Where is the love?

Så... en kvinna blir hotad med en kniv. En hemlös man ser detta och springer till hennes undsättning. Mannen huggs till marken och blir liggande.

Min tanke är att det mest logiska är att kvinnan som blivit hotad och räddad ringer 112. Om hon är för chockad för att göra så och har sprungit iväg eller bara inte vet vad hon ska göra, är min nästa tanke att någon förbipasserande ska ringa 112.

I realiteten hände istället det här: Mannen blir liggande på gatan. Folk passerar, men verkar inte bry sig om att det ligger en man på gatan. Någon går fram och tar ett foto på honom.
Efter en och en halv timma kommer till slut en ambulans till hans undsättning. Alldeles försent.
Den där godhjärtade mannen som offrade sitt eget liv för en annan, var det ingen som ville rädda för att han var en hemlös man på gatan.

Är det inte så att man mår lite illa?

På samma sätt var det inte en jävel som ville hjälpa mig när jag var sexton år och två äldre tjejer gick på mig, hotade att slå mig och sticka ner mig med kniv om jag försökte försvara mig. Vuxna människor stod och tittade åt ett annat håll och låtsades inte se och höra.

När mina killkompisar blev slagna till marken och sparkade på, körde en taxi förbi. En av mina vänner öppnade dörren och bad honom ringa polisen, men han skakade skrämt på huvudet, sa "jag vill inte bli inblandad!" och körde därifrån.

Jag blir så arg!!!!!!! Ibland hör man om historier där folk har ingripit och betett sig som riktiga hjältar och då blir man verkligen stolt. Men jag kräver inte att folk ska hoppa in mitt i ett knivslagsmål eller försöka stoppa allt som händer på egen hand.
Men det finns fan inte en människa idag som inte har en mobiltelefon. Ska det då vara så jävla svårt att plocka upp den och slå tre siffror??
Det finns en hel del människor som hade levt idag, om allmänheten inte alltid försökte att inte se och höra. En hel del människor. Liv. Man hade kunnat rädda liv med något så obesvärligt som tre siffror på en telefon.

Kommentarer
Postat av: Bögen från Dalarna

Usch ja. Läste om detta på Aftonbladet(?) och blev riktigt upprörd. Att folk inte har mer humanistiskt tänkande i sig. Skrämmande!



Och vad härligt att höra att ni såg en Tarantino-film på första daten. Vågat om något - men tydligen gick ju det bra! Haha.

2010-04-28 @ 00:05:45
URL: http://gaymasen.se
Postat av: Daniel

Sann hjälte! Tragiskt att dom Goda ska dö och själva bli offer.



Tänker på min vän Fanny i Åbo. Hon tog livet av sej. Hoppade ner från fönstret och låg på gatan mitt i stan. Folk gick förbi. Trodde hon sov, var i fyllan.



Det var ju värdigt - NOT.

2010-04-28 @ 14:43:48
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Em

För jävligt, rent ut sagt. Jag har erfarenheten som är tvärt om här i Landskrona, men det kan bero på att det är en liten stad. Jag har sett liknande som du berättar om i Oslo.

Nu skall jag lägga mig. Sov gott! :D

2010-04-28 @ 21:40:35
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: * Em

Hej :) Haft en bra dag?

2010-04-28 @ 21:46:59
URL: http://emelojs.blogg.se/
Postat av: Amanda

Sånt där skrämmer mig...riktigt riktigt ordentligt. :S

2010-04-28 @ 21:59:13
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: Gun

Det är verkligen rent ut sagt förjävligt hur man kan låta bliatt göra något! Precis som du säger, man kan ringa, och man kan skrika på hjälp. Vad som helst, bara man gör något! Tråkigt att du råkade ut för de där tjejerna. Hur gick det sen? Blev du rånad? Åkte de dit sen?

2010-04-28 @ 23:07:18
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Anja

Svar:

Ja, eller hur! Håller med :)

2010-04-29 @ 10:55:02
URL: http://originalet.blogg.se/
Postat av: ansepanse

det är ett mycket hårt samhälle vi lever i

2010-04-29 @ 12:23:49
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Tigris

Ja, visst är det konstigt så det blivit? Blir också för ----d för folk bryr sig aldrig annat än när de skall bråka om kassakö, parkering m.m. Civilkurage ... inte många som vet vad det betyder!

2010-04-30 @ 15:07:37
URL: http://tigrispredikantan.blogspot.com/
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

Sv; Du skrev såhär: "Jag misstänker att dina egna föräldrar är sådana som inte dricker för att de ska kunna köra runt dig vartsomhelst. Jag tycker det är lite magstarkt att uttala sig om sådant som du så uppenbart inte vet någonting om. " För det första så är jag ingen ung tjej, haha. Jag jobbar som socionom och är den vuxna som är ute och ringer hem till alla föräldrar och tar hand om alla fulla ungdomar på valborg. Det är väldigt många valborgsmässoaftnar som jag fältat på och gör så även andra helger så jag har nog definitivt mest anledning att faktiskt uttala mig i ämnet för jag är nog den med mest erfarenhet. Jag har dessutom även varit ung och dum och jag är inte ens nästan nykterist. Däremot avstår jag mer än gärna från alkohol sådana här typiska "festhelger" för att istället jobba och ta hand om "våra ungdomar" precis som jag skrev. SÅ jag skickar tillbaka ditt råd "att inte uttala sig om sådant man inte vet något om" och be dig att fråga istället för att direkt kritisera.



Sen är det givetvis otroligt bra att du eller din familj har problem med alkohol!

2010-05-01 @ 13:34:29
URL: http://emmasays.blogg.se/
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

(kan även tillägga; jag bor i norrland, så jag har ingen metro, men det är ju skitbra att folk tycker som jag isåfall om det var det artikeln handlade om)

2010-05-01 @ 13:38:31
URL: http://emmasays.blogg.se/
Postat av: Candy

Håller verkligen med dig. Man kanske inte alltid kan ge sig in i själva striden, så att säga, men man kan åtminstone ringa 112. Hur jävla svårt ska det vara?

2010-05-01 @ 18:46:02
URL: http://www.eye-candy.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0