Underbar helg

Verkligen!

Superroligt att träffa Mathilda igen, och hon var alldeles lyrisk över Stockholms stad!
Tyvärr ligger man ju lite efter i skolarbetet, men det fick det vara värt...
Torsdagskväll med god mat, vin och film.
Fredagen passade vi på att bjuda med Annika, Andreas flickvän, när vi skulle ut. Supergullig tjej! Det blev en tokig kväll som involverade gratis inträde och VIP-ingången på Berns (vet inte riktigt hur det gick till...), dyr sprit, massor av dans, mycket folk och vi träffade Fredrik Wikingsson!! (lite av min idol, skulle man kunna säga.)
Lördag bjöd på shopping (nåväl, window-shopping för min del), och spelkväll hemma hos Stefan, tillsammans med Annika och en trevlig kompis till henne.
Söndag fick det bli lite sightseeing som avslutades med fika i en källare i Gamla Stan. Ett fd fängelse där bland annat Johan Anckarström spenderade sitt liv efter att ha skjutit kung Gustav III i ryggen på en maskerad.

Så nu är jag på allmänt gott humör. Att solen skiner, jag ska klättra med Matilda (inte den som åkte hem idag alltså) och sova hos Stefan inatt gör inte saken sämre :).

Och efter en så trevlig helg får det väl vara värt att överge livet och begrava näsan i böckerna ett par dagar framöver!

Helomvändning

Lägenheten är städad, tvätten är snart tvättad och om en stund ska jag kila ner till Ica och köpa lite ny mat.

Ingen tenta hotar, lägenhetssituationen är löst, och jag tror det börjar lossna lite med matten.

Resa till London i december är bokad, ikväll är det dans, och efter det ska jag hämta Mathilda från Göteborg på stationen för hon ska vara här i nästan en hel vecka :D.

Japp, livet känns bra idag!

Lita aldrig på folk du inte känner!

Bah!
En otrevlig start på veckan.
Som ni kanske vet hyr jag en liten etta i Sollentuna, i andrahand. "Avtalet" var för tre månader. 3500:- i månaden för delvis möblerad (ett bord och två stolar). Eftersom jag verkligen ville ha någonstans att flytta till och trycket på lägenheter är stor i Stockholm så betalade jag första månadshyran i förskott utan att ha sett lägenheten.

När jag kommer dit så har dörren tidigare blivit uppbruten och inte blivit lagad. Det luktar avlopp på toaletten varje gång man inte är i lägenheten på två dagar. Fönstret är trögt och läcker in kalluft även när det är stängt så långt det går. Bordet och de två stolarna har blivit hämtat av han som jag hyr av och han har lämnat en fin reva i tapeten. Både frysboxen och internetuttaget är trasigt. Det är brännmärken och fuktskador i linoleumgolvet.

Men folk säger ändå att man ska vara glad om man får tag i något överhuvudtaget. Så jag har snyggat till det så gott det går, och med lite egna möbler, mattor, växter och doftljus kommer man ganska långt.
Jag har blivit lovad att i alla fall dörren skulle lagas strax efter jag flyttat in.

När jag ska betala nästa månadshyra har inget blivit lagat. Dessutom har jag sett att killen som jag betalar 3500 :- till, själv betalar 2900:- för lägenheten till den riktiga hyresvärden. Så jag drar av en hundring från hyran och han säger inget om det.

När så sista hyran ska betalas har dörren fortfarande inte lagats. Och detta till och med efter att det har varit en besiktningsman från Sollentunahem där och kollat igenom lägenheten.
Så jag säger till killen som jag hyr av att det är oacceptabelt och att jag endast tänker betala 3000 :- denna gången. Även hyreslagen säger att man har rätt till avdrag på hyran för hyresvärdens försummelser. Dessutom är inget som det skulle vara enligt annonsen jag svarade på och ändå har jag betalat överpris två av tre månader.

Jag har även hört (men inte fått bekräftat) att det är olagligt att ta ut överpris för en hyreslägenhet som man hyr ut i andra hand, om den är omöblerad och det inte ingår något extra i överrännskommelsen.

Men killen blir fly förbannad och förolämpar och svär åt mig över mailen för att jag inte tänker betala hans vinst.  Man blir lite ledsen :(.

Uppdatering: Han säger att han alls inte var så förbannad som han verkade och att allt var ett missförstånd. Hur det än var så är det löst nu i alla fall :)

En vardagsvecka

Tentan är gjord, och med risk för att vara lite för självsäker så tror jag att den gick strålande.

Onsdag blev en heldag med jobb för Lidingö tidning mellan halv nio och fem, och sedan jazzdans från sex till halv åtta. Man kan lugnt säga att jag var helt slut.
Men torsdag skulle jag upp tidigt igen och ha en heldag med kemiföreläsning och laboration.
Fredag var ännu en dag med strålande sol. Skrev min labb-raport, var i stan och handlade och sedan blev det fredagsmys på hög nivå. Det är härligt att ha en pojkvän som är duktig på att laga mat!!

En höstvecka i sitt esse!

Idag bjuder på matteläsning och klättring. Det är oktober.


RSS 2.0