Carried away by a moonlight shadow

Och så var helgen och festligheterna slut... Lite tråkigt känns det, men det var verkligen en bra helg!

Inget drama varken med familjen eller vännerna och min kära tycktes mindre nervös än han annars kan vara i sådana här sammanhang. Vädret var måttligt kul, men kunde definitivt ha varit värre!

Söndagen bjöd på lite utomhuslek, städning och att säga hej då till Stefan igen :(. Men snart ses vi igen och då kommer vi inte behöva skiljas åt på länge!

I all denna glädje som gott sällskap och fint väder för med sig, kan jag inte hjälpa att undra om världen har blivit hårdare?

Min barndom är på många sätt omringad av värme och trygghet, både i min familj och i min omvärld. Men när jag läser tidningarna idag blir jag lätt beklämd.

Gamla kvinnor som blir mördade på parkeringsplatser eller när de ska plocka blommor. Kriminella som avrättar varandra på dansgolven i stan. Människor som blir misshandlade och knivhuggna medan allmänheten tittar på. Barn som dödar sina syskon, och föräldrar, och andra barn, och föräldrar som dödar sina barn.

Har det alltid varit såhär? Var det bara det att jag inte hörde om det som liten? Eller har det faktiskt blivit värre?

First we take Manhattan

Otroligt hur det kunde gå från tjugofem till femton grader på typ en enda dag...

Men idag (till skillnad från igår) ser det ut som att det ska bli sol över min födelsedag och min födelsedagsfest (fredag och lördag). Det är bara att hålla tummarna och hoppas, hoppas.

Rätt otroligt vad kallt det är ändå. Under mina snart tjugoett år har det kanske varit tre födelsedagar med mulet väder. Och jag har aldrig behövt ha tjocktröja på mig. Jag befarar att i år kan bli ett undantag...

Bloggen kommer bli mäkta lidande under de kommande dagarna, för idag kommer Stefan hit, och därefter är det bara fullt upp ända till söndag.

Både familjen på fredag och kompisarna på lördag har en del drama-potential. Men det blir som det blir. Det känns ändå jättekul att det är så mycket människor som ska vara med mig och fira!

På återseende när festligheterna är över.

Första doppet!

Japp, nu är det avklarat. Årets första dopp!

Jag kan meddela att det inte ens var kallt. Som att bada på sommaren ungefär.
Det var underbart att äntligen få en ledig dag. Jag grabbade stavarna (!) (ja, det är många som tycker det är supertöntigt, men det är bra för mina knän och ökar effekten av promenaden) och gick upp till Härlanda tjärn, där jag kastade mig i det sköna vattnet.

Därefter spenderade jag resten av dagen med att sola på bryggan, och tog sedan ännu ett dopp strax innan jag gick hem. Jag har till och med fått ordentligt med färg och känner mig riktigt nöjd och glad.
När jag kom hem hade mamma dessutom redan börjat med maten, så vi gjorde klart tillsammans, åt en supergod söndagsmiddag och nu sitter man här med ett glas vin.

Livet är allt bra skönt ibland.

Lördag 22:a maj

Idag är min sista lördag på gymmet.

Igår skrev jag kontrakt med lagret om att fortsätta jobba heltid några veckor till, och då kände jag att jag inte kan fortsätta jobba mellan sex och sju dagar i veckan. Imorgon är första dagen jag är ledig sedan torsdag den 13:e maj. Varefter en helt ny vecka på lagret sätter igång igen!

Jag måste erkänna mig förvånad över vilken aktivitet det är på gymmet idag. En dag med fint väder och dessutom är det Göteborgsvarvet... och ändå är det massor av människor här!
Själv ska jag in till stan senare och försöka se när Totte springer i mål (om han nu orkar hela varvet, haha). Och jag ska bara njuta av solen och att jag ÄNTLIGEN är ledig resten av kvällen och nästa dag.

Idag hade det varit perfekt att cykla in till stan. Men min förra cykel blev stulen, och jag har önskat mig en ny i födelsedagspresent... som är nästa vecka.

Det här med att stjäla cyklar verkar vara en jätteindustri! Man kan ju inte lämna cykeln obevakad några timmar ens utan att någon är där och tar den.

Jag kommer aldrig kunna förstå mig på stöld. Att tycka man har rätt att ta något som andra människor har fått jobba hårt för att kunna köpa. Eller kanske till och med har fått i present av någon.
Jag förstår inte hur man kan göra så utan att skämmas ögonen ur sig.


En liten reflektion...

Äntligen lite värme! Men solen låter vänta på sig...

Mitt liv är ganska enformigt just nu. Men ändå trevligt. Inga stora överraskningar eller hemska händelser. Bara livet i all sin enkelhet.

Jag försöker balansera att jobba två jobb, det ena på vardagarna, det andra på helgerna, med vänner och pojkvän och familj, och lite träning däremellan. Det är inte helt lätt måste jag erkänna. Jag känner mig ofta utsliten, och utan bestämmanderätt över mitt eget liv.
Hur jag än gör är det någon chef som blir besviken över att jag inte jobbar lite mer, och nära och kära som jag får slå knut på mig själv för att hinna träffa.

Men jag gillar det också. Av den enkla anledning att jag vet att det är för en begränsad tid.
Och om x antal år kan jag dessutom vara en besserwisser mot ungdomarna och berätta om att "när jag var i din ålder fick jag minnsann slita..." och ge hela den irriterande föreläsningen.

Kanske ska också jag få en spännande livshistoria att berätta en dag.

Livet har utdelat slag och hjärtekross, slit och släp. Men tack vare det kan jag hantera allt sådant bättre idag än för några år sedan.

Och tack vare det uppskattar jag när livet bara tuffar på, på ett lite enformigt sätt.

LCHF

En gråmulen Kristi Himmelsfärd, och ca tio grader såhär i mitten av maj.

I Stockholm är det visst kanonväder förstår jag...

Fika med Jonas och Mathilda idag och vi gjorde ett vad om vem som skulle klara sig bäst på LCHF-dieten. Vecka 22 ska vi börja, fram till och med v. 23. Så det blir ingen längre tid. Vad priset till vinnaren blir vet vi inte ännu, men det blir lite spännande. Självklart röstar jag på mig själv, men Jonas har helt klart ett övertag som väger mest.

Det var väldigt mysigt i Stockholm i alla fall. Solen strålade på mitt hjärtas födelsedag, och han blev väldigt glad för sina presenter (om han inte fejkade men det hoppas jag inte!). På dagen gick vi på stan och låg och solade i Humlegården med lite thai-mat. Och på kvällen grillades det med Stefans familj och det hela var väldigt mysigt!

Och sedan gick tåget tillbaka till Göteborg 06:10 dagen efter, för att Johan ville att jag skulle komma och jobba, trots att det visade sig att det inte hade behövts.
Tack för det kära bror.

Men snart blir det födelsedag, giftermål, midsommar och tågluff.
Oh yeah, I can smell summer coming this way!


Gökboet

Det är lördag, och jag spenderar den som jag brukar - med att jobba på gymmet.

Någon vänlig själ kom förbi och lämnade en stor skål med vad som måste vara överblivet påskgodis. Tyvärr bidrar detta till att jag själv sätter i mig en del... Uschiamej, kan man träna upp sin självdisciplin??

Efter en lång och mödosam vecka åker jag i alla fall upp till Stockholm idag.
Igår var vi ett helt gäng - gamla och nya kompisar - som åkte till Jonas jobb efter stängningstid. Jonas jobb är nämligen Gökboet, där det finns massor av roliga aktiviteter att hitta på!

Bland annat finns det "human bowling", klättring och Laser Tag. Vi körde femkamp, killarna mot tjejerna. Killarna vann tyvärr, men vi utklassade dem i yxkastning. Jag vann hela grenen med mina yxkast. En talang att utveckla kanske?

Jag var även bäst på prickskytte, och näst bäst på den mekaniska tjuren. Hmm...

Vi hade väldigt kul i alla fall!


"Vi män är ju smartast och starkast... men vi behöver kvinnor för om det kommer mördare". - Totte efter att de förlorat yxkastningen.


Too early in the morning...

Här sitter man med lite kaffe och ska snart börja ännu en hetsig arbetsdag.

Just nu får jag jobb varje dag på lagret, och det blir finfina pengar, men är otroligt jobbigt!! Långa pass, tunga lyft, och tidiga morgnar. Men jag jobbar med roliga människor, så det är ju helt klart ett plus.

I förbifarten såg jag tidningsrubriken "tre döda i Aten". I demonstrationerna mot europas räddningspaket får man ju anta då. Jag kan inte förstå att en sådan sak skulle vara värd att demonstrera mot, tills man dör. Det är inte mycket jag skulle vilja dö för. Mina nära och kära, och det är väl ungefär det.

Men det finns så många människor som är beredda att dö för sin religion, sin politiska övertygelse, sin filosofi och annat.

Nä, det här med fanatism kommer jag nog aldrig begripa mig på.

Hej, jag lever

Ja, har ju inte uppdaterat sådär väldigt flitigt nu på senaste...

Men jag har ju haft besök av min kära pojke och då brukar det inte bli så mycket bloggat. I punkter vad som hänt:

1. Bevisligen har jag inte lärt mig läxan "drick inte på fastande mage"ännu. Med andra ord var jag full efter ett glas vin, klunkade det som vatten för att dämpa hungern (min mindre intelligenta resonering var att vi skulle ju grilla hemma hos Adde om "bara" ett par timmar, så då kunde jag ju inte äta nu!), och i slutändan blev valborg något av en pinsam historia för både mig och Stefan.

2. På lördagen fick vi båda sota för våra obetänksamheter och medan Stefan kände sig smått döende på morgonen (då jag själv fick springa till jobbet, eftersom jag råkat stänga av väckarklockan när jag skulle snooza), smög sig min bakfylla på allt mer under dagen. Vid tretiden var vi tillbaka i lägenheten med pizza respektive kebabtallrik, och spenderade resten av dagen med att titta på film. Och sova lite.

3. Söndag bjöd på underbart väder. De sena biljetterna till Stockholm var svindyra såhär efter storhelg, så Stefan fick åka redan vid ett på dagen. Men vi hann med att promenera lite i stan och ta en glass vid statyn på Kungsportsplatsen. Därefter promenerade jag hem och la mig på klätterställningarna utanför fönstret och läste. Då Adde ringde och frågade om jag skulle med och spela Beachvolleyboll. Det slutade med att jag, Jonas och Filip gick och tittade på alla djuren i slottskogen innan de andra dök upp. Lite beachvolley blev det i alla fall innan jag började frysa, åkte hem och tog en varm dusch och såg på serier. Och det var den helgen.

- Förresten börjar Göteborgs första HBT-festival i nästa vecka! Jag är stolt över att denna tradition äntligen har     hittat hit också.
- Imorgon fyller min bror Johan år
- Bullen har flickvän! En jättesöt tjej som heter Emma. Det blev officiellt i förrgår. Han har längtat och hoppats så   mycket så det känns jätteroligt att det nu verkligen har blivit av :D.

Och det var nyheterna.

RSS 2.0