26:e oktober

Haha, ja vad ska man säga?

På ett sätt kan jag inte säga att spelningen igår blev dålig, med tanke på att vi spelade låtarna bra och trots allt hela tiden hade något att spela. Det som gick dåligt var att a-lagarna som var där inte uppskattade musiken. Enligt han som anlitat oss så trodde de att trubadur var synonymt med disko.

Uppenbarligen trodde han själv det också och frågade om vi inte kunde spela lite mer dansmusik. Trubadur=DISKO?! För de av er som inte förstått detta (och det lär inte vara många) så låt mig klargöra: en trubadur är en kille eller tjej med en gitarr som sjunger och spelar egna och andras låtar. Det är tänkt att man ska lyssna på musiken, dricka och prata med varann. Om man vill ha ett disko, så anlitar man INTE en trubadur, då anlitar man en DJ.

För att ni ska få en tydlig bild av gårdagens spelning skall jag försöka måla upp den för er:
Ett litet gäng kompisar som lyssnar, ler uppmuntrande och sjunger med, ett enormt gäng A-lagare som vacklar fram och tillbaka mellan baren och sina stolar, skriker och väsnas, i princip har sex med varandra på stolarna och klagar till restaurangägarna som är missnöjda med att försäljningen går dåligt.

Efter två och en halv timmas spelande där höjdpunkten var när vi spelade Imagine för ett a-lagarpar som firade sin nittonårs bröllopsdag på den lokala pizzerian, fick vi äntligen packa ihop och åka hem. Men då ville inte han som anlitade oss betala de pengar vi blivit lovade, eftersom han sålde dåligt och säger att han var snäll som lät oss spela hela kvällen, han kunde lika gärna ha skickat hem oss i början av kvällen om han inte varit så snäll.

SNÄLL?! Det snälla hade varit att låta oss få åka hem tidigare istället för att sitta där och bevittna denna a-lagarorgie som aldrig var nöjda och då och då skrålade till när de hörde ett ord i en låt de kände igen och sedan blev skitsura på Alexandra för att hon inte ville låna ut sin typ 7000-kronorsgitarr till dem. Det slutade med att vi fick 300 kronor mindre än vi skulle ha, men det var i alla fall mer än vad han ville betala.

Det var en nyttig erfarenhet i alla fall. Och säga vad man vill, men nu har jag i alla fall haft den sämsta spelningen någonsin. Det kan helt enkelt aldrig bli sämre. Och det är ju skönt.

Kommentarer
Postat av: Remina

Nej, fyfan vilken otur ni hade! :( Vilka svin till människor! Usch usch. Men som du säger, nu har du haft ditt livs värsta spelning, sämre kan det inte bli!



Vad menar du med att Bull är räddaren i nöden "speciellt igår"?

2008-10-26 @ 20:19:25
URL: http://remini.blogg.se/
Postat av: Remina

Men guuud, vilken kille! :) Fan vad söt han är som gjorde allt detta. Haha, ja!? Vad ska vi göra utan våran kära lille Bullis?

2008-10-28 @ 11:34:18
URL: http://remini.blogg.se/
Postat av: lisa

åh, det låter ju inte som en toppenspelning kanske :O

2008-10-31 @ 09:22:42
URL: http://radiovideo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0