31:e oktober


Inget verkar riktigt vilja fungera just nu.   

Först har vi ju hela förra veckan som var sisådär. Först tagen av kontrollanter på måndagen, börja ny penicillinkur på onsdagen så att man blev helt fucked up i huvet, spelningen som a-lagarna pajade efter MÅNGA timmar av rep och en söndag som lämnade en del övrigt att önska.

Både denna veckan och förra hade dock små ljusglimtar som att Matilda var och hälsade på från Lund två gånger och roligt skvaller från Bullen, Jesper, Filip och Jonas. Men förutom det har denna veckan mest varit dryg med en hel del retsamma incidenter. Igår när jag cyklade hem från jobbet var jag dessutom tjugo centimeter ifrån att bli påkörd av bussjäveln som uppenbarligen missat att jag hade grönt ljus och om det så hade varit ett obevakat övergångsställe hade jag ändå haft företräde. Trots det var det jag som kände mig dum när jag hastigt cyklade därifrån tills jag tänkte över det hela lite.

Sedan skulle vi ut igår också - Stickytorsdag. Först satt vi hos Filip vilket var väldigt trevligt :). Sen skulle vi ta oss till Sticky, kommer dit elva/tjugo över elva och då är det FORTFARANDE lång kö. Så man kunde ju bara ana hur stört mycket folk det skulle vara inne. Jag, Filip och Jonas stack till Babar istället för att hälsa på lall som jobbade. Det var också trevligt, sen skulle vi köpa en pommes frites på BK, och SJÄLVKLART kommer det in några idioter som ska bråka.

Helt oprovocerat börjar de bråka och knuffa på killarna som står bakom oss i kön och knuffar då dessutom in dem i mig ett flertal gånger. Jonas och Filip säger åt dem att de får lägga av, då börjar idioterna såklart bråka med dem också.
Efter att ha bråkat med typ alla i hela kön ska de till att gå då en kille knuffar en av de som bråkat så att han ramlar ganska hårt mot trappan.
Hans kompis blir vansinnig och tror att det var Filip som knuffat honom, så han ger honom världens örfil i ansiktet. Då vill de anställda på BK slänga ut BÅDE de som bråkar och Filip, som inte ens gjort något så att de kan bråka utanför.
Det löste sig utan alltför stora tråkigheter till slut dock - men ändå störigt!

Sen tog jag en taxi hem för 180 :-. Tack för den.

26:e oktober

Haha, ja vad ska man säga?

På ett sätt kan jag inte säga att spelningen igår blev dålig, med tanke på att vi spelade låtarna bra och trots allt hela tiden hade något att spela. Det som gick dåligt var att a-lagarna som var där inte uppskattade musiken. Enligt han som anlitat oss så trodde de att trubadur var synonymt med disko.

Uppenbarligen trodde han själv det också och frågade om vi inte kunde spela lite mer dansmusik. Trubadur=DISKO?! För de av er som inte förstått detta (och det lär inte vara många) så låt mig klargöra: en trubadur är en kille eller tjej med en gitarr som sjunger och spelar egna och andras låtar. Det är tänkt att man ska lyssna på musiken, dricka och prata med varann. Om man vill ha ett disko, så anlitar man INTE en trubadur, då anlitar man en DJ.

För att ni ska få en tydlig bild av gårdagens spelning skall jag försöka måla upp den för er:
Ett litet gäng kompisar som lyssnar, ler uppmuntrande och sjunger med, ett enormt gäng A-lagare som vacklar fram och tillbaka mellan baren och sina stolar, skriker och väsnas, i princip har sex med varandra på stolarna och klagar till restaurangägarna som är missnöjda med att försäljningen går dåligt.

Efter två och en halv timmas spelande där höjdpunkten var när vi spelade Imagine för ett a-lagarpar som firade sin nittonårs bröllopsdag på den lokala pizzerian, fick vi äntligen packa ihop och åka hem. Men då ville inte han som anlitade oss betala de pengar vi blivit lovade, eftersom han sålde dåligt och säger att han var snäll som lät oss spela hela kvällen, han kunde lika gärna ha skickat hem oss i början av kvällen om han inte varit så snäll.

SNÄLL?! Det snälla hade varit att låta oss få åka hem tidigare istället för att sitta där och bevittna denna a-lagarorgie som aldrig var nöjda och då och då skrålade till när de hörde ett ord i en låt de kände igen och sedan blev skitsura på Alexandra för att hon inte ville låna ut sin typ 7000-kronorsgitarr till dem. Det slutade med att vi fick 300 kronor mindre än vi skulle ha, men det var i alla fall mer än vad han ville betala.

Det var en nyttig erfarenhet i alla fall. Och säga vad man vill, men nu har jag i alla fall haft den sämsta spelningen någonsin. Det kan helt enkelt aldrig bli sämre. Och det är ju skönt.

22:a oktober


Vilken dag jag hade i måndags alltså... Kliver på spårvagnen på väg till jobbet, nästa hållplats går det på tre kontrollanter. Jag har självklart inget kort med mig och har inte tänkt på att ha en sms-biljett i beredskap. Jag försöker ge dem felaktigt personnummer men det gick ju inget vidare, gjorde dem bara ännu argare :P. Menmen, böter på 1200 :- fick jag iaf. Inget jag har lust eller råd att betala, så med lite list lyckades jag ta mig ur det hela och endast betala 50 :-. *puh*!
Senare på dagen skall jag ta ut pengar genom en bankomat och självklart sväljer den mitt kort. jaja, jag behövde ändå ett nytt... 
 
Apropå något helt annat har jag blivit antagen till en reseledarkurs i Bad Gastein-Österrike-Alperna! Sjukt roligt ska det bli, åker 12:e december. Jag har också bokat uppkörningen nu - så nu är det bara att hålla tummarna och köra så mycket jag kan. Försöker repa in alla låtarna vi ska spela på spelningen på lördag. Det är inte helt lätt dock, det är ju några stycken.
Fy fan alltså... spela från halv tio till när det nu blir, men inte tidigare än tolv iaf. Tungt är det :P. Jag älskar att spela, men ja, det är ju ganska långt att sätta ihop ett helt program på ca tre timmar...
 

15:e oktober - pladder


Idag har jag tagit första steget - jag har ansökt till högskolan. Jag har ansökt för att läsa biologi våren 2009. Men först måste jag läsa in det jävla kemi och fysik B. Nåja, jag gör det hellre hemma än med någon mossig lärare som inte kan uttrycka sig så man förstår. Jag har litteraturen hemma, bara att börja läsa och sen göra ett prov. Lycka till till mig.

Jag gjorde förresten ett gratistest på körkortsteorin. Två poäng från godkänt... Lite till måste jag allt läsa. Men det borde inte vara något problem. Jag fattar dock inte hur det kan vara väsentligt för mig att veta hur många som dog i trafikolyckor förra året. Gör det mig till en bättre bilförare?

8:e oktober - funderingar...

Jag håller mig till min "allt sker av en anledning"-tro. Det blev tyvärr inget Nya Zeeland, det stod mellan mig och en till och det blev den andra för att hon var två år äldre än mig. De sa att jag däremot hemskt gärna fick tjänsten när den blir ledig igen om ett år. Inga intervjuer eller något, bara att säga till så får jag den.

Det hade varit ganska häftigt, men jag vill inte vänta så länge med att börja plugga. Nu är jag i alla fall "back on original track" igen. Förhoppningsvis Indien med Bullen i vår, se Filip och Jonas ta studenten, Grekland i sommar och sen eventuellt läkarlinjen i Ungern. Det är ditåt det lutar nu i alla fall.

Helena har redan börjat läkarlinjen nu, i england. Av tvåhundra studenter är hon en av fem som är internationella. Det säger inte så lite! Under introduktionshelgen fick de se ett lik där skinnet torkat bort. En person svimmade. Spännande grejer! 

För tillfället har jag fått jobb på lunchrestaurangen jag dillade om tidigare i alla fall. Skönt att ha något i alla fall :).  


RSS 2.0