30:e januari


Igår gjorde jag massor av bra saker ^^. Jag ringde försäkringsbolaget, jag var och handlade mat på Ica, jag scannade in ett arbetsintyg till Vikariepoolen, jag var med Bullen på Valand och jag köpte en snowboard + snowboardboots för 500 :- !!

Det sistnämnda är jag lite extra nöjd med, tittade på blocket bara av ren nyfikenhet, hittade annonsen och blev genast eld och lågor ^^. Och vips så hade jag åkt ut till Kållered och köpt det. Nej, jag kan inte åka snowboard, nej, det är inte en massa snö i Göteborg, nej, jag vet inte exakt när jag ska använda den första gången, men hallå! Snowboard OCH boots för 500 :-. Jag tyckte lätt det var värt det och jag har planerat att lära mig åka snowboard, har provat förut en gång och tyckte det var grymt kul! Så som sagt, jag är riktigt nöjd.

Mindre nöjd är jag med att min Johan har åkt ner till Bad Gastein nu igen = kommer ägna tio dagar åt att bara driva runt och sakna honom ännu mer eftersom jag överhuvudtaget inte kan prata med honom... Men jag fick i alla fall pussa lite på honom idag på vägen ner och sen åker jag med honom upp till Stockholm nästa söndag när han kommer upp igen. Längtar grymt mycket dit. *Argh* dumma söta killen att bo i Stockholm, kom hit till mig istället!!!!

28:e januari


Haha, vilka ligister till ungar jag jobbar med ibland alltså :P. Idag hade två stycken ur min första grupp (det vill säga nioåringarna!) tänt eld på sin skola. Illa, illa!

Å andra sidan är det ju ingenting att skratta åt. De fattade inte vad konsekvenserna hade kunnat bli och detta blev nu rubricerat som mordbrand (trots att ingen kom till skada) och kommer säkert ge dem ett helvete en lång tid framöver.

Vad ska man göra?

27:e januari


Januari, som absolut hamnar på min topp-tre-lista över mest avskydda månader, är snart slut! Det känns bra faktiskt.
Februari är kort och har i alla fall känslan över att våren kommer det minsta närmare.

Idag åkte Johan tillbaka till Stockholm igen :(. Men vi har haft två jättebra dagar! Har sällan träffat någon jag funktionerar så bra med. Ibland är vi så lika så det nästan blir löjligt. Exempelvis har vi likadana mobiler, likadana tjocktröjor, väldigt lika jeans och handskar och båda är svaga för converse och tänkte eventuellt köpa sådana i vår. Självklart är det inte bara på det sättet vi är lika varandra, utan även i tankar och åsikter. Och det är roligt. Sen är vi förstås olika också, men då är det roligt att debattera. Och vad det än gäller kan han alltid få mig att skratta :D. 
Hoppas i alla fall på att åka med upp till Stockholm inte denna söndagen men nästa. Det hade varit mysigt ^^. Långt dit dock :S.

Innan dess hoppas jag på att få jobba mycket. Både för pengarna och tidsfördrivets skull. Idag ska jag försöka finna orken till att sätta ihop en koreografi till imorgon. Har ju passat på och bli sjuk nu också, men det ska nog gå ändå!

25:e januari


Idag är det söndag :D! Och inte vilken söndag som helst, utan söndag den 25:e januari. Till slut!

24:e januari


En sten har lyfts från mitt hjärta och för första gången på väldigt, väldigt länge känner jag mig befriad, att jag kan släppa allt det där nu. Det är en känsla som inte går att beskriva och beroende av något som jag aldrig talar om. Aldrig någonsin. För talar man inte om det, så har det aldrig hänt. Jag blir aldrig fri från det som var, men nu kan jag se det i ett annat ljus och inte känna mig fjättrad av det. Det är det förflutna nu.

Världen är vacker idag :D. Jag hatar inte mer. Idag är en bra dag.

22:a januari


Idag har varit en osedvanligt trevligt dag i mitt för tillfället ganska ointressanta liv. Ja, för mig är det tillfälligt ointressant i alla fall, för er andra kanske det är permanent ointressant, men då får ni skylla er själva som läser detta. 

Först ringde vikariepoolen klockan fem över halv tio imorse, trots att jag inte fått anställningsavtal eller något ännu och bad mig jobba på en förskola, med start klockan tio! Överlycklig över att ha någonting att göra rusade jag upp, skrev ner det jag behövde veta, gjorde mig iordning fortare än jag någonsin gjort tidigare och fick skjuts av mamma till jobbet.
Grymt trevliga och roliga barn, så det blev en trevlig arbetsdag och lite pengar är jag aldrig ledsen över att tjäna. Plus att tiden går så mycket fortare när man har något att göra jämfört med när man bara hänger hemma.

Efter jobbet hade jag dessutom nöjet att fika med Liv, som jag inte träffat på evigheter! Det var mycket, mycket trevligt :D. Prata gamla minnen och sjuka händelser, och rent allmänt om vad som händer i livet. Var alldeles för längesedan senast!!
Och ja, det var väl det mest intressanta på min dag.

Jag hörde dock en intressant historia från en av barnen. Han berättade för ett annat barn om hur det kom sig att indianerna hade hästar.
 "Det var såhär förstår du", berättade han mycket sakligt och faktabaserat. "att indianerna uppfann en hästdans som de dansade, och önskade jättejättemycket att de hade hästar, och plötsligt en dag fanns det hästar i landet."
Man lär sig något nytt varje dag ;).

Give Me Novacaine

Take away the sensation inside
Bitter sweet migraine in my head
Its like a throbbing toothache of the mind
I can't take this feeling anymore

Drain the pressure from the swelling,
This sensation's overwhelming,
Give me a long kiss goodnight
and everything will be alright
Tell me that I won't feel a thing
So give me Novacaine

Out of body and out of mind
Kiss the demons out of my dreams
I get the funny feeling, that’s alright
Jimmy says its better than here,
I’ll tell you what

Drain the pressure from the swelling,
This sensation's overwhelming,
Give me a long kiss goodnight
and everything will be alright
Tell me that I won't feel a thing,
So give me Novacaine

Den här låten har jag älskat sen första gången jag hörde den. Och den är faktiskt lika bra idag.

19:e januari


Igår lämnade jag en demo till far, vilket han har tjatat på mig om ett tag. Självklart ville jag också spela in den, men känns ändå som det hela blev en liten aning hafsigt. Den kunde helt enkelt varit bättre... Menmen, återstår att se vad som händer, kanske inget, kanske något. Time will tell.

Måndag alltså... Skönt att jag bestämt mig för att jag ska till gymmet idag, annars hade det här enkelt kunnat bli ännu en seg, rastlös dag. Ingenting blir roligt att göra när man egentligen inte har någon press på sig att göra någonting, och dessutom den person man allra helst skulle vilja träffa just för tillfället befinner sig hundratals mil bort...
Men skam den som lägger sig ner och ger upp! Har fortfarande lite grejer som jag borde ta itu med... Typ jaga rätt på mitt arbetsintyg och se till att det är påskrivet och klart, så jag kan faxa in det till vikariepoolen. Ja, så mycket mer än så var det kanske inte. Menmen. Något ska jag väl kunna hitta på att göra.

Förbereda mig för lektionen med barnen på onsdag kanske. Haha, tänkte försöka lära dem linedance. Men då måste jag lära mig själv det först också. Som tur är kan jag ju liiite tack vare Emelie, Ida och Ellen iaf. Får se hur det går för mig ^^.

17:e januari


Idag ska jag hämta Matilda på stationen! Jättelängesedan jag träffade henne känns det som, så det ska verkligen bli kul! Mycket skvaller att ta igen nu :).
Sedan har Filip nyss fyllt tjugo också, så honom ska vi fira lite.

I övrigt fick jag träffa Johan i fem minuter igår också! Trots att det var så kort var det ändå värt det :). Efter det hade jag energi att vara som en riktig vuxen :P. Drack kaffe och läste GP, diskade och städade mitt rum, dammsög mitt golv och rensade i garderoben. Kände mig riktigt nöjd med mig själv faktiskt. Och om en vecka kommer han ju faktiskt hit igen och ska bo hos mig några dagar :), jag längtar!

15:e januari


Möte med vikariepoolen idag. Ångest! Välförtjänt sådan, för jag har klantat mig med alla papper. Hoppas det löser sig ändå, I need money!! Och tyvärr kastar ju inte folk pengar på en när man är ute och går, utan man måste jobba för dem. Typiskt :P.

Man känner sig dock sällsynt tillfredsställd när man väl får sin lön, i vetskap om att man har jobbat för att få pengarna. Kanske något mindre när jag var på restaurangen varje dag och fick ut en tusenlapp i månaden för det...
Men igår hade jag idrottspass med barnen också, det var roligt som vanligt även om samma ångest kommer krypande innan varje lektion för man vet att man egentligen förberett sig dåligt.

Men bra med pengar tjänar jag  ju på det i alla fall, så det är skönt att jag har ETT säkert kort i alla fall :).


Såg för övrigt Changeling igår, den var jättehemsk, och jag var inte alls beredd på det!! Men den var riktigt riktigt bra!En inte alltför snygg bild på en i övrigt riktigt snygg kvinna! Changeling är i övrigt en sann historia, det är det som gör den så brutalt hemsk... utspelar sig på 20-30 talet, så alla utom Angelina ser ut som... ja... jag vet inte vad.

13:e januari


Stockholm. Egentligen är det inte ens långt dit, men det känns som en oåtkomlig oas.

Där finns någon som jag kan prata med i telefon i flera timmar varje kväll. Som får mig att skratta och känna mig trygg. Som alltid säger det jag vill och behöver höra. Som tycker att alla mina konstiga infall och min kompletta oförmåga att planera och fatta beslut är charmerande egenskaper. Som tänker på samma vis som mig, men ändå har egna åsikter och argument. Som lyssnar och faktiskt bryr sig om vad jag säger. Som kan uttrycka sina tankar och känslor så man slipper gissa. Som har ett leende bortom beskrivning och ögon att göra en hundvalp avundsjuk.

När vi träffades var det som en annan värld, där allt var så enkelt och tiden stod stilla.
Tyvärr gjorde den ju inte det, dagarna gick och jag återvände till Göteborg, han till Bad Gastein - Österrike. Borta tio dagar, hemma fem. Som om det inte vore svårt nog att ses ändå. Får träffa honom i fem minuter på fredag, då han åker genom Göteborg på väg ner mot Bad Gastein igen... och sedan två dagar på vägen upp igen. Bättre än inget i alla fall :).

Kanske är svårigheten halva spänningen, vad vet jag. Men när jag verkligen, verkligen saknar honom till exempel när han är nere i Bad Gastein, så vet jag bara att det inte finns någon möjlighet för mig att träffa eller ens prata med honom. Härligt för alla er som har pojk - eller flickvän i samma stad. Det måste vara... enklare.

12:e januari


Inte mycket nytt att rapportera.

Idag har jag varit duktig faktiskt. Varit på gymmet och tränat och fy faaan vad det var jobbigt!! Provade ett pass jag aldrig kört förut, en timmas body-toning - whatever that means. Och det var jobbigt vill jag lova. Samt att man kände sig både svag och som något av en idiot ibland, men det var roligt i alla fall.

Har i alla fall fått lite inspiration till mitt idrottspass med ungarna på onsdag. Vilket behövdes, för jag hade nästan slut på idéer. Men nu jäklar ska de få jobba ungarna. Moahaha!

8:e januari

Jag är faktiskt lite stolt över mig själv!

Igår beställde jag klipptid, fixade ett jobb åt mig själv, försökte få reda på lite viktiga papper, städade mitt rum, hjälpte till lite med maten, spelade in en låt, var inne i stan och socialiserade med lite glada STS-are, körde hem dem, läste lite i Twilight och gick sedan och la mig hyfsat tidigt.

Idag har jag varit hos frisören och skall nu försöka reda upp hur jag skall göra med min dans och så i vår... Hade även fått ett långt brev från a special someone, så då blev jag glad :D. Verkar som att livet kanske skall reda sig lite trots allt. Försöker bringa lite ordning i allt mitt kaos, fortfarande med ett stort mått osäkerhet på framtiden, men det är så jag trivs bäst :)!

Mycket bra start på 2009!

6:e januari


Aaaah, det är så jävla kallt här!!!

Som sagt vill jag bara samla ihop lite pengar och sticka! Och det är det jag försöker mig på att göra nu, men det här med att samla in pengar ska gudarna veta, är inte alltför lätt. Ingen rekommendation från STS tyvärr, men det gör mig detsamma för tillfället, jag fick tydligen pluspoäng på min sociala förmåga, underhållningsteknik och samarbete. Egenskaper som är bra att nämna när man söker nytt jobb tycker jag ;).

Allra mest längtar jag efter sommaren skulle jag vilja säga, men någon månad eller två i Alperna först vore inte fel... Annars blir det till att säsonga nästa vinter istället kanske... Samla pengar måste jag iaf. Usch.

Hmm... To be continued...

3:e januari


Kände ett behov av att slänga in, bara så ingen missförstår, att Radiohead ÄR genier och antagligen topp fem på bästa band som någonsin existerat. Passar till alla sinnesstämningar och blir aldrig tråkigt att lyssna på!

Så, nu vet alla det!

2:a januari - 2009!


Håhåjaja, vad har jag gett mig in på nu?

Går det åt skogen har jag bara mig själv att skylla, så är det bara. Det är inte varje dag man träffar någon så nära allt man håller som ideal. Men det är jag som är fucked up, och det bekymrar mig.

Lysande första inlägg på året, låter som att hela världen håller på att gå under typ. Så är det inte alls, jag är jätteglad :D. Men ju mer man har, desto mer har man att förlora. Och jag överanalyserar alltid. Extremt oorginella "visdomsord" från mig.

GOTT NYTT ÅR!

RSS 2.0