Besvärande

Bror Johan ringde mig idag och berättade att han till slut fått en diagnos på alla sina besvär, vilka är många och svåra. Systemisk Mastocytos heter det och är väldigt ovanligt. För det mesta är det helt ofarligt också, men i just hans fall förstärker det hans allergier och försätter honom i anafylaktisk chock om han inte är försiktig.
Det är en kronisk sjukdom och inget botemedel finns. Än.

Den milda varianten av sjukdomen är kliande utslag på huden som orsakar pigmentförändringar. Låter misstänkt likt det som jag och min äldsta bror har problem med... Så antagligen får vi gå och testa oss för samma sjukdom också.

På mastocytos.se kunde man läsa om sjukdomen, men jag var lite besviken på informationen. Det stod att i den allvarliga varianten kunde det förkorta livslängden. Men inget mer. Inget om vad den angriper eller varför.

Genom en sida för läkare och sjuksköterskor fick jag veta lite mer om eventuella följder och vad som orsakade sjukdomen, vilket är en mutation, inte helt oväntat, på den långa armen av kromosom 4. Men om man har lokaliserat genen borde man väl kunna göra något åt det hela? Nej, det är bara att hoppas att jag kommer in på läkarlinjen så jag kan lösa det här själv...!

Solen skiner, metaforiskt talat...!

Igår kände jag mig så stressad att jag var alldeles snurrig när jag väl kom iväg till gymmet.
Men idag känner jag mig faktiskt ganska tillfreds.

Efter två timmar på polishuset (vilket tydligen var välsignat lite om man ska tro mina källor) för att fixa passet, så är det nu en sak mindre att bekymra sig om. Inte så att jag ska resa någonstans nu i dagarna, men det gamla passet hade gått ut och jag ska säkerligen resa i sommar.
Jag bara VET att om man inte fixar det när man kommer på det, så står man plötsligt där dagen innan man ska resa och har inget giltigt pass!

En annan trevlig sak är att efter att ha betalat alla mina skulder hade jag ändå liiite mer pengar än vad jag trodde jag skulle ha, så det var en trevlig överraskning!

Jag har också hunnit med att vara på fysikföreläsningen imorse, och skrivit ett helt gäng med labbrapporter på datorn. Förutom att det snöar ute så har jag inte mycket att klaga på faktiskt! Och det skulle ändå bli varmt till helgen såg jag...

Jag tror jag ska ta och spela lite gitarr, med all denna tid som jag fått över!

Ta tag i livet-måndag!

Brr, vad det är kallt ute... Jag FÖRSTÅR inte varför våren är så hemskt motvillig!!

Idag ska jag ta en fixardag. Jag ska skriva mina labbrapporter på datorn, åka till polisstationen och fixa ett nytt pass. Samtidigt ska jag försöka överklaga min parkeringsböter och berätta att det verkligen var ett ärligt misstag och att jag bara är en liten fattig student som inte ens äger en bil.
Tydligen hade en man på Stefans mosters 40-årskalas lyckats med att få en likadan böter avskriven i Göteborg, men han sa till mig att det knappast skulle gå i Stockholm. Men man måste ju försöka i alla fall?

Och så ska jag försöka komma ikapp lite med fysiken igen, men den har blivit såååå tråkig. Elektriska kretsar och induktans hit och dit. Varför ska jag veta det, jag vill inte bli elektriker?

Och ikväll blir det avslappning på allvar, med yoga och bastubad. Men det är många timmar kvar dit!

Vilodagen

Japp, och så var det söndag till slut.

Gårdagen var, minst sagt, ojämn. För det första fick jag stå och dela ut kaffe mellan frysarna, en kyl och frukten. Efter tre timmars arbete kunde jag inte känna mina fingrar längre och tog en liten paus då jag satte mig i bilen för att tina en stund.
Lagom till jag tinat upp skulle jag in igen och ägnade ytterligare tre timmar åt att le mot folk mellan köldskakningarna.

Men Matilda tittade förbi och stod med mig en stund vilket jag var evigt tacksam för! Och vid tretiden tittade Stefan förbi för storhandlingen och sedan gick det åt en kanna kaffe till, följt av att det var dags att städa.
Och efter de otroligt sega sju timmarna, blev dagen istället vansinnigt stressig. Klockan fyra kom jag från butiken, och lyckades vara vid lagret till halv fem.
Efter det stressade jag till Östermalmstorg för att lämna hyrbilen, men glömde att tanka den full, så jag vet inte vad konsekvenserna blir på det... Bilar... tack och lov att jag inte har en egen.

Tillbaka hemma tio över fem fick jag ta en "raggardusch" (deo och parfym), slänga på mig en klänning och lite läppstift och sedan skulle vi åka till Stefans mosters 40-årskalas.

Åter hemma vid ett på natten och jag tror knappt huvudet hann träffa kudden innan jag sov.

Ang. allt

Tillåt mig att uppdatera er på mina framgångar:

Jobbet är såååå seeeeegt. Det går mest ut på att stå och le. Minuterna bokstavligen kryper fram.

Jag fick parkeringsböter första natten. Jag var helt slut efter tolv timmars arbete och försökte hitta NÅGONSTANS att parkera. Åh, ett ställe där man betalar i automat, säkert därför det är ledigt!
Nej såklart, städning av gatan fredag 0-6. Inga problem, det är ju torsdag kväll tänkte jag. Goddag yxskaft, fredag 0-6 är ju såklart torsdag natt.

550 kr böter, yay! Dessutom är det precis så hopplöst att köra i Stockholm som jag trodde. Jag har hittills lyckats köra fel ett femtiotal gånger och blivit tutad på ca tjugo för att jag försöker hinna läsa på skyltarna emellanåt.

Ja jag lider och känner mig nu som att jag ska dö av trötthet när klockan är nio fredagkväll. Men imorgon är sista dagen. Tack gode gud för det!!!!!!!

Lösningen

Jag blev erbjuden att jobba torsdag-lördag.

Efter alla gånger jag prioriterat skolan och tackat nej, så kände jag att nej, den här gången måste jag faktiskt tacka ja. Jag tycker det är lite orimligt att ALLA mina torsdagar är fullständigt uppbundna. Och tack vare studiebidragets utformning känner jag dessutom att jag inte har råd med annat.

Så det är så det får bli, och laborationen jag missar får jag ta igen vid något annat tillfälle. Nu har jag i alla fall inte några stora tentor på G för en gångs skull!

Jobbet går ut på att jag ska köra runt till olika Willys och Hemköp-butiker och servera kaffe av axfoods nya egna märke. Låter ganska nice tycker jag! Och härligt med pengar!! Stressen över hur jag ska klara mig på endast 4000 :- i maj minskar något.

Mitt enda orosmoln är att jag inte hittar i Stockholm. Jag ska nämligen köra bil, och att köra bil i Stockholms innerstad verkar vara en fullständig mardröm!!! För att inte tala om att hitta parkering.

Jag håller tummarna för att jag ska stå på ställen som ligger lite "off", typ Lidingö och Sollentuna och sådant. Men sån tur har jag knappast...

Ni har inte missat mycket...

Ursäkta mitt lååånga frånfälle, men det har helt enkelt inte funnits tid...

Mina veckor i korthet har sett ut såhär:
1. Resa till Göteborg, mys och fest med alla vännerna som jag inte sett på flera månader!
2. Direkt efter tågresan tillbaka till Stockholm, åka från stationen till fysiken och göra laboration.
3. Plugga, plugga, plugga till fysiktenta, mellan kemilaboration och diverse annat.
4. Umgås med Bullen som kom och hälsade på hela lördagen och halva söndagen
5. Plugga hela söndagskvällen och skriva tenta måndag morgon.


Och tentan gick inte ens särskilt bra... Men jag tror jag klarade den i alla fall. Möjligt att jag skriver omtenta på den bara för att höja mitt betyg. Man kan tydligen göra sånt.
Och i söndags var vi på etnografiska museet och tittade på Vodou-utställningen som det görs reklam för överallt, åtföljt med en härlig promenad dit och tillbaka i det fantastiska vårvädret som ÄNTLIGEN kommit hit.

I övrigt sitter jag mest och stressar över alla mina ansökningar för att läsa till hösten, trots att jag inte kommer få några besked förrän i juli. Så många månaders stress kvar!

Och så spännande är mitt liv i korthet, just nu.

Du kan kalla mig för idiot, det har jag ingenting emot, jag är en idiot.

Stormen har bedarrat, tentorna är över och allt har gått bra.

Nu är det dags att ta itu med allt man har skjutit upp under tiden man inte gjort annat än att läsa. Igår var det disk och noggrann dammsugning av hela lägenheten. Och resten av veckan kommer gå åt till att försöka ta igen allt jag missat i fysiken... Och det är en del!

På tal om att missa saker så lyckades jag missa att eventföretaget jag jobbat med lite då och då hade fest i onsdags som jag blivit inbjuden och tackat ja till. HUR kunde jag glömma det?? Åååh, jag får ångest bara jag tänker på det. Det var en sådan där rolig alla anställda ska träffa varandra och ni som är där kommer bli lite extra prioriterade för jobb nu i vår. Suck, vilken klantskalle jag är.

En annan sak var att på sista frågan på mattetentan i lördags så fick jag rätt svar. Men av någon anledning tyckte jag det var orimligt och jag suddade ut det!!! Uträkningarna är ju kvar, så jag får väl inte helt fel, men hur retligt är inte det???

Godkänd är jag i alla fall, och nu är det dags att glömma alla misstag och starta om på ny kula igen. Det är måndag, och jag ska ta tag i mitt liv.

Tentadarr

Första tentan avklarad och en kvar.

Tyvärr tänker jag inte yvas över hur härligt det är med fredagar, eftersom det är lite si och så när man har tenta klockan nio nästa dag. Men ganska mysigt är det ändå!

Imorgon kväll är det inflyttningsfest hos Adde och Annika i Solna, så det finns lite att se fram emot ändå! Och nästa vecka ska jag få återse mitt kära Göteborg igen!

Tentan kändes helt ok faktiskt. Det blir nog inget A, men godkänd vågar jag nog säga att jag är!

Ikväll blir det mer matteplugg, och Indiana Jones - Raiders of the lost ark. Min favorit i serien!

Stressad? Jag? Nejdå!

Tack för alla fina kommentarerna om bilderna!

Lite dålig uppdatering sedan dess, och så kommer det tyvärr fortsätta vara denna veckan, för jag har två stora tentor både fredag och lördag och känner mig inte alls säker, så veckan kommer att bestå av plugg... plugg... och lite mera plugg.

Och fysiken kan naturligtvis aldrig låta en plugga i fred, utan de ska förstås slänga in en laboration idag. Men det är lugnt... Vem behöver fritid liksom? Eller sömn? Sjukt överskattat.

RSS 2.0