ner i alla fall :). Så man kan bibehålla kontakten med omvärlden.

Det är mycket jag funderar på och fortfarande en del att göra innan det är dags att åka. Vilket leder till en del mardrömmar. Jag vill åka ner NU så behöver jag inte fundera mer. Men fem dagar till får jag vänta...

Förresten såg vi Alpha Dog igår. Jättebra film! Kanske pga den jag fick skjuts hem av bror min efteråt ;).

Mys

Så var det söndag.

Slutet på min sista helg hemma i Sverige, på länge. Fick köpt allt jag skulle, och jag blev jättenöjd! Superfina grejer, och massor av extrapriser och dylikt. Ibland ska man ha lite tur också, som mamma brukar säga :).

Och julfirandet blev jättemysigt det med. I vanlig ordning fanns det typ oändligt med mat, så när vi var färdiga kändes det lite grann som att man skulle spricka... Men det var väldigt gott, och så såg vi Stardust, som jag råkar tycka mycket om :D.

Dessutom sprang jag in i en av de som ska jobba tillsammans med mig där nere, på vägen hem. Det var trevligt, en liten påminnelse om att det är roliga människor jag ska vara med, och att allt kommer bli finfint!

Idag ska jag jobba lite mer på gymmet för min laptop och sen blir det risgrynsgröt hemma hos pappa ikväll.
På återseende!

Countdown

Det händer mycket just nu, och det är tyvärr bloggandet som blir lidande!

Hela gårdagen jobbade jag som en tok. Helt slut blev jag, men nu står det fast i alla fall: jag kommer få min laptop innan jag åker till Alperna! Det känns jättekul.

Efter jobbet var det avskedsmiddag med vännerna. Vi var på en turkisk restaurang med fantastiskt god mat! Det ska erkännas att det sved lite i plånboken, men det fick det vara värt. Och så lite dans på ett otroligt dåligt ställe som heter Golden Days.
Vi brukade gå dit ibland när vi var arton, eftersom det var det enda stället som var billigt, och erbjöd dans, som vi fick komma in på.
Så det var väl lite nostalgi som drog oss dit. Och det faktum att det fortfarande är billigt!

Och idag ska det handlas skidor och skidställ var det tänkt. Och därefter ska vi fira "min" jul.
Känns ganska otroligt att jag om en vecka antingen fortfarande kommer sitta på en buss full med människor jag knappt känner, någonstans i alperna, eller så kommer vi redan vara framme i Flaine. Med samma människor.

Mindre än en vecka till avresa.

Ny låt igen

En dag full med mycket jobb. Och lite träning och Twilight. Och naturgodis till middag. Så kan det gå när man inte orkar laga mat.

Och så har jag skrivit en låt idag. Och jag blev rätt nöjd tror jag. Enkel, men det är texten som är poängen. Nåväl, jag ska sova på saken och så får vi se om låten är bra imorgon också.

Är den det kommer den snart att dyka upp på min myspace-sida, för den som är intresserad av att lyssna :).

Laptop-quest

Här i Göteborg har vi för en gångs skull lite vintertemperaturer!

Det ligger så mycket frost på marken att det är alldeles vitt ute, och med jämna mellanrum skiner solen.

Igår var det ännu bättre. Då var det så kallt att det var frost på asfalten och träden. Riktigt vinterlandskap med andra ord, och solen sken utan ett moln på himlen, som det borde vara lite oftare! Så jag tog mig en långpromenad och drog åt mig så mycket jag kunde av solens strålar och njöt.

Och idag ska jag jobba extra på gymmet i ett tappert försök att samla ihop till en laptop innan jag åker till Alperna... Har hittat en fin på netonnet som jag hoppas på. Men är det inte lite löjligt att den billigaste laptop man kan hitta på it-bolagen kostar nästan 3000 :-? Är det bara jag, eller är inte det så värst billigt?

Something Else

Usch, jag hade två riktigt obehagliga mardrömmar inatt!

Den ena var att jag sprang in i mitt ex nere i alperna. Den andra var att jag blev långsamt uppäten av zombies. Kan inte riktigt avgöra vilken av dem som var värst... Jag var tacksam när jag vaknade i alla fall!

Förresten, jag vet inte hur ni står inför religion och andlighet och så. Själv kallar jag mig agnostiker, alltså någon som inte direkt tror på något, men inte heller motsäger sig att det skulle kunna vara på ett visst sätt.
Lite extra öppen är jag inför karma och spiritism. Jag gillar tanken att vi kommer bli belönade med godhet, om vi är goda själva. Och jag gillar tanken att man inte bara försvinner och blir inget den dag man dör.

Så imorse hade jag glömt att ställa klockan inför jobbet. Faktiskt glömt att jag skulle jobba överhuvudtaget. Men precis samma tid som jag i vanliga fall brukar ställa min klocka, vaknade jag av irriterande krafsanden utanför fönstret. Jag satte mig upp och på mitt fönsterbräde satt en skata och levde om.

Och just då kom jag på: "just jäklar, jag ska ju jobba idag!" Tacksam vände jag mig mot denna skata, men då hade den försvunnit.

Nu skulle många säkert säga att det var ett sammanträffande och högst ordinärt. Men jag väljer att se världen på det lite mer spännande och mystiska sättet, och tänker mig därför att morfar, farfar eller farmor var och hälsade på mig imorse, och sa att det var dags att gå upp nu!

RSS 2.0