Fotografering

Idag var jag och hjärtat på fotografering. Vi la ner mer pengar än jag har lust att erkänna här i bloggen, men det blev några fina bilder i alla fall! Och roliga minnen i framtiden...
Såååå, nu har jag ännu mindre pengar att göra av med denna månaden... Men någon dag kommer man ändå vara glad för att man har dessa bilder, tror jag!

För övrigt har jag helt fått tillbaka min naturliga hårfärg igen, tänkte jag på när jag såg färgbilden. Känns skönt faktiskt!

Livets små glädjeämnen

Äntligen är det löning imorgon!

Steg ett är att storhandla. I kylen finns inte mer än lite ost och ägg och gamla burkar med tvivelaktigt innehåll som stått där sedan jag flyttade in... I frysen hittar vi lite frusen köttfärs och frusna wokgrönsaker. Skafferiet bjuder på vetemjöl, socker, knäckebröd och vinägerflaskor.

Påminner mig lite om en av mina favoritböcker som liten, "sluga vargen bjuder på middag". När han öppnar sitt skafferi och bara hittar lite potatis och palsternackor. Jag tänker dock inte börja bjuda in mina vänner och koka dem till middag, så ingen behöver vara orolig!

Imorgon är det fredag!

Monday I'll have Friday on my Mind

Jag har varit förlorad i en Star Wars-frenzy nu ett par dagar, men nu är jag tillbaka till verkligheten igen! Nåja, så mycket som jag någonsin varit...

Jag tror att en av anledningarna till varför jag gillar Star Wars så mycket är nog för att jag liksom är uppväxt med dessa filmer.
Jag tror jag var sex år gammal när jag såg dem första gången. Och det var det häftigaste jag någonsin sett då! Jag älskade storyn och alla konstiga varelser och resorna mellan olika planeter.
Jag förstod orden, eftersom vi hade bott i USA, men inte riktigt vad de betydde. En sexåring har inte mycket begrepp om kärlek och hat, i alla fall inte jag. Och man förstår inte metaforer och subtil humor.
Idag är det väldigt mycket nostalgi över att se filmerna. Jag minns alla känslorna jag fick som liten, och det är spännande att höra samma ord som jag hörde då, men faktiskt förstå dem på riktigt den här gången.

Men för de som inte såg dem på bio i slutet av 70-talet, då detta var banbrytande inom film, eller som är uppväxta med fantasy och alternativa världar och tokiga historier med folk som är sminkade på alla upptänkliga sätt, är nog inte Star Wars någon riktig höjdare.

I slutändan tror jag att alla inbitna fans som finns där ute, inte så mycket hänger kvar vid storyn och animationen, som inte är något särskilt idag. De hänger kvar vid den där fantastiska känslan de fick första gången, och var de befann sig i livet då.

Som när man hör en gammal låt, som har betytt något för en. Det är nog det jag älskar mest med film och musik. De bevarar och lockar fram känslor som man knappt mindes att man haft.

Det är som en storm av känslor, fascination och längtan, kärlek och saknad och trygghet. Alltihop inpackat i en härlig liten kapsel av eufori.

Och som kryddan på verket sitter jag och lyssnar på mina favoriter med Eric Clapton och Rolling Stones. Hinkvis med nostalgi! Saknas bara fredag och ett glas rödvin.

Vad blir du nostalgisk av?

Don't worry, be happy

Lördag. Jazzdans. Skinande sol.

Ikväll blir det Star Wars episode V: The empire strikes back! Och jag tror jag ska ta mig en sväng förbi affären och köpa lite godis till detta.

En fin dag, känner jag.

Thank god it's friday!

Alltså, jag är kanske bäst i världen på att få saker gjorda - ibland!!

Jag är på mycket bättre humör idag än igår, kanske för att sjukdomen gått tillbaka igen. Vädret har i alla fall inte blivit trevligare! Sedan kan det ha att göra med allt jag fått gjort idag. Jag har varit på gymmet och dansat zumba. Varit i skolan och gjort laborationen jag missade förra veckan, rättat till returer som jag skjutit upp i flera veckor och skrivit labbrapporterna både för igår och idag.

Så nu, såhär på en underbar FREDAG, har jag inga massor av skolarbeten som väntar på att jag ska ta mig i kragen och ta itu med dem. Frihet, underbara frihet!!

Om nu någon bara dumpade en miljon kronor i mitt knä vore livet ganska perfekt!

Money, money, money...

Jag behövde såklart bara deklarera min sjukdom som över, så kom den tillbaka med full kraft!
Nu har jag varit sjuk i en vecka, och börjar känna mig gruvligt trött på det... Jag är också gruvligt trött på att det är så förbannat kallt hela tiden! Jag tror knappt det finns något jag avskyr mer!!

Just precis NU är tiden då man egentligen ska vifta med biljetter till Indien eller Vietnam eller något annat ställe där människor som inte behöver gråta över klimatet åtta månader om året bor.
Men för det behövs pengar, och pengar är något jag bara inte har!

I skrivande stund är också mina pengar för februari redan "spoken for". Det blir till att köpa nytt sl-kort (alltid lika roligt!) för förnämliga 1350 :-... det blir hyran och teveavgiften som mitt hjärta envisas med att vi ska betala.
Jag vidhåller att det är orimligt att betala nästan 3000 :- om året för en tjänst man överhuvudtaget knappt använder. Förlegat!!!
Mat är ju svårt att leva utan. Fysik B-kursboken för 600 :-.

Allt på ett studiebidrag på 8000 :-. Har jag fel, eller är minimilönen i Sverige 12000 :- för heltidsarbete? Tror de att livet är billigare när man är student?

Tillåt mig att klargöra: Livet som student, är INTE billigt. Jag går i princip aldrig ut och festar, eller fikar och jag har inte varit hemma i Göteborg på flera månader. Jag köper sällan nya kläder, och den enda aktivitet jag gör är att gymma som kostar mig 240 :- i månaden. Ändå sitter jag och vrider och vänder på varenda krona, varenda månad. Är det rimligt??


16:e februari 2011

Min vackra Alla Hjärtans Dag-bukett är "still going strong"!Hjärtats växt ser också ut att trivas :)Och så har jag fått lite bilder på min älskade Santana, som har det så bra hos sin fodervärd!Haha han ser allt lite bestört ut över att få jobba lite!

Nu när dagarna börjar bli lite längre och solen tittar fram allt oftare, känner jag det välbekanta suget efter att vara ute i stallet hos hästarna...
Om bara några veckor sätter vårens tävlingssäsong igång... suck!

Men jag har faktiskt varit duktig och lärt mig min matte idag! Får deklarera min sjukdom som över, även om snuvan dröjer sig kvar, som vanligt!

Veckosammanfattning

Det är tisdag, och jag lyckades inte ta mig upp till skolan varken idag eller igår.
Det är lite illa, det måste jag medge, men sedan vi kom hem från Sälen i söndags har jag varit både sjuk och helt slut i kroppen!

Idag är det mest snuva och lite halsont kvar, men man får vara tacksam att det värsta av sjukdomen kom under natten till dagen då vi skulle åka hem.

I Sälen hade vi perfekt skidåkning första dagen. Strålande sol och vindstilla, inte alltför kallt.
Andra dagen var det snöstorm och hård vind uppe på toppen. Riktigt härlig åkning ändå med all nysnö, särskilt eftersom man hade vinden i ryggen på vägen ner. Jobbigare på väg upp i liften dock.
Tredje dagen var det soligt, men sjukt blåsigt. Stolsliftarna till topparna var inte öppna. På eftermiddagen hittade vi backar i både sol och lä dock, och då var det riktigt härligt med all snö som kommit dagen innan!
Fjärde dagen var det perfekt igen, väldigt, väldigt kallt bara. Men soligt och vindstilla! Utnyttjade verkligen så mycket som möjligt av dagen, trots frusna fötter och hemskt ont i benhinnorna.
Sista dagen var det hemfärd. Matilda hade planerat längdskidåkning i morgonsolen och jag hade tänkt mig morgonyoga och en lång promenad. Men tyvärr mådde jag inte alls bra och hade sovit jättedåligt, och det var ca -25 ute, så alla planer ställdes in. Vi packade ihop våra saker, städade, packade in i bilen och åkte hem vid elva på morgonen. Vid halv sju ungefär var vi tillbaka i Stockholm igen.

Och igår var det alla hjärtans dag! Jag fick en fin rosbukett av Stefan och han lagade en supergod middag åt mig. Och jag gav honom en murgröna formad som ett hjärta, en bakelse och en städad lägenhet. Allt som allt, en väldigt mysig dag.

Så det är faktiskt skönt att vara hemma...
Förutom all denna snö och kyla?!?! Vädergudarna, vad hände med våran överrännskommelse??? Vi hade ju bestämt vår när jag kom hem igen, men nu är det ju nästan värre än det varit på hela vintern!

Skratta mig i ansiktet, gör det bara.

Äntligen dags!

Wiho!

Jag kunde naturligtvis inte hålla mig och kollade tentasvaren så fort de kom upp på internet. Alla rätt utom en fråga. Tyvärr räcker det bara till B, men ett B i fysik är inte fy skam för mig!

Och resten av dagen har jag tillbringat med att packa, träna och skriva fysiklabbar. Om jag nu bara lämnar in dem imorgon och skriver kemilabben från förra veckan, är det bara ett kapitel kemi som jag kommer ha att läsa under veckan i Sälen!

Det känns bra - riktigt bra!

Nu är större delen av packningen för Sälen inpackad i bilen, och imorgon eftermiddag bär det äntligen av!

Lite ångest

Jag tillbringade gårdagen med att förslösa mina hjärnceller och imorgon har jag fysiktenta... Bra jobbat!

Det blir i alla fall enbart plugg och inget vino för mig idag. Fick till och med avboka min BodyCombat för att jag känner att jag kommer behöva all tid jag kan få... Säger jag och skriver ett blogginlägg. I vanlig ordning känns plugg som det minst lockande av allt.

Jag önskar jag kunde få göra tentorna från 1994 istället. Av någon anledning var deras tentor hälften så svåra som de vi får nu! Förklaring någon?

Ge mig snödroppar och krokus!

Jag tror att de flesta av oss börjar längta så smått efter våren nu...
Men här i Stockholm snöar det!

För all del, på tisdag åker vi till Sälen för att åka skidor, så om det fortsätter snöa och vara några grader över eller under plus ungefär en och en halv vecka till, så är ju det helt okej! Men när man kommer hem efter årets skidresa, vill man generellt sett att det ska vara vår när man kommer hem...

Så vädergudarna, nu vet ni min önskan. Det är helt okej om ni får ut det ur systemet nu, så tar vi och smälter snön och låter solen skina igen när vi kommer hem :).

Ps. Murmeldjuret Punxiatoney (eller hur det stavas) Phil har förutspått en tidig vår, så jag litar på detta siande murmeldjur! Jag menar, vi har väl alla sett Groundhog Day? ("måndag hela veckan" - svensk titel).

72672

Hm, det är så himla märkligt...

Vid tre separata tillfällen nu, har jag fått sms från nummer 72672, två gånger har det varit för att erbjuda modelljobb och en gång (typ för fem minuter sedan) sökte de en sångerska.

Alltså, jag fattar inte vilka de är eller varför de skickar sms till mig? Jag kan inte minnas att jag skrivit upp mig på någon sida och bett om att få sådana sms. Och varför skulle de söka modeller genom ett slumpmässigt telefonnummer?

Jag var medlem i Statist.se för flera år sedan, men varför skulle de börja skicka sms till mig nu?? Jag betalar ju inte medlemsavgift. Jag skrev också upp mig på en "modell via mobilen"-grej på stan för skojs skull, för typ fyra år sedan. Men det verkar också helt orimligt att de plötsligt skulle skicka tre sms på en månad till mig fyra år senare.

Och det verkar inte vara någon jag känner som också får från dem.

Känner mig lite orolig att om jag skulle tacka ja till något så drar dem plötsligt en tusenlapp på min mobilräkning (eller mer!). Har försökt ta reda på vad det är men helt utan framgång.

Det verkar väl konstigt att de inte ens skriver vilka de är?
Samtidigt kan en gång vara några som chansar på ett bedrägeri... men tre sms vid separata tillfällen? Det verkar väl lite konstigt?

Vad tycker ni?

RSS 2.0