30:e september - Oktober?


Jag vågar inte skriva för mycket här om vad som händer i mitt liv just nu. Allt är för osäkert hela tiden. Så fort jag verkligen tror att något ska bli, så blir det inte så. Låter säkert dumt, jag vet, men för mig känns det som att det betyder otur att tro att något skall bli av.
Därför säger jag att jag kanske ligger ganska bra till för att åka till Nya Zeeland i januari, men få inga galna idéer om att något är spikat... Hade varit grymt roligt dock. Samt lite ångestfyllt, men häftigt. En upplevelse utöver det vanliga.
Sen har jag kanske fått jobb på en lunchrestaurang, men det är iförsig ganska spikat. Men jag vill inte anta något.

Jag HAR däremot gjort halkan och klarat den. Det var roligt. Så nu är jag KANSKE snart redo för uppkörning.
Jag HAR börjat i en studiecirkel - en teatergrupp. Det är jag och en tjej till som är i ungefär samma ålder. Resten är ca 7 år äldre och uppåt.
I övermorgon kommer mormor och Emma och hälsar på, det ska bli mysigt :D.  

23:e september - test!


Erik tipsade om ett personlighetstest på sin blogg och självklart var jag tvungen att göra det. Folks uppfattning om mig?

Personlighetstyp:
Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.

Karriärer:
Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole - och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, studievägledare, journalister, religionslärare.

14:e september - träningsvärk!!


Jag får nog ändå säga att jag är mer nöjd med mig själv idag än vad jag varit på länge!

Denna helg har jag verkligen gjort det mesta av mina dagar och inte haft en död sekund och det är verkligen inte ofta det händer för tillfället då jag inte har något vardagsjobb. Jag hoppas verkligen jag kan hitta något sådant snart, att jobba på helgerna är verkligen ingen höjdare, framförallt när jag knappt får något för det!

I fredags jobbade jag i alla fall på restaurangen i Furulund, trots att jag sagt mig själv att jag inte skulle det mer. Men jag behöver pengarna, så jaja. För en gångs skull var det faktiskt riktigt stressigt där och lagom till det lugnade ner sig kom Mathilda, Totte och Jesper och gjorde mig sällskap de sista timmarna innan jag fick gå hem.

På lördagen var jag först på en "fitting", inför någon catwalkgrej jag skall gå nästa helg, så det blev fotografering och intervju och senare på kvällen var vi på Gothia Tennis efter stängningstid och spelade badminton, fotboll och pingis i många timmar, så det är inte utan att man har gott om blåmärken och träningsvärk idag! Från halv nio till klockan två på natten var det nonstop-sport, så man var lagom mör när man kom hem.

Idag har jag haft min första danslektion i Streetdans/hiphop. Jazzen blev tyvärr nedlagd så det blev Streetdance istället. Det var faktiskt riktigt roligt och helt ärligt - charmigare danslärare kan man verkligen inte ha! Så det ska jag fortsätta med. Och senare ikväll blir det familjemiddag som vanligt, det skall bli gott! Då jag inte träffat någon familjemedlem på hela helgen så kan ju det vara roligt också :). 

All in all - en grym helg!  


9:e september - ett plötsligt infall att skriva ner något jag ofta tänkt på


Det finns några aspekter i mitt liv som ändå får mig att ibland misstänka att det finns någon däruppe som vakar över mig. Jag är en sån där människa som tror att allt som sker, sker av en anledning och därmed är jag sällan speciellt oroad över min framtid och vad det ska bli av den.

Det är bara att se tillbaka på mitt liv och enkelt kan jag då se hur alla frivilliga och ofrivilliga val och händelser har lett mig hit, till det ställe jag är idag. Och det är inget speciellt dåligt ställe! För all del har även jag haft min beskärda del av sorger och tragik, ibland stora saker ibland små, men all in all har jag haft och har ett ganska privilegiat liv. Det finns många som kanske har det bättre än mig, men även en ofantlig mängd som har det oerhört mycket sämre. 

Och då kommer tanken, att om allt sker av en anledning, varför får då vissa så oerhört mycket sämre liv? Varför dör vissa barn fruktansvärda dödar vid fyra års ålder, medan andra lever vidare till att bli 100 år och nästan aldrig har en sjukdom? Och om det finns en anledning för någon annan att dessa barn skulle dö, varför fick då de den äran att leva vidare medan någon annan satte livet till?   

Jag brukar inte se mig själv som varken religiös eller särskilt vidskeplig, men jag har aldrig trott att livet bara slocknar och blir till inget när vi dör. Därför har jag alltid haft den föreställningen att min morfar som dog när jag var fyra år alltid har sett efter mig. Jag har ett mirakulöst sätt att klara mig ur de mest knepiga situationer ibland. Och inte bara jag, utan hela min familj. 

Några av de mer extrema:
1. När jag ramlade av Santana och landade på nacken så att jag hörde hur det knäckte i den, och alla i ridhuset och på läktaren flämtade till och ridläraren var alldeles vit i ansiktet, men jag reste mig upp och hade inte ont någonstans.   
2. När min pappa föll fyra meter från ett träd för några år sedan, ner på konkret asfalt med huvudet först och förvisso fick åka ambulans, men överlevde utan att få bestående men.
3. När min äldsta bror under ett slagsmål föll ner från en klippavsats och in i ett växthus med endast ett skärsår på tummen som bevis. 

Somliga tror på slumpen. Andra på ren tur. De flesta på gud. Jag vill tro på morfar :).  


6:e september - höst och regn


Ja, nu tror jag bestämt höstkänslan har kommit ikapp de flesta.
 
Trots att jag aldrig någonsin längtar till hösten så är den ändå ganska mysig, något de flesta människor brukar hålla med om när den väl dyker upp. Kanske är det en försvarsmekanism att vi bara måste hitta positiva saker med denna årstid som varslar om att sommaren är över och vi nu ska leva åtta månader i mörker och kyla.

However har jag nog bestämt mig för vad jag ska plugga nu. Jag har alltid varit inställd på att jag inte vill göra något som kommer känna meningslöst för resten av livet. Varje dag när jag gick hem från lagret på Vitrolife funderade jag på "Varför gör jag det här? Vem hjälper jag?" Och så vill jag inte komma hem och känna för resten av livet.

Förvisso levererar Vitrolife fertilitetsprodukter så jag gissar att indirekt hjälpte jag väl folk att bli gravida via mitt arbete, men att arbeta direkt med människor är lite roligare. Så jag har faktiskt bestämt mig för att börja läsa till sjuksköterska till hösten och med tanke på min nuvarande status som uttråkad arbetslös ungdom känns det faktiskt ganska skönt att ha en målsättning.

Skrivandet och musiken kommer jag förstås aldrig sluta med även när jag börjar läsa och så småningom börjar jobba. Man vet ju aldrig, kanske blir jag sjuksköterska/författare :). Och det som är bra med sjuksköterskeyrket är att det är brist på sjuksköterskor över hela världen, så alla mina resplaner behöver jag inte heller ge upp, utan jag kan hitta jobb i princip varsomhelst. Det känns som jag har hittat den ultimata lösningen för att slippa ge upp alla mina drömmar och kunna göra något jag trivs med.

Rik kommer jag kanske aldrig bli. Men jag bryr mig faktiskt inte.


RSS 2.0