Det doftar mat... :D

Yes, jag har tagit tag i mitt liv! Lite i alla fall...

Imorse var det Zumba på gymmet, ganska roligt faktiskt! Men jag har lite svårt att hantera att se mig själv i spegeln när jag inte kan stegen ordentligt... Dock känns det lite bättre av att jag inte är den enda som inte är en salsa-gud.

Efteråt spenderade jag fyra timmar med att räkna inför matteseminariet nästa vecka, med en tjej från klassen. Jag svär att min mattelärare är sadist! Just som jag började tro att jag förstod matten...

Och idag har jag bestämt mig för att det är dags att plocka ner granen. Vilket känns lite sorgligt, men det är ju faktiskt trettondagen. Granen ryker idag och resten av pyntet den trettonde, på tjugondedagen.
Jag wikipediade om varför man man "firar" trettondedagen och tjugondedagen. Det stod massor, men jag minns nästan ingenting.

Utom att det hade med kyrkan att göra (såklart), och att det först var trettondedagen som var det officiella slutet på julen, men av någon anledning blev det tjugondedagen. Och att i Mexico sitter julpyntet kvar till 2:a februari.

Så nu vet ni det!

Kommentarer
Postat av: Svorskan

Men själva julfirandet med julgran och paket är en hedensk tradition och har inte med kyrkan att göra. Sen har jag inte kollat upp detta med trettondedagen etc, men jag har aldrig varit med om eller hört att man firar det i Norge. Till ex är inte 6.januari någon röd dag där. Lite konstigt när Norge och Sverige praktiserar så lika annars.

2011-01-06 @ 20:58:21
URL: http://svorskan.se
Postat av: ansepanse

ja nu vet vi det :)att i Mexico tar det bort julen den 2 februari :)

kramar

2011-01-06 @ 21:38:06
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: || mannen som kan prata om hundar ||

Det finns många märkliga dagar i kalendern som har med religiösa dagar att göra. Trots att jag var kristen under 15 år, så orkade jag inte läsa på om vad alla helgerna handlade om :P

2011-01-06 @ 21:51:22
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: diana

Här har allt utom adventsstakarna blivit bortstädat nu.

2011-01-06 @ 21:52:06
URL: http://www.metrobloggen.se/diana
Postat av: Ellis

Vi har inte avpyntat ännu.sv: ipren hjälper bara mot min mensvärk. treo mot migrän

2011-01-07 @ 02:38:45
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Daniel

Duktiga du!!!

2011-01-09 @ 23:43:48
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0