Hastig uppdatering...

Långpanne-dag idag.
Var längesedan nu, så spelar inte alltför stor roll. Särskilt inte eftersom jag var ledig både igår och ska vara ledig imorgon.

Tiden då vi hade dessa sjuttontimmarspass varannan dag känns så otroligt avlägsna, och nu känns det plötsligt mycket att jag har ytterligare tre sådana kvar efter detta. Inte mycket att gnälla om egentligen om man jämför med hur vi jobbade i början!

Tiden fortsätter att rusa iväg, och om exakt fyra veckor är min sista arbetsdag.

Igår var det äventyr i backen dock, massor av nysnö och det blev off-piståkning för hela slanten. Vi hoppade stup och jag fastnade i en och en halv meter djupsnö ett antal gånger. Dessutom trodde jag att jag blivit av med min ena stav ett ögonblick, när vi inte hittade den efter att ha letat en halvtimme, men det visade sig att den glidit trettio meter ifrån där jag tappat den. Något av en gåta. 

Glad att jag hittade den i alla fall och glad att tiden går fort trots att jag försöker njuta av att vara här också.

Har hört att det är tok-kallt i Sverige. Hoppas det hinner tina till min hemkomst!


Award

Fått en award av Amanda

A: Kopiera awarden på er blogg.
B: Länka till personen som du fått Awarden av.
C: Berätta 7 intressanta fakta om dej själv.
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge Awarden till.
E: länka till deras bloggar
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dem denna Award.

Kan ju inte svara för om detta är så intressanta fakta, men here goes:


1. Jag använder linser, och ser så dåligt utan dem att jag inte får lov att köra bil.

2. Precis som när jag var liten, blir jag fortfarande väldigt gnällig om jag är trött eller hungrig.

3. Jag älskar att överraska folk med fina gester eller presenter.

4. Jag tycker om att studera folk och analysera vilka tankar som ligger bakom deras handlingar.

5. Jag har svårt att ta kritik men funderar alltid noggrant på om den var rättvis eller orättvis.

6. Jag avskyr konflikter och undviker dem in i det längsta.

7. Jag har lättare för att skriva vad jag vill säga än att säga det rakt ut, men anser att vissa saker inte är tillåtna att fuska sig igenom via skrift. Därför tar jag alltid svåra och viktiga saker via tal, även om det blir sämre än om jag skrivit det.Jag skickar vidare awarden till:
Egoinasmamma, Ansepanse, Sara, Gun, Sandra, Carolinn och Sofia I övrigt snöar det för fullt, och jag är ledig imorgon :D

Slutdatum

Det är den 25:e januari 2010.

Otroligt vad tiden går fort. Idag berättade jag för hotellchefen att jag ska åka hem den 2:a mars. Han tog det med ro. Jag fick fylla i ett uppsägningsavtal, och jag skrev i att mina sista arbetsdag blir den 28:e februari.

Jag kommer arbeta en söndagkväll, sedan kommer jag åka hem till Sverige på tisdagen. Mamma och pappa ska komma ner och hälsa på sista dagarna, så att de kan ta med snowboard och skidor hem. Otroligt skönt.

Det känns avlägset nu när jag sitter här den 25:e januari och skriver om det. Men det är inte alls avlägset. Det var nyss den 11:e december tycker jag. Och nu gäller det att njuta i fulla drag av tiden som är kvar och inte gnälla om att det är mycket jobb eller att jag längtar hem.

Det här kommer jag inte göra igen. Jag tror det är därför jobbet har känts så mycket lättare på senaste tiden. För varje dag är en dag närmare slutdatumet, som jag själv har satt. 

Så istället för att hela tiden önska att tiden ska gå snabbare, så passar jag på att trivas med att nu är nu. 

Idag snöar det.  


Sooool

Inte mycket nytt att rapportera.

Det är fantastiskt vårväder här nästan varje dag. När man inte jobbar, hänger man i skidbacken eller ute på terassen, alternativt en uteservering i backen. På kvällarna är det fest som vanligt, och antingen är man med eller så gör man något eget.

Solen känns aldrig som vardag. Den är lika underbar varje gång man sitter där och känner värmen i ansiktet. Så man får passa på att njuta av den medan man kan, för jag misstänker att det är betydligt kallare hemma än här när jag väl kommer tillbaka igen, och att solen kommer vara en aning mer frånvarande.

Men det är torsdag. Snart bara fem veckor kvar :).

Terassen


En vecka senare

Man kan ju säga att det var ett tag sedan jag uppdaterade nu.

Jag och Stefan hade en fantastisk vecka. Han föll tyvärr och gjorde illa sig första dagen så att vi fick ta det lite lugnt i backen resten av veckan, men det var underbart ändå.
Vi utforskade liftsystemet och hittade massor av nya ställen att åka på. Och vi satt på uteserveringar och drack Vin Chaud (samma sak som gluewine ungefär) och njöt av den strålande solen som var närvarande nästan hela veckan.

Sista dagen upptäckte vi att vi räknat fel på hur många dagars liftkort han skulle behöva, så att det inte fungerade den dagen. Då tog vi med oss rödvin och baguetter, tog en promenad och hade picnic i solen istället.

Allt som allt supermysigt. Och så skönt att få träffa någon hemifrån. Dessutom bestämde vi oss faktiskt för att vi är tillsammans nu. 10:e januari är vårat datum. Låter kanske lite märkligt, att behöva bestämma en dag. Men faktiskt, förräns nu har jag inte vetat om jag skulle kalla honom min pojkvän eller nära vän. Nu vet jag.

Jag har bokat min hemresa nu också. Ska berätta för hotellchefen och min närmaste chef på söndag när den blir.

Det är så fint här nere och jag känner verkligen att jag har fått upplevelsen. Men sanningen är att jag ser mycket fram emot att få komma hem, och jag kommer ändå ha missat de kallaste och mörkaste månaderna i Sverige, vilket också var ett delmål.

Jag är nöjd.

Lite bilder från veckan:Oväntat besök

Woah!

På lördag kommer Stefan ner! Jag var helt oförberedd på att det skulle bli så snart, fick ett mail igår från honom. Så i all hast blev det till att tala med chefer och guider och ordna allt. Det ska bli så roligt att se honom igen!

Kommer kännas tråkigt när han åker dock, och vi inte kommer ses något mer på ett ännu längre tag. Men å andra sidan går ju tiden fort här nere. Och så kommer jag ju kanske hem lite tidigare än det var avsett...

Just nu ser jag bara fram emot att han ska komma. Hoppas allt går smidigt bara :).

I dvala

Ännu en långpanna avklarad, och jag känner mig verkligen riktigt slut.

Som tur är börjar jag fyra imorgon, och jag brukar alltid känna mig piggare och på bättre humör när jag väl får komma ut och åka lite. Hoppas det är fint väder imorgon nu! Nu var det ett tag sedan det var sådan där riktigt strålande sol och jag känner att det är dags.

Jag känner mig också upplyft av tanken att Stefan kommer hit. Och att även om man känner sig slut och det ibland känns som att man inte riktigt vet hur man ska orka, så har vi ändå redan varit här i snart en månad av fyra, och det har gått så otroligt fort!

Jag känner mig dock ibland lite ensam här. Det är svårt att försöka umgås med så mycket tjejer. Jag vet inte varför det ska vara så, men det blir alltid så.
Roligast enligt mig är Jenny, hon jobbar dock som kock så det är inte alltid man har samma scheman. Men imorgon ska vi ut och åka snowboard :).

Jag upphör inte att förvånas över hur snabbt man ändå vänjer sig vid ett helt annat typ av liv. Fest varannan dag, långa scheman och dagar i backen hör liksom till vardagen.

En del av mig älskar omväxlingen. Och en annan del av mig ser fram emot den dagen jag kommer hem igen, med upplevelsen bakom mig. Framtiden känns dock väldigt avlägsen här. En tid då jag är hemma i Sverige igen, planerar för utbildning, träffar mina vänner och myser i sommarvärme, känns som någon slags märklig fantasi.

Attans!

Ledig dag idag, blev långpanna istället.

Jag var så lagom glad när de knackade på min dörr klockan 07:00 imorse och sa att jag var tvungen att jobba. Men när jag väl var uppe och igång med arbetet kändes det inte så illa. Ledig dag igår gjorde att jag hade mer energi än på ett tag, även om det hade varit ännu bättre med två.
Och kompensationsledigt kommer jag troligtvis att få i alla fall.

Så varför var jag tvungen att hoppa in? Jo, för vi har en kille som har fått akutoperera blindtarmen och ligger på sjukhus, en tjej som knäckt ett revben när hon ramlat i backen, och en som skar av halva fingret imorse och fick åka och sy det.

Chefen har bandagerad  arm efter att ha fått en svår brännskada av kokande vatten på sig. En annan tjej har problem med ryggen. Så idag fick vi ta hjälp av baren och receptionen för att klara serveringen, plus mig som egentligen var ledig då.

Problemet är att vi jobbar så mycket så vi går sönder. Vilket cheferna har meddelat de högre cheferna, och förhoppningsvis innebär det att vi nu ska få förstärkning! Vilket vore underbart.

I övrigt är det massor av snö ute, men molnigt, så jag missar ingen fantastisk skiddag i alla fall, vilket också känns lite bättre.

Jag och Andrea hade grymt roligt igår i offpisten i alla fall! Till och med så att vi hoppade utför ett litet stup. Jag tyckte Andrea var galen som ville göra det, men sen hoppade hon och överlevde, så då var ju jag också tvungen att hoppa. Nejnej, inget grupptryck eller så :P.

Men angående mitt jobbande idag så hoppas jag på att jag kan få vara ledig när Stefan kommer ner och hälsar på istället. Så därför håller jag mig fortfarande på gott humör!

Kommer bli sjukt att komma hem en dag och jobba så pass lite som jag ändå gör hemma, i jämförelse med hur jag jobbar här!

Nytt år

Gårdagen blev trevlig!

Jag jobbade till halv tolv, sedan stressade vi iordning oss i festblåsor och uppsättningar för att fira in tolvslaget, alla anställda tillsammans i baren.
Gratis champagne, lite tafatta kramar, och fyrverkerier ute på terassen, med utsikt över de snötäckta bergen och den stjärnklara himlen. 

Utan tvekan en av de vackraste nyår jag upplevt även om inte de jag helst hade velat fira det med var närvarande. 
Fick superfina gott nytt år-sms som gjorde mig varm i kroppen från nära och kära dock.

Och idag har jag känt mig så otroligt positiv hela dagen, trots att jag bara sov tre och en halv timma och jobbade från halv sju tills nyss.
Det är ett nytt år. Med nya upplevelser och förväntningar och överraskningar.

Igår var bara igår. Idag är en helt ny värld. Så känns det, och jag älskar känslan. Allt skit under förra året känns på något vis mer i det förgångna än vad det gjort innan. Det är otroligt att något rent psykiskt kan göra sådan skillnad.  

Idag har det snöat för fullt hela dagen, så imorgon ska jag och Andrea och de som känner sig hågade vara uppe först i backen och glida runt i  nysnö och kanske lite off-pist. Och från och med nu är jag ledigg två dagar framåt. Underbart!

010110

!!!!

Var bara tvungen att göra ett inlägg innan det blev 020110, som inte är närmelsevis lika häftigt!

RSS 2.0